Ungdommelig pågangsmot i L/K 2s første hjemmeseier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Jun 2024

14-15-åringene til L/K fikk muligheten til å vise seg fram på L/K 2 søndag. Den muligheten brukte de godt.

Det er bestandig artig når nye spillere tar steget opp på seniornivå for første gang. Søndag, i L/Ks finfine 3-2-seier over Stakkevollan 2, var det Marius Holst Hansen (14), Heine Grønvoll-Sommerseth (14) og Tobias Karlsen (15) sin tur til å bryne seg på solid 6. divisjonsmotstand for første gang i karrieren. Det gikk veldig fint - både for spillerne selv og for laget.

For etter en tung periode med flere leie tap var det endelig duket for en seier for L/K-rekruttene - ikke minst takket være G15-spillerne. Tobias og Heine fikk sågar tillit fra start på midtbanen, og viste prov på at overgangen til seniorfotball kan gå smooth når den tid kommer.  Marius ble byttet inn i andre omgang og viste ganske kjapt at også han kan bidra på L/K 2. Det gjorde han med et vanvittig flott mål i debuten! Et par hælspark og litt veggspill måtte til, får han tok ballen med seg mot mål og dunket den i hjørnet. En heit kandidat til Årets mål på L/K 2!

De tre har sin kamp- og treningshverdag på L/K-NILs G15-lag, men trener regelmessig med A-laget i Lyngen. Nå fikk de seg også en kamp på seniornivå og etter planen kommer det én til i høstsesongen. I mellomtiden skal L/K 2 forhåpentligvis plukke flere poeng. Søndag stilte man med en rutinert backfirer med Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund og Marcus Hausner Christensen i tillegg til Vebjørn Løvland - for anledningen kaptein. Og på midten kunne Kristian Bjørn Hansen stille etter å ha sonet for gule kort i A-kampen dagen før.

Så er Stakkevollan 2 et bra 6. divisjonslag og ledet 0-1 til pause. Så utlignet Andreas With Karlsen til 1-1 like etter pause, mens Holst Hansens debutmål trygget ledelsen. 3-1-målet til en annen innbytter, Helmer Karlsen, var også en god prestasjon. Helmer var sikker på labben når han vendte bort en forsvarer og satte ballen i nettet. Gjestene reduserte til 3-2 rett før slutt og presset fram et par sjanser til etter det også, men denne gangen ble det tre poeng for L/K 2.

L/K 2 fra start: Johan Valø, Vebjørn Løvland (K), Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Heine Grønvoll-Sommerseth, Tobias Karlsen, Sigve Ringbakken, Andreas With Karlsen, Markus Isaksen

Innbyttere: Marius Holst Hansen, Simon Sætre, Helmer Karlsen, Sivert Jenssen og Morten Krag Lind

Rødt kort: Joakim Berg Bjørklund (to gule)