Ny god prestasjon mot 4. divisjonsmotstand

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mar 2023L/K spilte 2-2 mot Salangen, men hadde fortjent å vinne.

Det ble bare ett poeng i en underholdende og sjanserik vinterseriekamp mot Salangen søndag etter L/K-mål av Kristoffer Hansen Holst og lånespiller Sverre Meløy. L/K gjorde nok en solid prestasjon og etter spill og sjanser hadde kanskje Skogheims menn fortjent seieren. 

Sverre Meløy, sist i L/K i 2021, tok L/K i ledelsen allerede etter fem minutter. Meløy var hissig i presset, snappet ballen fra Salangen-forsvaret og var både heldig og god da han overlistet SIF-keeperen. 

L/K fortsatte å løpe og presse i store deler av første omgang og ga ikke 4. divisjonslaget Salangen mye fred til å gjøre noe som helst. Men Salangen var farlige på dødballer og utlignet i det 35. minutt etter en corner og en kontant heading på bakerste. 1-1 til pause. 

L/K tok ledelsen etter en time spilt etter en nydelig stikkball fra målscorer Meløy og et bakromsløp og en påfølgende avslutning i lengste hjørne. Flott mål!

L/K fikk imidlertid ikke nyte ledelsen lenge. Salangen får nemlig en straffe like etterpå og den setter Kristoffer Heggelund kontant i mål. 

Mot slutten av kampen var det litt ujevne prestasjoner fra begge lag, men både L/K og SIF kunne hatt både ett og to mål til. L/K hadde blant annet to skudd i tverrliggeren ved Einar Skogheim og Sverre Meløy. 

L/K fra start: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Sverre Meløy, Vebjørn Tokle, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, William Waltenberg, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Håkon Jensen, Arion RJ Ballovarre, Vebjørn Løvland og Helmer Karlsen

Gult kort L/K: Marcus Hausner Christensen

Dommer: John Magnus Nergård
L/K søker daglig leder!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Mar 2023

Lyngen/Karnes idrettslag søker etter ny daglig leder som kan bidra til å utvikle idrettslaget inn i framtiden.

Som daglig leder får du et overordnet ansvar for å forvalte og utvikle idrettslagets verdier og ressurser på en effektiv og god måte. Din viktigste oppgave blir å følge opp planer og daglig drift slik at vi leverer et godt og variert tilbud til våre medlemmer.

Som leder hos oss vil du få en allsidig, hektisk og spennende hverdag. Det er derfor viktig at du god til å prioritere, og har evnen til å engasjere og motivere frivillige til innsats.

Ansvar og stillingsinnhold

● Ansvar for daglig drift og kontinuerlig utvikling av idrettslaget

● Medlemsservice og oppfølging og koordinering av frivillige

● Koordinering og administrasjon av forskjellige aktiviteter i idrettslaget, eksempelvis:

○ Påmeldinger til serier og arrangementer

○ Medlemskontingent

○ Dugnader

○ Arrangementer

○ Spillerregistrering

● Bidra til et positivt engasjement blant idrettslagets medlemmer, frivillige og utvikle et godt tilbud i tråd med etterspørselen i lokalsamfunnet

● Oppfølging av sponsor- og samarbeidsavtaler

● Tett samarbeid med styret, og være en aktiv bidragsyter i styrets arbeid med verdier, omdømmebygging, strategi og handlingsplaner

Utdanning og erfaring

● Relevant høyere utdanning er en fordel, men ikke en forutsetning (eksempelvis innen økonomi / administrasjon, salg / markedsføring, idrett m.v.)

● Det er en fordel om du har erfaring og interesse for fagfelt som økonomi, administrasjon, salg eller markedsføring

● Det er en fordel om du har kjennskap til idrettens organisering, samt relevante regelverk og lover

● Gode digitale ferdigheter

● Fordel med erfaring og engasjement fra organisasjonsarbeid og frivillighet

● Gode språkferdigheter i norsk muntlig og skriftlig

● Stillingen krever politiattest 

Personlige egenskaper

● Være serviceinnstilt

● Bidra til å motivere frivillige til innsats, fornyelse og forbedring

● Er god til å samarbeide og kommunisere

● Har en involverende og inkluderende stil

● Er initiativrik og selvstendig 

Vi tilbyr en spennende og allsidig stilling med høy grad av fleksibilitet. Stillingen som daglig leder er foreløpig et års engasjement, med mulighet for forlengelse. Stillingen vil være inntil 40 %. Det må påregnes noe kvelds- og helgearbeid i perioder. Lønn etter avtale. 


Spørsmål om stillingen

Informasjon om stillingen fås ved henvendelse til styrets leder Tone Iversen, telefon 99 02 35 34 eller på epost post@lyngenkarnes.no

Søknad med referanser, cv og vedlegges sendes på epost til post@lyngenkarnes.no

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Søknadsfrist: 10. april 2023
Fine takter på Senja - tross tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mar 2023

L/K, med en 14-åring og en 15-åring fra start, ga FK Senja god kamp i Senja storhall lørdag

For til tross for at det ble et knepent 1-2-tap for L/K-guttene i treningskampen på Senja, så var kampen nok et stort steg i riktig retning. Selv med en rekke forfall til kampen, så komponerte trener Markus Karlsen Skogheim en slagkraftig ellever - bestående av blant andre Vebjørn Tokle (14) på sentral midtbane og William Waltenberg (15) i en mer offensiv tierrolle sammen med Einar Skogheim. 

Det fungerte fra første minutt. L/K-guttene jobbet, taklet og løp og hadde i store perioder full kontroll på et FK Senja-lag som riktignok også stilte redusert, men som tross alt er et 4. divisjonslag nylig nedrykket fra 3. divisjon.

Tokle og Waltenberg klarte seg også meget godt i sine A-lagsdebuter fra start. Men hele L/K-laget kan være fornøyd med gjennomføringen lørdag. Forsvarstreeren med Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen begynner virkelig å sitte og offensivt er Einar Skogheim et konstant uromoment for motstanderen. Mika Johnsen var også frisk på venstrekanten, spesielt i første omgang og på andre flanken fylte Oskar Leiros en mer uvant rolle på stødig vis. Det er dog fortsatt forbedringspotensiale offensivt, der enda flere må melde seg på.

Markus Karlsen Skogheim med en liten peptalk i pausen 

Spissen Kristoffer Hansen Holst fikk en vanskelig jobb på topp, men jobbet utrettelig i 90 minutter og fikk betalt til slutt - på stillingen 0-2 til FKS. Da slo innbytter Tordar Eidet Karlsen en lang ball fra venstre stopperposisjon over på bakerste stolpe. Der har Einar Skogheim løpt seg fri og han header ballen tilbake inn i feltet til Holst. Han feier inn reduseringen fra 6-7 meter og skaper litt spenning i kampen igjen på slutten. FK Senja hadde overraskende lite ball i kampen, men hadde også noen gode sjanser foran L/Ks sikre sisteskanse Asgil Brændeland. 

  • Helmer Karlsen (16) fikk sin debut på L/K. Helmer, sønn av den gamle L/K-stopperen Trond-Egil Larsen, har tatt overgang til L/K etter å ha spilt aldersbestemt fotball i TIL. Flott for L/K å rekruttere treningsvillige «andregenerasjons» lyngsværinger til klubben. 
  • Vebjørn Isaksen spilte sin 140. A-kamp for L/K.
  • Kristoffer Hansen Holst har scoret ett mål i hver av de tre treningskampene L/K har spilt så langt i vinter. 

140 L/K-kamper for Vebjørn Isaksen (23)

 

L/Ks lag fra start: Asgil Brændeland, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Marco Mathisen, Mika Johnsen, William Waltenberg, Einar Skogheim og Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Beck Løvland, Helmer Karlsen
Årsmøte L/K: Ledelsen gjenvalgt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mar 2023

Denne uken kunne L/Ks årsmøtedelegater klappe inn denne kvartetten i L/Ks hovedstyre.

Årsmøtet I Lyngen/Karnes foregikk i rolige former på Geitnes tirsdag denne uken og kulminerte med at hovedstyret, med leder Tone Iversen i spissen, ble gjenvalgt. 

Dermed består L/Ks hovedstyre av leder Tone Iversen, nestleder Astrid Jørgensen Olsen, kasserer Ole Kristian Olsen og styremedlem Agnes Johansen. Styret fikk for øvrig berettiget skryt fra årsmøtet for både aktivitetsnivået i klubben 2022 og den innsatsen styret har lagt ned både på styrerommet og på diverse dugnader og tilstelninger. L/K har lagt bak seg et aktivt år - med mange små og større arrangementer, inkludert et vellykket høstlotteri som ga en pen slump med penger inn i kassa.

Så ble det valgt nye koster i ledervervene i junior- og senioravdelingen i fotball. Linda Skog er ny leder i senioravdelingen, mens Siri Rodahl Johansen tar over som leder for junioravdelingen. Ole Kristian Olsen er leder for anlegg.

Kasserer Olsen kunne for øvrig legge fram et regnskap med et lite femsifret overskudd og økonomien ellers i idrettslaget er også sunn. Det skal jobbes videre med en sportsplan, som styret fikk fullmakt til å vedta i 2023. Det skal også utarbeides en klubbhåndbok som styret også har fått fullmakt til å vedta når den foreligger. 

Det skal også ansettes ny daglig leder i 40 prosent stilling etter at Roger Jensen sluttet i stillingen i fjor.