FK Fotball.Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2010

Andreplassen i boks
Men lite å hente for L/K mot Skarp.

L/K tapte fullt fortjent 3-0 for Skarp i årets siste seriekamp på TUIL Arena. Med FK Fotball-gutta på tribunen klarte L/K bare unntaksvis å spille opp mot sitt beste mot seriemestrene. 

Skarp ledet 2-0 til pause etter å ha fått to mål av et L/K-forsvar som ikke maktet å klarere ballen. L/K hadde sine muligheter, blant annet ved Ole Oscar Ross og Christer Steinvik, som begge gikk på gode løp og fikk ballen fra midtbanen. Men Skarp-keeper Tor Inge Kristiansen var åpenbart interessert i å holde nullen i seriefinalen.

Gjennom hele kampen var det Skarp som ville mest og selv om L/K startet andre omgang med en viss glød, så dabbet det fort av igjen. Morten Lund benyttet sjansen til å bli tomålsscorer og kampen endte med 3-0 seier og dobbel Skarp-jubel.

Tabellen for FK Fotball-Ligaen etter endt sesong ser slik ut

Vi ender altså til slutt 10 poeng etter Skarp og tar andreplassen på bedre målforskjell enn Fløya. Som spådd før sesongen var det disse tre lagene som har vært de beste gjennom hele sesongen. Fjerdeplassen tok Salangen, som har gjennomført en kjempegod høstsesong og avsluttet med å vinne 3-0 på bortebane mot Finnsnes. TUIL vant også og sikret dermed sjetteplassen i FKFL som kan medføre spill i nye 3. divisjon.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Joakim Flatvoll, Tomas Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Andreas Løvland, Joakim Einebakken Nilsen, Christer Steinvik; Tarjei Hansen Gautestad, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Jøran Grønnbakk Åsheim, Jonas Samuelsen, Mathias Olsen.

Dommer: Jonny Andreassen

Ingen gule kort til L/K

* Andreas Løvland fullførte sin tredje sesong på L/Ks A-lag med å spille alle seriekampene fra start i år. Det gjorde han i fjor også og tar vi med slutten av 2008-sesongen, så har unge Løvland spilt 50 seriekamper på rad fra start for moderklubben. Det er imponerende på alle måter - ikke minst med tanke på at Løvland fortsatt er bare 17 og et halvt år.

* 13 av spillerne til L/K har spilt 20 eller flere av de totalt 30 obligatoriske kampene L/K har spilt i år. Andreas Løvland (28), Jørgen Vik (27), Øyvind Garfjell (27), Tarjei Hansen Gautestad (26), Ole Oscar Ross (26), Andreas Holm (26), Espen Haugen (25), Joakim Flatvoll (24), Ole Remi Hausner (24), Mats-Haakon Karlsen (23), Joakim Einebakken Nilsen (22), Steffen Dreyer (21) og Morten Nilsen (20).

14 flere har spilt A-kamper for L/K i år - inkludert seriekamper, cupkamper og treningskamper.

* Joakim Flatvoll fortjener "extra mention" etter sin første L/K-sesong. Reisaværingen måtte stå over første seriekamp mot BOIF, men har siden spilt alle kampene fra start på stopperplass - og det uten å få et eneste gult kort. Og når vi vet at Flatvoll ikke akkurat trekker seg i duellspillet, så er det en prestasjon i L/Ks midtforsvar.

Toppscorerlisten, serie (88 mål totalt):

22 Morten Nilsen
18 Steffen Dreyer
14 Ole Oscar Ross
10 Tarjei H. Gautestad
6 Andreas Løvland
4 Øyvind Garfjell
3 Ole Remi Hausner
3 Alex Løvland Rygh
2 Espen Haugen
2 Joakim E. Nilsen
1 Mats-Haakon Karlsen
1 Aleksander Helberg
1 Joakim Flatvoll
1 Selvmål
 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.