Fortjent tap på Geitnes, men med litt flaks…

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Apr 2024

Senja tok seieren i hjemmepremieren vår på Geitnes, men med enda mer marginer på vår side kunne vi klart ett poeng.

Formuleringen i ingressen er bevisst. Vi brukte opp litt flaks ved at vi bare tapte med ett mål mot FK Senja lørdag.

Senjaværingene vant fortjent og hadde flere store sjanser utover de de scoret på. Så på mange måter var marginene på vår side når det bare ble et ettmålstap lørdag.

Sigve Ringbakken reduserte til 1-2 på overtid i andre omgang og pyntet solid på resultatet. Og da ble det faktisk litt spenning på tampen, selv om Senja på det tidspunktet altså burde ledet mer enn de gjorde.

Men når det ble som det ble, så er det lett å spinne videre og se på den marginale offsideavgjørelsen som L/K fikk imot seg da Gabriel Wikbo-Larsen satte ballen i nettet i det 77. minuttet. Assistentdommer vinket av for offside, til høylytte protester fra nesten hele Geitnes, og selv senjaværingene trodde at assistentdommeren hadde vært altfor ivrig med flagget. Reprisen på nordlys.no viser imidlertid at Wikbo-Larsen er i grenseland og at avgjørelsen kan forsvares - selv om vi gjerne skulle sett at tvilen kom det angripende lag til gode der…

L/Ks 11-er mot Senja: (Bak f.v) Sigve Ringbakken, Gabriel Wikbo-Larsen, Mika Johnsen, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen og Johan Valø.
(Foran f.v.) Marcus Hausner Christensen, Marco Mathisen, Einar Skogheim, Krister Klaussen og Krister Skogli.

På minussiden i tillegg til null poeng må vi bokføre en litt unødvendig utvisning på Marcus Hausner Christensen, en potensielt alvorlig skade på innbytter  Vebjørn Tokle (15) og en time med L/K-fotball uten at man skaper særlig med sjanser.

Til det siste: Første omgang og første del av andre omgang var det relativt tynt offensivt for L/K - som spilte uten en rendyrket spiss. Det ble mer trykk etterhvert i 2. omgang, og innbytter Viljar Berg-Johansen, i sin seriedebut for L/K, bidro til det.

Men når tapet er et faktum, så kan man likevel fokusere på det positive:

* Johan Valø kommer inn i mål i Håkon Jensens sykdomsfravær og gjør en flott figur. Blir kåret til Dagens L/K-gutt.

* Sigve Ringbakken spilte 90 minutter etter en skadeplaget periode og fikk seg også et mål. Han har ikke spilt seriekamp siden våren 2023.

* L/K hever seg når de spiller 11 mot 10 siste halvdel av andre omgang.

* Vi tar opp kampen mot et fysisk veldig sterkt Senja-lag og klarer å stå imot lenge. Når Senja først scorer, så er det ikke uventet på en dødball der de blant annet laster på med sine tometershøye stoppere.

* Og sist men ikke minst: Til tross for nytt tap, så rykket vi opp fra bunnen av tabellen i og med at Kvaløya tapte stort igjen.

L/Ks lag: Johan Valø, Marcus Hausner Christensen, Krister Skogli, Jørgen Skog, Krister Klaussen, Marco Mathisen, Mika Johnsen, Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen

Innbyttere: Viljar Berg-Johansen, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Arion RJ Ballovarre

Gule kort L/K: Einar Skogheim og Krister Klaussen

Rødt kort: Marcus Hausner Christensen (to gule)

Dommer: Trond Haug, klarer seg greit i en småtøff kamp