Steffen headet inn seieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mai 2022

Etter en skuffende forestilling sist hjemmekamp smakte det særdeles godt med tre poeng mot Ulfstind. Og matchvinneren ble en ung og lovende spiss fra Elvevoll.

2-1 seieren over Ulfstind på Geitnes lørdag kan tilskrives mange ting. Duellspillet til Joakim Berg Bjørklund, venstrefoten til Einar Skogheim, Den offensive farten til Kristoffer Hansen Holst eller den utrettelige jobbingen til Gabriel Wikbo-Larsen. Og mye mer! Men vi kommer likevel ikke utenom matchvinner Steffen Dreyer idag. Den gamle storscoreren rundet nylig 36 år, men han vet fortsatt utmerket godt hvor målet står - noe han beviste etter 77 minutters spill. Da headet han L/K i føringen etter at Kristoffer Hansen Holst forfulgte en presis pasning fra innbytter Jahn Petter Hellebust og la inn foran mål. Selv om innlegget var presist og ganske hardt, var det langt fra ferdigscoret. Steffen står på 10-11 meter og er presset av en Ulfstind-stopper, men får allikevel til en perfekt heading som fyker inn i hjørnet. Den er det faktisk ikke så mange som gjør etter Steffen.

36-åringen spilte også ellers en viktig rolle i et L/K-lag som er proppet av innsatsvilje, krigermentalitet og løpskapasitet, men som ennå mangler litt på rutine. Dreyer har roen i spillet og mister aldri ballen. Forsvarerne klarer rett og slett ikke å komme innpå og det betyr at L/K har et oppspillspunkt og kan komme etter med kvikke og tekniske spillere som Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Einar Skogheim og Sigve Ringbakken.

Mange av guttene i dagens L/K-utgave har spilt sammen siden miniputtelaget og det kan man merke innimellom. Det gjelder også i forsvaret, som spilte så disiplinert og godt også i borteseieren mot Valhall. På Geitnes lørdag måtte L/K klare seg uten både Marcus Hausner Christensen og kaptein Kristian Bjørn Hansen, som utgjorde 2/3-del av forsvaret mot Valhall.

Sistnevnte måtte sågar kaste inn håndkleet på kampdagen med en skade.

I tillegg var forsvarskjempen Jørgen Skog borte, men trener Markus Karlsen Skogheim gjorde grepene som måtte til. Joakim Berg Bjørklund ble flyttet fra vingbackrollen til stopper, Oskar Leiros tok Kristian Bjørn Hansens plass midt i midtforsvaret og Johan Gamst Eriksen ble satt inn på høyre vingback. I tillegg brakte også nykeeper Andreas Mortensen rutine og ro helt bakerst. Så var det bare å kjøre på, men til tross for en brukbart gjennomført omgang var det gjestene fra Ulfstind som ledet til pause.

Da hadde L/K skapt klart mest, men det skurret litt angrepsspillet i likevel. Ulfstind scoret på én av sine to store sjanser i første omgang og var nok veldig fornøyd med ledelse til pause.

I andre omgang må det være lov å si at Ulfstind trivdes godt med å være i ledelsen. Det gikk ikke like fort på alle dødballene og L/K lot seg prege litt av frustrasjon en periode. Men så kom det en litt heldig utligning, som skulle endre på det meste. Einar Skogheim har allerede scoret på tre langskudd i år, hvorav ett på frispark. Midtveis i andre omgang kom årets fjerde - fra ekstra langt hold denne gangen. Endel flaks var også invovlert, ettersom frisparket nok mest var ment som et innlegg. Men ballen seilte forbi hele Ulfstind-feltet og også forbi et par utstrakte L/K-bein og havnet i det lengste hjørnet. 1-1!

Etter at L/K også fikk 2-1 var det L/Ks tur til å ta seg litt bedre tid. Men man rakk likevel å presse fram noen vanvittige sjanser. Steffen Dreyer, Martin Mikkelsen og Kristoffer Hansen Holst hadde hver sin 110-prosentsjanse, Dreyer hadde kanskje flere enda, men det ble med de to målene denne gangen for L/K. Men det holdt. Ulfstind skapte lite gjennom hele andre omgang, og fortjente vel strengt tatt ikke mer enn et knepent tap.

Med syv poeng på fem kamper skal L/K si seg fornøyd med sesongstarten. Men også denne kampen viser at man må kjempe og strebe for hvert eneste TiTo-poeng. Heldigvis er det en av de fremste egenskapene til dette L/K-laget. Det bærer håp om flere poeng utover.

• L/K-debut for Andreas Francisco Mortensen. Solid prestasjoner på det lille han får å gjøre. Kunne ikke lastes for baklengsmålet og var offensiv og fin fra start. God med ballen i beina også.
  • L/K-debut også for Kristofer Waltenberg! 16-åringen rakk å komme innpå på slutten og kan dermed bokføre sin aller første A-kamp. Kristofer ble også den 31. L/K-spilleren som spiller A-kamp hittil i år - inkludert vinterserien. Det vitner om at L/K-trener Markus Karlsen Skogheim har en potensielt bred stall å velge fra når i alle fall brorparten er skadefri og kampklar.
  • Einar Skogheims fjerde mål for sesongen og en ny god kamp på midtbanemotoren. Fikk også sitt fjerde gule kort, hvilket betyr at han dessverre må stå over fredag mot Ishavsbyen.
  • Steffen Dreyer satte sitt 280. L/K-mål. Han debuterte på L/Ks A-lag i 2002, så han kan feire 20-årsjubileum i år.
  • Vebjørn Isaksen vikarierte som kaptein i skadefraværet til sin jevnaldrende Jensvoll-kollega Kristian Bjørn Hansen.
  • Kristoffer Hansen Holst ble kåret til Dagens L/K-gutt av den lokale juryen. Faktisk 21-åringens første også. Men Holst må ha vært farlig nært prisen flere ganger før, og nå var det i alle fall fullt fortjent at han fikk gavekortet fra Elektro-Sport.
  • Hyggelig med mye folk på tribunen på Geitnes i går. Stemningen var uforskammet god til tider! Takk til alle sammen som møtte opp. Ny kamp mot Ishavsbyen fredag!

L/Ks lag: Andreas Mortensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Martin Mikkelsen, Einar Skogheim, Johan Gamst Eriksen, Sigve Ringbakken, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer

Innbyttere: Jahn Petter Hellebust, Kristoffer Waltenberg

Gule kort L/K: Martin Mikkelsen, Einar Skogheim, Jahn Petter Hellebust

Dagens L/K-gutt Kristoffer Hansen Holst!