Tap i årspremieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Feb 2022

L/K måtte tåle tap i årets første vinterseriekamp, men det var ikke helsvart likevel.

For selv om et 4-7-tap mot Nordreisa verken er spesielt imponerende eller oppløftende, så er det ingen grunn for L/K-guttene og trener Markus Karlsen Skogheim til å grave seg ned heller.

De defensive prestasjonene var riktignok under pari gjennom store deler av kampen, men spesielt førsteomgangen var veldig oppløftende offensivt - særlig med tanke på at store deler av førsteelleveren ikke har spilt siden oktober, og heller ikke har fått trent fotball siden på flere måneder på grunn av pandemien.

To mål hver av Kristoffer Hansen Holst og Gabriel Wikbo-Larsen, for øvrig Gabriels to første på A-laget, sørget for at L/K sto med fire mål til pause mot Nordreisa. Spesielt andresporet til de to L/K-spillerne var av det vakre slaget. Gabriels demping og lobb over keeper og Kristoffers høyoktanløp og nydelige skudd med venstra i lengste hjørne.

Dessverre sto reisaværingene med fem mål etter en ellevill omgang i Skarphallen - blant annet etter to straffespark og en heading etter corner fra tidligere L/K-spiller Joachim Olaussen, som har vendt hjem til moderklubben foran 2022-sesongen.

NIL tok ledelsen tidlig i omgangen, og selv om L/K utlignet gang på gang så klarte NIL å rive til seg føringen ganske raskt igjen. 4-5 til pause altså.

Andre omgang ble en liten nedtur for L/K. Selv om man beholdt mye av banespillet, så ble det stadig lengre mellom de giftige framstøtene mot NIL-målet. Etter timen blir L/K brutt på tur i angrep og NIL kontrer inn 4-6. Og like før slutt kontrer hvittrøyene inn 4-7 også etter nok et offensivt balltap av L/K.

Dermed et litt flatterende sluttresultat for reisaværingene, men likefullt en fortjent seier for laget som var nære på å hilse på L/K i heisen mellom 4. og 5. divisjon i fjor høst.

L/K matchet NIL på ungdommelig fart og pågangsmot, men manglet den rutinen og roen i de avgjørende øyeblikkene som for eksempel NIL-trioen Thomas Braaten, Tor Martin Mienna og Joachim Olaussen representerte lørdag. Vinterserien er en treningsarena og det var mange fine prestasjoner her, men likefullt bør L/K ta mål av seg å prestere enda bedre i de kommende kampene.

L/K manglet halvparten av de 14 som var involvert i fjorårets siste seriekamp - borte mot Stakkevollan. Noen har forlatt, mens andre av ulike grunner ikke kunne spille denne helgen. Likevel gledelig å se at L/K har kommet ut på andre siden av pandemien uten at mange av våre egne gutter har falt fra. Det har vært to tøffe sesonger, spesielt for de over en viss alder som i lange perioder har vært avskåret fra å trene normalt. At vi da kan stille ni lyngsværinger i startelleveren er imponerende i seg selv. Så får resultatene også begynne å komme utover i februar.

* Gabriel Wikbo-Larsen rakk bare å bli 15 år og 240 dager før han kunne bokføre sine første mål på A-laget. Prestasjonene fra unggutten i denne kampen tilsier at det kan komme flere mål denne sesongen…

* En annen 2006-modell, Mika Johnsen, sønn av tidligere L/K-trener Dan-Håvard Johnsen, fikk sin A-lagsdebut lørdag - 15 år og 166 dager gammel.

* Kristian Bjørn Hansen (22) spilte sin A-kamp nummer 140 lørdag. Jensvollingen, som debuterte allerede i 2014, er den med flest A-kamper av de 17 spillerne som var involvert mot Nordreisa.

* Gard Grønvoll Sommerseth (19) og Joakim Berg Bjørklund (21) rundet henholdsvis 40 og 60 kamper for L/Ks A-lag.

L/K fra start: Hassan Tazabaev, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Oskar Leiros (kaptein), Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Mathias Sørum

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Marco Mathisen (lån fra Nordkjosbotn), Aleksander Larsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Håkon Fossmo

Dommer: Skule Ystad Skjei

Kort: Ingen til L/K