En hyllest til våre frivillige

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Sep 2022

 

Det er Frivillighetens år, som skal feire det viktige lagarbeidet som pågår i lag og foreninger rundt omkring i landet. I Lyngen/Karnes IL markerer vi dette med å arrangere Vår dag kommende lørdag. 

 

I Lyngen/Karnes IL er vi heldige, som har mange frivillige ildsjeler. Frivillige, som er med og skaper aktivitetstilbud til barn, unge og voksne gjennom hele året. Alle disse som får en takk i ny og ned, og et klapp på skuldra. Nå vil vi hylle dere!

 

Når A- og B-laget skal spille sine kamper på Polleidet, så er det mange timer som er brukt på å klippe gressmatta, og merka opp banen. Før kamp skal draktene klargjøres til spillerne og det er rigget opp til spillermøte. Speaker gjør sine forberedelser, sjekker lagoppstilling og pugger nummer og navn på spillere. Billett- og kiosksalget er betjent, som oftest med foreldre fra aldersbestemte lag. Etter kamp så må det ryddes i både garderober og kaféen. Det kjøres hundrevis av mil hver sesong på bortekamper. Vi er stolte over våre seniorlag i fotball, som består av nesten bare lokale spillere. Vi takker alle dere som gjør dette mulig. 

 

På Geitnes yrer det av liv hele uka, og i helgene, med treninger og kamper til aldersbestemte lag. Uten trenerne og lagledere, så hadde ikke ungene hatt denne muligheten. Også disse frivillige bruker mye av sin tid, ukedager og helger, for at barn og ungdommer skal kunne drive med det de liker best. Frivillige som plastrer og legger isposer på, og som tørker tårene til mine og dine barn, når skrubbsårene kommer. Som i all slags vær og vind, holder motet opp hos våre håpefulle. Som motiverer, trøster og oppmuntrerDe kjører også mange mil hver sesong, på kamper og turneringer. Vi takker dere alle sammen, for deres tid, engasjement og omsorg. 


Når fotballsesongen er over, starter arbeidet i skigruppa. Lysløypa skal klargjøres før vinteren, småkratt og kvister må fjernes. Gjennom vinteren tråkkes lysløypa både seint og tidlig, av folk som bruker av egen fritid slik at du og jeg, kan gå på ski når vi har lyst. Tråkkemaskin skal vedlikeholdes og små og store reparasjoner utføres. Alt dette gjøres av driftigeog dyktige folk, et bidrag som er viktig for klubben, men ikke minst i et folkehelseperspektiv. Vi takker for den fantastiske jobben dere gjør. 

Onsdagsrenn har vært arrangert på Lyngseidet i mange tiår. Et kjempepopulært arrangement for barn og foreldre. En gjeng med engasjert frivillige stiller opp trofast hver onsdag for å arrangere renn til barna. Med godt humør, uansett om det regner, blåser eller snør, for å lage en trivelig ramme for onsdagsrennene. En stødig starter sender ungene ut i løypa, mens vaflene stekes i bua. Vafler og varm saft etter gjennomført renn er et must for barna. Vi takker dere som alltid stiller opp, for innsatsen dere gjør for å skape skiglede i nærmiljøet.

 


Vi har flere andre aktiviteter gjennom året hvor vi er helt avhengige av frivillige krefter for å få gjennomført. Vi kan nevne Lyngen Halvmaraton, turneringer for aldersbestemt fotball, sonerenn på ski, trekkspillfestival og loppemarked. Her er det mange som er med på laget. Vi takker dere for det. 

 

Foreldrene til alle barna og ungdommene gir også et betydelig bidrag til klubbfellesskapet. Kiosksalg på kamper, dugnadsarbeid på våre idrettsanlegg, loddsalg er noen av de viktige bidragene fra alle dere som er foreldre i klubben. Like viktige bidragsytere er besteforeldre, onkler og tanter, naboer og venner. Ivrige publikum på våre arrangementer, hvor vi heier på alle som deltar. Vi takker dere!

 

idrettslaget har vi flere styrer for de ulike idrettsgrenene vi har i klubben. Alle disse folkene som er valgt inn her, bidrar til å legge til rette for all denne aktiviteten. Her jobbes det kreativt med å skape nye aktiviteter og sikre at klubben har en god nok økonomi. Vi takker alle dere for deres innsats. 

 

Vi vil også takke våre samarbeidspartnere, som er med å gjøre det mulig å ha ulike aktiviteter hele året. Vi takker Lyngen kommune, som legger til rette for at barn og unge skal ha gode oppvekstsvilkår. Gratis trening i Lyngenhallen, og gratis leie av andre lokaler, er viktig for at vi kan gi idrettstilbud gjennom hele året. Tusen takk!


Vi takker alle våre sponsorer, deres bidrag gir oss økonomi til å holde anleggene våre i orden, og holde oppe aktiviteter på alle nivå i klubben. Uten dere hadde det vært vanskelig å opprettholde våre tilbudDet er vi uendelig takknemlige for.


Vi ønsker også å takke alle dere som har vært aktive i klubben tidligere, som har stilt opp og utviklet L/K til det vi er idag. Vi har to flotte idrettsanlegg, og ei lysløype, og dette har ikke kommet av seg selv. Vi er en klubb med stolte tradisjoner og en lang idrettshistorie, det skal vi forvalte så godt vi kan.

 

Lørdag 10. september arrangerer vi Vår dag på Geitnes, som er et arrangement i forbindelse med Frivillighetens år. Vi lager til en aktivitetsdag for barna på dagtid, og quizkveld for de voksne på kvelden. Vi ønsker alle velkommen til å feire frivilligheten med oss.


 

I ei lita bygd i Nord-Troms er alle disse frivillige viktige for at vi skal kunne drive aktiviteter i idrettslaget. Vi føler oss heldige i LK som klarer å gi et så variert tilbud i bygda. Det leveres tusenvis av timer med frivillig arbeid gjennom året i Lyngen/Karnes. Alt dette skaper bolyst og gjør samfunnet rikere. Verdien av dette kan ikke måles i kroner og øre, men er et kvalitetsstempel på vårt samfunn. Vi bøyer oss dypt i støvet for alle dere frivillige, dere er unike hver og en. Takk!

 

På vegne av styret i Lyngen/Karnes IL

 

Tone Iversen

styreleder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.