Skjøt L/K til topps

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mai 2008

André Fagerborgs høyrefot avgjorde kampen i Nordreisa. Endelig versjon

I en kamp der L/K hadde de fleste og største sjansene, men NIL hang godt med stort sett hele veien, ble det til slutt et frispark fra 22 meter som ble avgjørende. André Fagerborgs frispark over muren klarte bare NILs eksellente keeper Henrik Henriksen å få et par fingernegler på. Andrés sjette seriemål i år.

En sjansefattig første omgang fra begge lag. L/K og Rune Lillevik svidde to store sjanser tidlig, men NIL var også farlig frampå med heading i stolpen.

I andre omgang kunne L/K-spiss Steffen Dreyer avgjort på egenhånd med to sjanser på blank goal. Han hadde et tredje forsøk fra skrått hold i andre omgang som keeper Henriksen tok seg av. Også i første omgang hadde 22-åringen en god sjanse etter godt forarbeid av venstreving Øyvind Garfjell, men i dag ville det seg ikke for en av Elvevolls større sønner. En annen kandidat, storebror Rudi, kom forøvrig inn i andre omgang og fikk et mål annulert for offside, en avgjørelse som virket korrekt fra vår noe krøkkete posisjon.

Rudi bidro med pondus i midtbanen og en omlegging til 4-3-3 gjorde også sitt til at L/K fikk bedre grep om kampen. NIL hadde åpenbart lest kampprogrammet der NIL-trener Dag Halvorsen pekte på at L/K er temposvake bakover. Kartet stemte nok ikke helt med terrenget, ettersom L/Ks stopperpar, Stian Amundsgård og Mats-Haakon Karlsen, knapt tapte en eneste løpsduell i hele kampen. Ballen ble uansett slått i bakrom så fort man hadde sjansen, og enten sprang Karlsen/Amundsgård den opp, eller så var keeper Michael Wæraas ute og plukket.

Spesiell kamp for Stian Amundsgård, som på nytt var tilbake på gamle tomter og spilte mot moderklubben. Stian spilte en god kamp og gjorde få feil. Og ikke minst holdt han nullen, sammen med resten av fireren og keeper-Wæraas.

Nordreisa viste at de på en god dag kan lage trøbbel for hvem det skal være. God innsats over hele linja kunne holdt til poeng, hadde ikke L/K klart å heve innsatsen i andre omgang. Offensivt ble det imidlertid for tynt for NIL, som like før slutt hadde en gyllen mulighet til å berge et poeng. Men skuddet fra skrått hold trillet utenfor målet og utenfor rekkevidden til den fremadstormende NIL-spissen på bakerste.

Tabelltoppen er dermed endelig L/Ks. Skjervøy har imidlertid mulighet til å gå forbi oss med likt antall kamper spilt. De spiller mandag mot TUIL 2.

Nordreisa-L/K 0-1 (0-0). 0-1 André Fagerborg (65).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Mats-Haakon Karlsen, Stian Amundsgård, Lasse Hausner; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø; Rune Lillevik, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Rudi Dreyer for Ole Oscar Ross, Alexander Løvland Rygh for Øyvind Garfjell.

Gule kort L/K: Rudi Dreyer og Stian Amundsgård.

Dommer: Kay Erling Ludvigsen, Unglyn - grei kamp.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.