Takk for årets sesong!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Okt 2022

En svært utfordrende sesong er over. Og håpet om fortsatt TiTo-spill lever i beste velgående for L/K.


For til tross for tap i siste kamp - 1-3 hjemme for TUIL 2 - så klarte L/K-guttene det som etter som høsten skred frem fremsto som det eneste realistiske målet - nemlig en 10. plass i TiTo-serien. Vi klarte å holde Kvaløya og Valhall bak oss og etter at det søndag ble klart at det kun er Senja av Troms fotballkrets-lagene som kommer ned fra 3. divisjon, så er det kun seriemester Hamna som kan ta fra L/K fortsatt 4. divisjonsspill. Tre av fire avdelingsvinnere i 4. divisjon i Nord-Norge rykker opp og lyngsværingene håper veldig at Hamna klarer biffen i høst!


Selve kampen på Geitnes ble, til tross for tapet, en positiv avslutning på sesongen. Bra med folk, god stemning og et L/K-lag som var innstilt på å gi alt i siste seriekamp. Ett poeng ville være nok til å sikre 10. plassen - uavhengig av hva Valhall like bak oss på tabellen klarte å utrette mot Finnsnes. 

Men TUIL-juniorene var ingen lett match for hjemmelaget. De har vært blant de bedre lagene i divisjonen i hele år, og ledet 1-0 til pause etter det som må være en kandidat til årets mål i TiTo-serien. Vegard Solhaug Brekke gjør en helt enorm prestasjon når han broderer seg igjennom en haug med L/K-spillere, inkludert sisteskanse Håkon Jensen, og triller ballen i mål. L/K kan imidlertid føle seg litt snytt etter første omgang. Laget hadde en rekke store sjanser, blant annet to stolpeskudd av Gabriel Wikbo-Larsen og flere muligheter til spissen Håkon Storhaug. Men TUIL slapp billig unna.


0-2 kommer like etter pause etter en liten blemme av L/K-keeper Håkon Jensen. Men det var én glipp i en kamp der 15-åringen virkelig var bestemt og god i 90 minutter. I en sesong preget av keeperutfordringer, så har Håkon stått opp og tatt ansvar. Det står det mye respekt av! 

L/K spiller en brukbar 2. omgang også, men skaper langt mindre offensivt. TUIL 2 får også 0-3 i det 83. minutt og da var det lite som tydet på at L/K hadde så mye mer å bidra med. Men rett fra avspark løper innbytter Thomas Larsen opp på venstresiden, tar med seg ballen etter en lekker flikk av Dagens L/K-gutt Einar Skogheim, og plasserer den på mesterlig vis i langhjørnet fra 16 meter. Strålende gjort av Medkila-gutten, som kom til L/K like før transferdeadline i høst. 


1-3 ble også sluttresultatet og like etter at kampens dommer Tor André Einebakken Nilsen blåst av, kom bekreftelsen fra TUIL Arena at Valhall hadde tapt sin kamp. Det dempet skuffelsen over vårt eget tap litt.


* Marco Mathisen spilte sin 80. kamp for L/K, og passerte dermed trioen Marius Dreyer, Øystein Rollstad og Thomas Leonhardsen på adelskalenderen. 


Da kan vi bare takke motstandere, dommere, publikum, støttespillere og alle L/K-ere for i år! Nå står en årsfest for A-laget og L/K 2 for døren. Samtidig begynner planleggingen av jubileumsåret 2023 - en sesong vi altså i skrivende stund vet så mye om for L/Ks del, i alle fall ikke hva divisjonsstatus gjelder. 

L/K skulle egentlig spille 5. divisjon i 2022, men fikk plassen i 4. divisjon få uker før seriestart. Med en tøff vintersesong bak oss, skjønte man at det ville bli en svært utfordrende sesong der hvert poeng måtte kjempes om. 

Vi kjempet oss til 15 poeng, og skulle vi klatret videre fra 10. plassen så måtte vi hatt åtte poeng til. Det hadde vi nok ikke helt inne i år - slik sesongen utviklet seg. Så dermed må vi si oss rimelig fornøyd med 2022-prestasjonene. 


Vi gratulerer Ringvassøy og Nordreisa med opprykk til 4. divisjon, og så får vi bare håpe at vi får sjansen til å møte dem i 2023!


L/K fra start: Håkon Jensen, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Gabriel Wikbo-Larsen, Håkon Storhaug


Innbyttere: Fredrik Johansen, Thomas Larsen, Jørgen Skog


Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og Einar Skogheim


Dommer: Tor André Einebakken Nilsen, Furuflaten - bra kamp


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.