Kjærkomment hjemmepoeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2024

2-2 hjemmemot et ungt TUIL-lag høres kanskje ikke så imponerende ut, men TUIL-juniorene er altså på fjerdeplass på tabellen og har sanket 23 poeng mer enn L/K sålangt i sesongen,

Og hvis 1-11-tapet mot Hamna i siste hjemmekamp spøkte i bakhodene til L/K spillerne før kampstart mot TUIL 2 lørdag, så ristet de det av seg ganske kjapt. L/K-guttene fremsto med en helt annen selvtillit fra start i kampen, attpåtil uten kaptein og forsvarsbauta Krister Skogli.

Og selv om hjemmelaget prioriterte defensiv trygghet og lå kompakt bakover, så hadde man litt å by på offensivt også - først og fremst ved 18-åringene Gabriel Wikbo-Larsen og Mika Johnsen - som begge lå og truet bakrommet og bare ventet på en presis pasning. Og det var nettopp det som skjedde etter 12 minutter. Einar Skogheim slår blindt i bakrom og Wikbo-Larsen løper seg fri og får skutt. Keeper Gaute Waltenberg redder, men Johnsen har fulgt på og plukker opp returen, før han ekspederer ballen i mål med venstrefoten.

2-0 er det også de to som står for. Mika Johnsen spiller en løpeball på Wikbo-Larsen på høyresiden. Gabriel setter opp dampen og tar seg inn i farlig område, men kommer skrått på mål. Han lar seg ikke hefte med det og sender i vei en knallperle mot nærmeste kryss som keeper Waltenberg knapt rekker å få opp hendene på. Skikkelig stjernetreff fra 18-åringen fra Øvre Karnes.

TUIL får en redusering før pause, men sjansestatistikken er ganske lik for begge lag. 2-1 til pause.

Andre omgang starter med godt TUIL-spill og bortelaget får også 2-2 tidlig i omgangen. Da så det ut som om lufta var gått litt ut av L/K-ballongen, men i stedet for å la TUIL ta helt over så kjemper de røde godt den siste halvtimen også. TUIL presser tidvis, men Oskar Leiros, Øyvind Garfjell og Jørgen Skog i treeren bak gjorde en heroisk innsats med å fendre unna forsøkene.

2-2 skal L/K være bra fornøyd med. Vi holder KSK bak oss og vi har for øyeblikket niendeplassen på tabellen. Fredag venter serieleder TIL på Romssa Arena og det blir en tøff sak for L/K-guttene. Men den utfordringen må vi ta.

L/K fra start: Johan Valø, Øyvind Garfjell, Oskar Leiros, Jørgen Skog, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Erlend Fagerli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen

Innbyttere: Arion RJ Ballovarre, Steffen Dreyer, Markus Isaksen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim

Dommer: Edvard Habberstad - god, sammen med sine assistenter på linja