L/K i Tyrkia:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Apr 2012

Oppsummering Tyrkia-treningsleir
Les mer om L/Ks tyrkiaopphold, blant annet om den andre treningskampen mot ukrainsk motstand.

Oppsumering av treningsleiren i Antalya.

Se bilder fra treningsleiren på L/Ks Facebook-side!

Mandag:

Mandagen ble brukt på å hente seg litt inn etter en lang flytur som gjorde at vi ikke var ved hotellet før klokken 06.00 lokaltid mandagsmorgen.

Ettermiddagsøkten bar preg av at det var mange som hadde lyst til å komme i gang med treningsleiren, og var meget bra. Den vanlige firkanten som vi åpnet treningen med og fikk igang kroppene. Gikk over i spill 6 mot 6 med høy kvalitet. Været var fint men litt vind sjenerte dagens første trening.

Tirsdag :

 Med kamp på ettermiddagen kjørte vi ei lett økt på morgenen med fokus på dødballer og avslutninger. Jørgen Vik og Kristoffer Granås stengte buret på avslutningstreningen og dette lovet godt foran kampen.

KAMP MOT FC SHENNIC
Vi stilte følgende lag fra start i kampen mot unge russere :
Jørgen Vik ; Mats Haakon Karlsen, Andrè Fagerborg, Marius Dreyer, Jan Robin Bjør ; Ståle Johansen,Oskar Leiros; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell,Jonas Samuelsen; Steffen Dreyer.

Vi gikk ut med en voldsom entusiasme og satset på høyt press og gjennvinning høyt i banen.
Men fikk fort kjenne at russerne var fysisk meget sterke og meget løpssterk.
Kampen bølger litt frem og tilbake og vi har noen spede forsøk med angrepstrioen Ross, Garfjell og Dreyer. Men russerne har overtaket og har mye ball. Det er også Shennik som får kampens første mål da vi forsøker å spille oss ut av den bakre fireren og blir brutt på midtbanen og får en dødelig effektiv kontring imot med påfølgende utagbar avslutning fra 14 meter nede i Jørgen Viks høyre hjørne.

Etter dette tar vi mer å mer over og holder ballen med fine kombinasjoner i midtbaneleddet der Ståle Johansen og Oskar Leiros springer imellom store russere å til tider gjør hva de vil med de. Fine trekanter blir laget og backene blir med i det offensive spillet.

Målet vi scorer er også av det vakre slaget. Mats Haakon Karlsen spiller opp fra høyrebacken til en møtende Steffen Dreyer som flikker videre til Ole Oscar Ross på første touchen, som igjen finner Øyvind Garfjell. Han bruker første touchen på å komme forbi en Shennik spiller, glir forbi en til å banker nådeløst inn 1-1 med venstrefoten klistret i vinkelen. Vakkert angrepsspill!

Videre har både Steffen Dreyer en avslutning fra 20 meter som keeperen slår til corner, Jonas Samuelsen,Ståle Johansen og Garfjell har hver sin som enten går i stolpen eller via keeperen.

I pausen er manager Bernt Olav Johansen og trener Roger Lange fornøyd med innsatsen mot et lag som vant mot FC København sitt B-lag for mindre en en uke siden.

Vi bytter Ståle Johansen ut, og inn kommer Stig Roar Hansen Rognli på venstrekanten. Øyvind Garfjell går ned ilag med Oskar Leiros på midtbanen, Ross kommer inn som hengespiss og Jonas Samuelsen flyttes over på høyrekant.

Shennik gjør også noen bytter og tar over kommandoen fra start. Kjappe kombinasjoner i midtbanen, raske kanter og vi klarer ikke å flytte føttern raskt nåkk å heller ikke holde ballen oppe i banen. 1-2 kommer etter kommunikasjonssvikt i det bakre leddet og Shennik spissen får en enkel jobb med å sette inn målet.

Vi kommer mer med i kampen etter kalddusjen og henger greit med i kampen. Henning Skogvang kommer inn på høyrebacken og gjør en solid jobb i sin internasjonale debut.

Vi har noen halvsjangser på kontringer med Ross,Dreyer og Samuelsen men uttellingen uteblir. Istedenfor svikter vi litt i presset på midtbanen, Shennik sin meget gode sentrale midtbanespiller trer en fantastisk ball imellom Andrè Fagerborg og Henning Skogvang. Og spissen deres er nådeløs alene med Jørgen Vik og setter inn 3-1. Etter dette så holder Shennik ballen i laget å triller ut til dommeren blåser av kampen.

Marius Dreyer og Andrè Fagerborg ser ut til å finne tonen som midtstoppere og viste fin ro med ballen, samt kreativitet og vilje til å holde ballen langs bakken i det offensive spillet. Noe vi har savnet i L/K de siste årene.

Kampens gigant sett med L/K øyne er 17 år gamle Oskar Kleveland Leiros som virkelig har tatt steg og ser ut til å gjøre den ene av de to sentrale midtbaneposisjonene til hans egen knappe 7 dager før cupkampen mot Ishavsbyen 2. påskedag. Enorm løpskapasitet og konstruktiv med ball, god i gjennvinningsfasen og kreativ offensivt. Meget spennende talent som kommer til å få mye spilletid i år.

Onsdag:

 Lang oppjogg på morgenen med påfølgende firkant, godt humør og uttøyning. Avslutninger på keeperene og nedjogg.

Ettermiddagsøkten trykket vi litt mer igjennom og kjørte på med spill 7 mott 7 på kort bane med 2 touch gjennom hele treningen. God økt som vi avsluttet med avslutninger.
Her hadde vi også en Quiz runde som quizkongen Jørgen Vik imponerte i. Eller var det Quizkameratene Tor Arne Larsen og Freddy Skogvang som dro han opp til en overlegen seier?

Partysvenskene med Øyvind Garfjell og Jan Robin Bjørn fikk det glatte lag å klarte bare å plukke med seg 23 poeng av totalt 117 mulige.

Torsdag:

Siden kaptein Jørgen Vik og Visekaptein Ole Oscar Ross skulle hjem til eksamen og bryllup bestemte spillergruppen at vi skulle ta en meget tidlig trening. Klokken 07.30 lokal tid (06.30 norsk tid) møtte vi opp for det som kanskje var den beste økten iløpet av oppholdet. 4 mot 4 med vegger bakom målene sto på programmet og sjefen sjøl Bernt Olav Johansen ledet treningen.
Johansen som pågrunn av en aggresiv prolaps i L3 på høyreside med kraftsvikt i høyre bein, haltet rundt som en gammel høne gjennom treningsleiren. Men denne treningen bet han tennene isammen og fikk opp trykket skikkelig på økten.

Høyt tempo, mye mål og flere spillere i knestående etter økta gjorde at manager Johansen smilte fornøyd på sidelinjen og kunne sette seg tilbake i godstolen resten av treningsleiren.

Denne økten viste også Steffen Dreyer seg frem på det som må være favorittøvelsen hans, smarte vendinger og lure avslutninger gjorde at spesielt Øyvind Garfjell ikke klarte å henge med. Steffen gav bort sin drakt nr 99 på vegne av klubben til den lokale guiden Murat som virkelig gjorde oppholdet på Kremlin Palace til en meget positiv opplevelse for alle som var involvert. Hva oppmann Geir Granås synes om dette vites ikke, men kilder sier at muligheten for at en drakt fra tidlig årtusen kan gjøre sin inntreden på Dreyer er sannsynlig.

Ettermiddagsøkten kjørte vi en bassengøkt som gymnaslærer Johnsen ledet. Engelske vrier som han har plukket med seg ifra sin lange karriere som trener kom frem. Før vi avsluttet med badstu og kuldebasseng etter hverandre for å få tunge bein bedre restituert.

Fredag :

Morgenøkten fokuserte vi på cornertrekk,frispark fra skuddposisjoner og amerikansk uttak foran fredagens kamp over hvem som skulle ta de ble det også. Andrè Fagerborg viste at oppholdet hans i Skarp og studier i Australia ikke har svekket den effektive dødballfoten som han var fryktet for sist opphold i Lyngen/Karnes.
Mats Haakon Karlsen,Stig Roar Rognli Hansen,Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer fikk også prøve seg med vekslende hell.

Det amerikanske uttaket endte med at nevnte Fagerborg og Dreyer fikk dødballansvar til fredagens kamp.

Fredagens kamp mot Petrotresk(?) som vi på forhånd hadde fått beskjed om var i «good shape» av guiden Murat. Speidingen hans viste seg å stemme meget godt da de hadde en snitthøyde på 188 og gjennomtrente spillere.
Vi gikk ut med følgende lag :

Kristoffer Granås ; Mats Haakon Karlsen,Andre Fagerborg,Marius Dreyer,Jan-Robin Bjørn;Oskar Leiros, Ståle Johansen; Jonas Samuelsen,Øyvind Garfjell,Stig Roar Hansen Rognli; Steffen Dreyer.

Kaptein i kampen var Steffen Dreyer.

Vi fikk et brutalt møte med dette ukrainske laget som hadde vært på treningsleir i 2 måneder. De spilte en fotball som viste at vi kom til å få det meget tøft i denne kampen. Vi må være såpass ærlige med oss selv å si at vi fikk en leksjon i god og fysisk fotball av et lag som kunne hevdet seg godt i adeccoligaen og kanskje også spilt jevnt med de dårligste lagene i eliteserien. Klare spillemønstre og hurtig ballbehandlig gjorde at vi hadde mer enn nåkk med å forsvare oss. Vi ble enige underveis om å holde på humøret, tørre å spille ball og backe hverandre opp gjennom hele kampen.

Vi fikk 0-1 imot etter 2 minutter der vi regelrett ble overspilt etter alle kunstens regler og angrepet ble avsluttet med en klinisk avslutning nede i Kristoffer Granås høyre hjørne.

0-2 og 0-3 kommer etter henholdsvis 15 og 23 minutter der vi blir fysisk underlegne av store og sterke motspillere på dødball imot.

Vi fokuserer på å sideforskyve godt i leddene og holde lagdelene samlet. Ifølge Dan Håvard Johnsen som satt oppe i VIP seksjonen på stadion så var linjene eksemplarisk å noe av det bedre han har sett siste 5 årene av L/K.

0-4 kommer rett før pause etter en kontring imot.

I Pausen bestemmer vi oss for å holde ballen i laget når vi har sjangsen, tørre å øve på å ta ned ballen, holde på ballen og gjøre det enklest mulig for hverandre.

Vi bytter Henning Skogvang inn for Marius Dreyer etter 25 minutter.

Ukrainerne bytter 9 mann i pausen og de er minst like gode som de 9 som går ut.

Vi gjør livet surt for Ukrainerne og gjør en meget god 2 omgang. Der en av de ukrainske spillerne får se det røde kortet etter å ha slått å sparket L/K spillere i 30 minutter. Blant annet en hel volley i mageregionen på stopper Mats Haakon Karlsen, strak høyre i ansiktet på Andrè Fagerborg og gjentatte nedsparkinger når ballen var minst 20 meter unna. Imponerende av det unge L/K laget å holde hodet kaldt å ikke kaste seg med på den ufine delen av spillet men fortsette å jobbe hardt.
Noen på tribunen tenkte tilbake til tiden da Lasse Hausner irriterte motspillerne og Rune Lillevik kom å berget han gang etter gang, gjerne i en stor mølje med mange spillere involvert.

Ukrainerne scorer faktisk ikke før på overtid i 2 omgang å fastsetter sluttresultatet til 0-5. Solid gjennomført kamp sett bak resultatet.

De spillerne som står frem i denne kampen er igjen Oskar Leiros, Kristoffer Granås har en god kamp til tross for 5 utagbare mål imot. Hennig Skogvang er bra når han kommer inn og Øyvind Garfjell står for det vi skaper offensivt. Ståle Johansen har flere gode kombinasjoner med Dreyer og Leiros og viser igjen hvor viktig han blir på midtbanen til L/K i år!

Et slitent, men fornøyd gjeng setter seg i bussen på tur til hotellet og gjør seg klar for mexicansk aften på resturanten i forbindelse med hotellet.

Lørdag:

Lørdagen bruker vi på en lett økt som Roger Lange bruker med basis og sprinter etter en lang oppvarming før store deler av gruppen drar inn til Antalya med den lokale guiden Don Johnson som skulle lære juniorene noen gamle triks om pruting og gode kjøp.

Mens enkelte mer rutinerte spillere prioriterte 6-7 timer i solsengen atme bassenget.

Søndag:

Søndagstreningen kjørte vi en god gammeldags 4 mot 4 der vi skulle få ut det som var av saft i spillerne, her står junior Aleksander Elveslett Slettli frem som dagens mann og scorer flere fine mål.

Mikael Lange har også dagens mål da han kjører en flau tunnell på Jonas Samuelsen før han setter ballen nede i høyre hjørne for keeper. Pent gjort av Roger Langes sønn og viser ferdigheter som faren aldri har vært i nærheten av å inneha.

Pakking og hjemreise som går helt etter planen. Bernt Olav Johansen har igjen planlagt reisen så bra at det blir en spurt gjennom tax free sonen og en lang spurt mot flyet som skal ta oss til Tromsø.

Vel gjennomført treningsleir der vi blir mer sammenspleiset og får en solid uke med trening!

Over og ut!
Tyrkiabloggern…


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.