L/K-treneren om nyspiller Sørensen: - En kjempesignering

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2023

William Sørensen (21) har vært i blant annet TUIL, Bodø/Glimt og Fredrikstad. Men nå skal han spille for L/K igjen fem og et halvt år etter at han forlot klubben. Det er L/K-trener Markus Karlsen Skogheim veldig glad for.

Kvalvikingen, som har bodd sørpå de siste årene, har vært i Lisleby FK sammen med lillebror Odin siden våren 2022. Nå har imidlertid William flyttet nordover igjen og skal bo i Lyngen fremover. Og da passer det veldig godt å spille for moderklubben igjen!

William Sørensen spilte aldersbestemt fotball sammen med brorparten av guttene som nå utgjør stammen på A-laget til L/K, og debuterte også grytidlig på A-laget. Han var blant annet en periode den aller yngste som har scoret mål for A-laget, da han i en alder av 15 år og 28 dager scoret i en vinterseriekamp mot Senja i februar 2017. 

- Å vende tilbake til moderklubben etter 6 år er som å gå tilbake i tid - samtidig som jeg ser fremover. Gjenforeningen med lagkamerater og folket hjemme bringer frem en bølge av følelser, og det er som å omfavne en del av min fotballhistorie på nytt, sier William til L/K-nett.  

21-åringen har planer om en militær løpebane i den spisse enden av Forsvaret etter hvert og da må det fysiske være på plass.

- Når det gjelder å kombinere hardtrening i forbindelse med militær og fotball, ser jeg på det som en  spennende utfordring. Balansen mellom dedikert trening og å yte sitt beste på banen er en kunst jeg er ivrig etter å mestre, sier Sørensen. 

Med William på plass får L/K-trener Markus Karlsen Skogheim en fiks ferdig midtbanespiller med store offensive kvaliteter, samtidig som løpskraften, fysikken og arbeidsmentaliten er på plass i det defensive. Alt sammen har William vist både på trening og i en omgang i treningskampen i Piteå i sommer. 

- Dette nye kapittelet gir meg muligheten til å dele min lidenskap for fotball med folket rundt på en måte som inspirerer og motiverer, både unggutta og de rutinerte. Jeg ser mye potensiale i gruppa, og har troa på planen som er fastsatt, slår Sørensen fast. 

William, som får draktnummer 20 i L/K, er nå formelt spilleklar og kan få sin første seriekamp i rødt og blått på mandag mot TIL 3 - på Polleidet gress. Målsetningen på vegne av laget er klart fra Sørensens side:  

- Nå er det eneste som gjelder å få L/K tilbake dit de hører hjemme!

Hovedtrener Markus Karlsen Skogheim har følgende å si om den gamle naboen hans fra Kvalvik: 

William er en kjempeforsterkning for oss. Tross sin unge alder så har han mye erfaring i sekken. Med sitt ferdighetsregister så kunne han enkelt funnet seg en klubb høyere i divisjonssystemet. Det at han da ende i Lyngen/Karnes gjør meg veldig glad, for vi vil være en arena for unge sultne spillere som elsker å trene og vil utvikle seg. 

L/K ønsker William Sørensen velkommen tilbake i klubben!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.