Målrik kamp - surt tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Aug 2021

Finnsnes 2  ble litt for sterke for L/K og Markus Karlsen Skogheim mandag kveld.


Det endte til slutt 4-3 til bortelaget i flomlyset på Geitnes i går kveld. Et skuffende resultat mot laget som lå på bunnen av tabellen foran denne kampen. Men gjestene spilte slett ikke som et bunnlag, og Akenaton Empa i særdeleshet var umulig å hanskes med for L/K. Han scoret like godt alle fire målene til FIL 2, og avgjorde med det kampen. 

Det første målet kom allerede etter to minutter etter at L/K ikke klarer å få klarert etter en dødball, men senjaværingen Fredrik Johansen kvitterte etter et kvarters spill etter godt vingspill av Kristoffer Hansen Holst, som ble spilt lekkert fri av nettopp målscorer Iohansen i trekket før. 

L/K kom mer med i kampen etter målet, men maktet aldri å få has på Finnsnes nummer 99. Empa scoret to mål til før pause og dermed hadde L/K et lite fjell å klatre i andre omgang.


I pausen la comeback-trener Dan-Håvard Johnsen om litt på formasjonene, for å få litt mer trøkk offensivt. Høyreback Vebjørn Isaksen gikk ut og myreværingen Sverre Meløy gjorde sin debut for L.K - som spiss - etter overgangen fra Nordkjosbotn. Og taktikken til Johnsen bar frukter tidlig. Allerede tre minutter ut i omgangen reduserer Markus Karlsen Skogheim for L/K etter en dødball der ballen blir headet i tverrliggeren først. Karlsen Skogheim, som var sentral og god for L/K, er først på returen fra aluminiumen og setter sitt første seriemål for sesongen. 

Da var det nok flere enn de aller mest optimistiske som regnet med at L/K skulle kunne klare og bruke momentumet til å score et mål eller to til, men til tross for flere store sjanser så ble det tynt med mål. 
Ikke før seks minutter på overtid får Markus Karlsen Skogheim treff på et frispark fra 25 meter, som går over muren og sniker seg inn i hjørnet via FILs keeper - som ellers hadde tatt det som kom hans vei de siste 45-46 minuttene. Karlsen Skogheim hadde blant annet en enorm sjanse etter en kontring der Kristoffer Hansen Holst løper fra alt i grønt og slår ballen på tvers i feltet til Skogheim. Alle forutsetninger er til stede for å score, men 23-åringen setter i stedet ballen over fra kloss hold. Dessverre hadde Akenaton Empa også scoret sitt fjerde for dagen i det 72. minutt, så Karlsen Skogheims mål ble bare et trøstemål på tampen av kampen. På Empas fjerde mål måtte dommer Jarle Evertsen tåle kritikk fra L.K-spillerne, ettersom stopper Jørgen Skog ble liggende nede med hodeskade etter en duell i oppspillet til målet. L/K-spillerne stoppet litt opp når Skog ble liggende, og kanskje burde dommeren vært mer proaktiv der. Skog måtte i alle fall forlate banen med en mulig hjernerystelse, og vi håper L/K-stopperen kommer seg kjapt etter trøkken.


  • L/K-debut for Sverre Meløy, som for øvrig er sønn av tidligere Lyngen-spiller Jarle Ragnar Meløy. Han spilte for Lyngen på slutten av åttitallet, sammen med Sverres onkel Ole Meløy.
  • Aleksander Larsen (17) seriedebuterte for L/K, ett og et halvt år siden han debuterte i vinterserien.
  • Einar Skogheim ble av juryen kåret til Dagens L/K-gutt etter 96 minutter med knallhard jobbing på midtbanen til L/K.
  • Kristoffer Hansen Holst (20) spilte sin A-kamp nummer 60 for moderklubben.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Johansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Joachim Olaussen. 


Innbyttere: Isak Kristiansen, Sverre Meløy, Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, Aleksander Larsen


Dommer: Jarle Evertsen

Gule kort L/K: Marcus Hausner Christensen og Kristian Bjørn Hansen
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.