Svak kamp i høstens hjemmepremiere

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2022

L/K slet fra start mot Finnsnes lørdag og tapte fortjent.

FIL vant 5-2 men kunne med litt mer dyktighet foran mål vunnet enda mer. L/K-keeper Hassan Tazabajev skal også ha sin del av æren for at ikke sifrene ble styggere. L/K spilte under pari og var nest best i det meste på Polleidet-gresset. Saken ble ikke enklere da Jonas Samuelsen ble utvist etter en time, men ironisk nok kom begge L/Ks mål i spill 10 mot 11.

Finnsnes tok ledelsen allerede etter seks minutter men etter det klarte L/K å holde grønntrøyene unna målprotokollen nesten helt fram til pause. FIL fikk imidlertid 0-2-målet i det 44. minutt og L/K måtte dermed gå til pause med to minusmål i sekken. En svak omgang av L/K, som tapte altfor mange dueller på midtbanen og som heller ikke klarte å skape allverden offensivt. Joakim Berg Bjørklund er kanskje L/Ks beste duellspiller, men han måtte av banen med en kneskade tidlig i omgangen.

Etter utvisningen av Jonas Samuelsen, som felte en FIL-spiller som sistemann (en FIL-spiller som kanskje burde vært avblåst for offside), skjønte de fleste L/K-erne at det ville bli tøft. FIL får både 0-3 og 0-4, men så klarer L/K å redusere to ganger til tross for undertallet. Først ved L/Ks to beste lørdag, Marcus Hausner Christensen og Gabriel Wikbo-Larsen. Førstnevnte tar ballen ut av forsvar med sin sedvanlige kombinasjon av ro, frekkhet og teknikk og avanserer oppover. Han spiller fri Gabriel på rundt 20 meter og han lar ballen passere seg akkurat nok før han smeller den ned i hjørnet. Vakkert angrep! I samme periode er Steffen Dreyer veldig nære på å score etter å brutt seg gjennom FIL-forsvaret, men det harde skuddet gikk stolpe ut. Et glimt av gammel storhet der fra mannen som ikke har gått målløs av Polleidet-gresset for ofte.

Like før slutt er innbytter Ian Harper (25) årvåken og løper igjennom på en stikkball. Harper, som var Årets spiller på L/K 2 i fjor, runder keeper og setter sitt aller første mål på A-laget.

FIL får et mål til helt på tampen, og vinner som sagt fullt fortjent. L/K må opp i ringene og ta poeng i de neste kampene, slik at man holder seg på noenlunde avstand av den absolutte tabellbunnen.

• Sander Kristiansen (23) kom inn som innbytter og fikk sin aller første A-kamp for moderklubben. Sander har spilt solid for L/K 2 i år og vil nok få flere minutter i 4. divisjon fremover.

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Kristoffer Hansen Holst, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Steffen Dreyer

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Ian Harper, Mika Johnsen, Kristofer Waltenberg, Sander Kristiansen

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim

Rødt kort L/K: Jonas Samuelsen

Dommer: Sverre Heggelund - fikk en småtøff kamp, og ble ikke hjulpet av at han var uten linjedommere.