Tap i årets første kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Jan 2024

L/K-guttene spilte ingen dårlig kamp i årspremieren, men klarte ikke å demme opp for kontringsspillet til Hamna 2.

Årets første kamp i vinterseriens 1. divisjon på Bardufoss endte også med årets første tap for Markus Karlsen Skogheims utvalgte. Til tross for en brukbart gjennomført kamp fra L/Ks side, så ble det til slutt et 1-4-tap for de røde og blå. Da hadde Hamna-spissen  Nikolai Jentoft Moen Botchway vist flere flere prov på at han med sin fart og gjennombruddsstyrke vil bli en lei nøtt for mange TiTo-forsvar i år. To mål og én målgivende ble det på ham etter blant annet et par solide kontringsmål.

Så var det heldigvis sånn at L/K også hadde plenty å by på i denne kampen. Og uten å være freidig så kan vi vel antyde at Hamna 2, som kom foran oss på tabellen i fjorårets 5. divisjon, var veldig effektive i denne kampen. L/K var ikke like effektiv og spesielt Gabriel Wikbo-Larsen hadde et par feite muligheter som burde ha havnet i nettet. 
Men unggutten kom likevel på scoringslisten på vakkert vis - med et langskudd fra skrått hold etter 57 minutter. Gabriel spilte i en litt uvant som spiss i første omgang, men blomstret ekstra når han ble flyttet ned et lite hakk i sin vante tier-rolle sammen med Einar Skogheim. Gabriel-målet var en 1-2-redusering og kom i en god L/K-periode der Hamna-guttene stort sett valgte å forsvare seg og slå lange baller i bakrommet i håp om at Botchway skulle fikse biffen - noe han altså også gjorde ved flere anledninger. L/K presset godt på, men avslutningene satt ikke. 16-årige William Waltenberg kom inn som spiss i andre omgang og fikk også et par solide muligheter til å score, men det ville seg ikke. L/K spilte for øvrig uten den nybakte pappa Kristoffer Hansen Holst, fjorårets toppscorer, i tillegg til at nierdrakten fortsatt er ledig...

Kampen ble også et comeback for Krister Skogli etter fem år i Skjervøy og Storsteinnes. Han var trygg og god defensivt og tok ansvar fra start. Han viste også at han blir viktig på dødballene - både defensivt og offensivt. Også Sigve Ringbakken startet kampen, hans 90. i L/K-trøya, etter en lang periode i rekonvalesens etter den alvorlige skaden han pådro seg på fjelltur i fjor sommer. Han gikk av til pause, men det var av forsiktighetsgrunner mer enn noe annet.

L/K hadde gjennomført en samlingshelg i Lyngen i forkant av kampen i Bardufoss storhall, og kanskje var det noen som merket det i beina. Men det kommer flere slike helger og L/K-guttene skal nok takle det bra. Allerede om to uker er det ny runde med samlinger og søndagskamp.

L/K 2 skulle etter planen også spille årets første vinterseriekamp, men motstander Kvaløya 2 måtte avlyse kampen i Bardufoss storhall. Siste helga i januar har imidlertid både A-laget og L/K 2 kamp. L/K møter Senja i Senja storhall klokken 14.00 mens L/K 2 møter Fløya 4 i Bardufoss storhall klokken 18.00.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen (K), Jørgen Skog, William Sørensen, Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Arion RJ Ballovarre, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen.

Innbyttere: Krister Klaussen, William Waltenberg, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Beck Løvland, Vebjørn Tokle, Tordar Eidet Karlsen, Gard Grønvoll Sommerseth

Gult kort L/K: Krister Skogli

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim gir sine instrukser i pausen til fra venstre Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Krister Skogli, Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen.


Kommentarer

— Guest