Tok poeng mot regjerende mester

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2022

L/K-guttene måtte svette og jobbe for det, men det ble hjemmepoeng i gresspremieren på Polleidet.

L/K kunne nok i utgangspunktet ønsket seg litt mer overkommelig motstand i årets første kamp på Polleidet enn det rutinerte og velspillende laget fra Kroken, men det skulle vise seg at L/K-guttene taklet opponentene godt fra start til mål.

L/K gikk ut i en slags 3-4-2-1-formasjon med Marco Mathisen på topp - understøttet av Gabriel Wikbo-Larsen og Isak Kristiansen. Allerede etter seks minutter lå ballen i nettet, men det var det to spillere fra forsvarstreeren som stod for.  Kaptein Kristian Bjørn Hansen  var sist på ballen - Hansens tredje mål på tre kamper!

Kristian, som fortjent ble kåret til Dagens L/K-gutt, lå og lurte på bakerste stolpe på et Jonas Samuelsen-frispark, og styrer kula kontrollert ned i motsatt hjørne. Samuelsen spilte for øvrig en ny veldig god kamp som én av tre L/K-stoppere. Han ryddet stort sett opp i stor stil når det var fare på ferde og Kroken prøvde seg med noe offensivt.

Kroken har imidlertid et par X-faktorer på laget og én av dem er spissen Jonas Simonsen. Han fylte 30 år på kampdagen og feiret det med å utligne til 1-1 ettervern halvtimes spill. Simonsen ligger og lurer på offsidelinja, dog innenfor så vidt det var, og forfølger en lang pasning fra forsvaret. Simonsen vinner duellen med Kristian Bjørn Hansen og kommer alene med L/K-keeper Hassan Tazabajev. Hassan var meget god i L/K-buret i denne kampen, men her var det ikke sjans å redde. 1-1.

At det skulle bli det siste målet i kampen var det nok de færreste på Polleidet som trodde da, men sånn ble det. I andre omgang hadde L/K og Kristoffer Hansen Holst en ENORM sjanse til å ta ledelsen. Men med en utspilt keeper og fra fem-seks meter setter Holst ballen rett på en KIL-forsvarsspiller, som redder på streken. Like etter hadde Gabriel Wikbo-Larsen et godt skuddforsøk, men avslutningen føk utfor.

Senere i omgangen er det hjemmelaget som er heldig som ikke mister inn mål. Både Jonas Simonsen og Sander Østerås var frempå, men skuddene satt ikke helt for noen av dem. Kanskje var det uvante underlaget en del av forklaringen. Bortelaget hadde i tillegg et par farlige dødballer, og på spesielt én corner er det fullt kaos i L/K-forsvaret. KIL hadde også en ball i nettet, men den ble korrekt avblåst for offside.

Man kan mene mye om å bare spille uavgjort på hjemmebane, men faktum er at L/K var en solid underdog foran denne kampen. Derfor skal L/K-guttan ha ros for både den taktiske gjennomføringen og den knallharde jobbingen som samtlige la for dagen torsdag. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kan også klappe seg på skuldra for å ha truffet med taktikken og laguttaket. L/K spiller med en glød og intensitet som er artig å se. Det blir det også poeng av.

Gledelig publikumsoppmøte på Polleidet på en torsdag kveld. Fullsatt blir det aldri på en stadion som Polleidet, men «hovedtribunen» var da ganske velfylt.

* En aldri så liten milepæl for Kristian Bjørn Hansen, som nådde 150 A-kamper for L/K! Med det passerte han den gamle L/K-keeper Lars-Andreas Wikbo.

Kristian Bjørn Hansen leder laget ut på banen i sin 150. kamp for moderklubben.

* Jubileum også for Kristoffer Hansen Holst og Joakim Berg Bjørklund. Kristoffer spilte sin 80. kamp og har nå 46 kamper opp til sin far Henning Hansen. Joakim, på sin side, spilte sin kamp nummer 70 på A-laget.

L/K fra start: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen (K), Jonas Samuelsen, Jahn Petter Hellebust, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen

Innbyttere: Martin Mikkelsen, Oskar Leiros, Jørgen Skog og Johan Gamst-Eriksen

Gule kort L/K: Isak Kristiansen

Dommer: Hallgeir Bertelsen - god kamp, attpåtil med bare én assistentdommer.