FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Aug 2010

Nilsen scorer igjen

Fire mål mot TUIL 2 for Morten Nilsen og tilsammen 5-0 til L/K mot TUIL 2 i kveld.

L/K holder noenlunde følge med serieleder Skarp etter en solid 5-0 seier mot TUIL 2 på strøkne Polleidet i kveld. Morten Nilsen ble kampens store spiller med sine fire mål - hvorav var med hodet og den siste med "nedre del av ryggen". Men Nilsen må dele en god del av rampelyset med backfenomenet Øyvind Garfjell i kveld. Øyvind var nest sist på de to første målene etter et par kanonraid på langs hele venstrekanten. Den første får Ole Oscar Ross servert. Han gjør ingen feil og stanger inn 1-0 etter 10 minutter.

Etter 19 minutter er Garfjell på farten igjen. Han gjør alt sjøl før han legger ballen på bakerste. Der er Morten Nilsen sugen på sitt første høstmål for sesongen. Han header ballen tilbake og over streken før TUIL-keeper Eirik Sørensen rekker å stoppe den.

20 første minuttene var særdeles sterke av L/K. Oppofrende spill over hele linja. Men et sterkt besatt TUIL-lag, med syv mann fra A-stallen med til Lyngen, tok litt over etter 2-0 og spilte ball på midtbanen. Et par farlige sjanser kom de også til, men L/K-spillerne jobbet hardt og godt og klarte å rydde opp i det som kom.

Like før pause får L/K det viktige 3-0 målet. Og igjen er Øyvind Garfjell involvert. Han slår en lekker langpasning motsatt til Ole Oscar Ross. Han demper ballen og kjører full spiker til dødlinja - med et par TUIL-spillere i kjølvannet. Legget kommer originalt nok på første og der er Morten Nilsen og stusser ballen i lengste hjørnet. Meget fint mål og Mortens 20. seriemål for sesongen.

L/K hadde fortsatt foten på gasspedalen da dommer Roald Johansen blåste til andre omgang. Etter 52 minutter spiller L/K seg til en corner som backfenomenet Øyvind Garfjell slår inn. Han finner Morten Nilsen midt foran mål og han stanger inn hans tredje for dagen. Passivt av TUIL-forsvaret, men det er ikke bare å temme Nilsen når han lukter mål.

Fem minutter senere kommer kanskje årets fineste L/K-angrep. Vi prøver å rekonstruere og ber om forståelse for at vi kan ha gått glipp av enkelte detaljer:

Ole Oscar Ross tar ned en pasning bakfra cirka på midtbanen, ute til venstre. Han får kjapt kontroll og spiller fri Andreas Løvland som kommer bakfra. Han vender spillet mot høyre og finner en fremadstormende Steffen Dreyer. Steffen slår så en pen vegg med møtende spiss Morten Nilsen og får ballen igjen ute på høyrekanten. Et vakkert innlegg på bakerste stolpe følger og der er Ole Oscar Ross og header ballen tilbake foran mål. Morten Nilsen har funnet veien inn foran TUIL-keeperen og får ved hjelp av hofta/ryggen/ræva buksert ballen over streken til 5-0.

Store deler av den siste halvtimen har egentlig begge lagene god kontroll- paradoksalt nok. L/K mister litt av gløden i spillet, og TUIL kommer igjen nærme med et par sjanser.

Kampen ebber imidlertid ut med 5-0. Ekstra imponerende at Jørgen Vik og co holdt nullen - spesielt ettersom forsvarssjef og kaptein Mats-Haakon Karlsen sto over med skade i kveld. Vik var dagens kaptein og var sikkerheten selv foran en god backfirer.

* Morten Nilsen står etter kveldens kamp med 22 mål i FK Fotball-Ligaen og er toppscorer i ligaen. Han står nå med 44 mål på 59 A-kamper for L/K. Det gir et snitt på 0,75 - altså scorer Morten i tre av fire kamper han spiller. Det er sjelden kost.

* Jørgen Vik spilte sin 70. A-kamp for L/K i kveld. Den feiret kveldens kaptein med sin andre cleen sheet på rad.

* Mats-Haakon Karlsen har startet alle kampene til L/K så langt i år, men måtte i kveld kaste inn håndkleet med en meniskskade. Dermed er Andreas Løvland eneste L/K-spiller som har spilte alle seriekampene fra start i år.

* Ole Oscar kunne feire et jubileum i dag. Han scoret sitt A-lagsmål nummer 30.

Neste kamp er borte mot Ishavsbyen kommende lørdag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Mathias Olsen, Joakim Flatvoll, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Tarjei H. Gautestad; Ole Oscar Ross, Morten Nilsen.

Innbyttere: Andreas Holm, Christer Steinvik, Ole Remi Hausner

Dommer: Roald Johansen - god