L/K til finalen i Teigen Cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Feb 2023


Lyngen/Karnes 1 kom til finalen i Teigen Cup i Lyngenhallen lørdag, men måtte tåle tap der.

Teigen Cup gikk av stabelen lørdag, med åtte lag fra Nord-Troms. L/K, Nordreisa og Skjervøy stilte med to lag hver, mens Indre Kåfjord og Storfjord stilte med hvert sitt lag. 

L/K 1 var i gruppe med det beste laget fra Nordreisa og det beste laget fra Skjervøy og dermed lå det an til at ett av de tre beste lagene i turneringen ville ryke ut før semifinalene. 

L/K 1 kom godt i gang med 4-0 over Storfjord og fulgte opp med 0-0 mot Nordreisa. Men i siste kamp, mot favorittene SIK 2, gikk det galt. Etter å ha holdt 1-1 lenge, så sprakk L/K 1 på slutten og kampen endte 6-1. Dermed lå det an til at SIK 2 og NIL 1 skulle gå videre fra gruppa. NIL 1, regjerende mester fra Teigen Cup 2022, skulle bare slå Storfjord først...

Sander Kristiansen på L/K 2 dirigerer troppene og sender Vebjørn Løvland på løp.

 


Hjelp fra Storfjord

Det var det ikke mange L/K-ere som trodde skulle være mulig og alle spillerne hadde forsont seg med at de var ute av turneringen. Draktene ble skuffet levert inn og mange av spillerne var på tur ut av hallen. Men Storfjord, som har gått fra tap til tap i mange sesonger på rad, hadde helt andre planer. Lånespiller Thomas Nyheim fikk med seg resten av gjengen på tidenes overraskelse i syverturneringen i Lyngenhallen og slo fjorårets vinnere 2-1. Dermed tok de sine første tre poeng i turneringen, samtidig som de berget sine gode naboer fra Lyngen!

Einar Skogheim med god ballkontroll i finalen mot Skjervøy.

Semifinale-seier

L/K 1 fikk dermed likevel spille semifinale, og der møtte de Indre Kåfjord. Det ble en ganske komfortabel 5-1 seier til de røde og blå og dermed var det klart for finale. Motstander var igjen SIK 2, og som sist fikk L/K en god start. Marcus Hausner Christensen, som spilte en svært god turnering, tok L/K i ledelsen med et plassert langskudd. Skjervøyværingene brukte imidlertid ikke så lang tid på å utligne og etter hvert sikret de også finaleseieren. Men L/K spilte denne gangen en god kamp i 2 x 10 minutter og det var lenge spenning i finalen. Uansett: En fortjent seier til SIK 2, som stilte med mange av sine solide 3. divisjonsspillere. L/K 1 fikk vist seg fra en god side i fire av fem kamper og ikke minst L/Ks nye keeper Asgil Brændeland, som har kommet fra Ramfjord. Han trakk fram en rekke flotte redninger lørdag og bidro sterkt til at L/K kom til finalen. Turneringens beste keeper, etter vår mening!

Hele turneringen ser du her! (Abonnement kreves)

Ubeseiret

L/K 2, bestående av blant annet flere av de yngste L/K-spillerne, gjorde også en veldig god figur i Lyngenhallen lørdag. Strengt tatt hadde også L/K 2 fortjent en semifinaleplass, spesielt ettersom man ledet 1-0 til seks-syv sekund før slutt mot SIK 1.

L/K 2 i kampen mot SIK 1

 

L/K 2 svidde også enorme sjanser i møtet med NIL 2, som også spilte store deler av kampen med bare seks mann etter å ha fått keeperen utvist.
Men L/K 2 maktet ikke å avgjøre den kampen heller. Den tredje kampen, mot IKIL, endte også med uavgjort - og dermed klarte ikke L/K 2 å kvalifisere seg til videre spill, til tross for at man var ubeseiret. L/K 2 sto for øvrig for turneringens fineste mål, da bursdagsbarnet Tordar Eidet Karlsen (20 år på lørdag) klinket til fra 25 meter og smurte ballen i hjørnet med venstra. Det var mange fine mål i Lyngenhallen lørdag, men det skuddet var i en egen klasse. 

Lagene og kampene:

L/K 1: Asgil Brændeland, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Marco Mathisen, Sigve Ringbakken, Isak Kristiansen, Mika Johnsen, Oskar Leiros og Einar Skogheim

* L/K 1 - Storfjord 4-0
Mål L/K: Vebjørn Isaksen, Mika Johnsen og Marco Mathisen (2)

* L/K - NIL 1 0-0

* L/K - SIK 2: 1-6
Mål L/K: Marcus Hausner Christensen

* L/K - IKIL 5-1 (Semifinale)
Mål L/K: Sigve Ringbakken (2), Isak Kristiansen, Marcus Hausner Christensen og Vebjørn Isaksen

* L/K - SIK 2 1-4 (Finale)
Mål L/K: Kristian Bjørn Hansen


L/K 2: Håkon Jensen, Sander Kristiansen, Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Løvland, William Waltenberg, Robert Kristiansen, Jonas Rodahl Johansen, Berger Eidet Karlsen, Markus Karlsen Skogheim, Kristofer Waltenberg, Håkon Fossmo og Morten Krag Lind.

* L/K 2 - NIL 2 1-1
Mål L/K: Tordar Eidet Karlsen

* L/K 2- SIK 1 1-1
Mål L/K: Tordar Eidet Karlsen

* L/K 2 - IKIL 1-1
Mål L/K: Markus Karlsen Skogheim
Årets første seier for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Feb 2023


Det var mye som fungerte både offensivt og defensivt mot Nordreisa søndag. 

4-3 over Nordreisa, som tross alt er en divisjon over oss i år, lar seg absolutt høre for L/K midtveis i februar. Selv om seieren ble knepen, så var den fortjent. En jevn 1. omgang i storhallen på Bardufoss ble etterfulgt av en 2. omgang der L/K var det førende laget fra A til Å. Det offensive spillet satt rett som det var, og bakover hadde stort sett kaptein Kristian Bjørn Hansen og co. god kontroll. NILs redusering i andre omgang kom tre minutt på overtid. 

Førsteomgang var imidlertid langt jevnere og reisaværingene hadde minst like mange store sjanser som L/K hadde. Men L/K-spiss Kristoffer Hansen Holst ble likevel den første i målprotokollen - og det skjedde på vakreste vis. Vebjørn Isaksen gjorde et flott forarbeid og Holst takket med å klinke ballen opp i lengste hjørne. En god kandidat til årets mål!

L/K var imidlertid i det gavmilde hjørnet og hjalp NIL i gang med scoringene i ettermiddag. Reisaværingene kom seg ned til dødlinja og la inn i feltet. Der er  Joakim Berg Bjørklund uheldig og blir truffet i hodet. Ballen spretter i mål - mellom beina på keeper Håkon Jensen. Et veldig uheldig mål, som L/K hadde minst tre muligheter til å avverge.

 L/K gikk opp til 2-1 rett før pause. Da var det Kristoffer Hansen Holst som sto for servitørarbeidet på venstrekanten. Han får fart på føttene og slår inn i feltet til Mika Johnsen, som får god tid på bakerste stolpe. 16-åringen beholder roen og setter ballen ned i hjørnet - utagbart for keeper. Johnsens andre mål så langt i år.  

L/K regnet nok da med å gå til pause med ledelse, men helt på tampen kommer Marcus Hausner Christensen i tidsnød inne i feltet. Han slår et tilbakespill til keeper Håkon Jensen, som får såpass dårlig tid selv at han plukker opp ballen med hendene. Dermed indirekte frispark på femmeteren. Den setter NIL og dermed 2-2 til pause. 

L/K, anført av Einar Skogheim, tok virkelig tak i kampen etter hvilen. Flere klasseangrep og fikst samspill burde ført til overtak i målprotokollen lenge før Skogheim tar L/K i ledelsen etter 64 minutter. Da er det Mika Johnsen som stormer ned på venstresiden og legger inn på bakerste, der Skogheim har dukket opp. Han styrer ballen inn og sørger for 3-2.

Og denne gangen makter lyngsværingene å holde på ledelsen. Keeper Asgil Brændeland, nysignert fra Ramfjord, fikk lite å gjøre da han kom inn til sin debut i andre omgang og i andre enden kunne L/K godt hatt flere mål også. Men det ble med Skogheims andre for dagen - et lavt skudd fra kanten av femmeteren etter nok en smålekker assist fra Mika Johnsen. NIL får riktignok en redusering på slutten, men det kom altfor sent til at man klarte noen sluttspurt mot 4-4. 

Asgil Brændeland debuterte for L/K.

 

All grunn for trener Markus Karlsen Skogheim å være fornøyd med dagens kamp. L/K har trent godt siden jul og har allerede hatt tre samlingshelger i Lyngen på en drøy måned. Samtidig har man hatt gode treningsgrupper i både Lyngen og Tromsø, og kanskje det er fruktene av det vi begynner å se nå. Samspillet sitter i alle fall bedre og bedre - både fremme og bak - og guttene jobber og sliter både for hverandre og for klubbmerket på brystet. Og mange klarer å springe mye. Det er godt å se. 

* Etter to kamper står Einar Skogheim, Mika Johnsen og Kristoffer Hansen Holst med to mål hver. 

Markus Karlsen Skogheim

 

L/K fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Isak Kristiansen, Marco Mathisen, Mika Johnsen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim


Innbyttere: Oskar Leiros, Asgil Brændeland, Sander Kristiansen, Håkon Fossmo, Tordar Eidet Karlsen og Kristofer Waltenberg 


Gult kort L/K: Håkon Jensen
Årsmøte i L/K nærmer seg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Feb 2023