Ron Meades har gått bort

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jan 2021


En måned etter at han fylte 100 år, har den gamle trenerkjempen Ron Meades gått ut av tiden.

Forleden kom budskapet fra England om at den tidligere Karnes-treneren Ron Meades er død – 100 år gammel.  Meades døde 8 .januar og dermed er en av klubbens største trenerprofiler borte. Meades hadde en lang og innholdsrik trenerkarriere i mange ulike land, men vil i Lyngen selvsagt først og fremst bli husket for de tre sesongene han var sjef for Karnes IL på åttitallet. Han var trener i lagets første sesong i landsdelsserien – i 1981 – og hadde ansvaret også i den påfølgende sesongen. Så var han i Kautokeino i 83-sesongen, før han vendte tilbake til Karnes foran 1984-sesongen – hans tredje og siste sesong i klubben.

Etter det trappet Ron, som allerede da var i midten av 60-årene, gradvis ned på treneraktiviteten. Men kjærligheten til Lyngen, og vennskapet til mange av de han ble kjent med i sin tid i Karnes IL, beholdt Ron til siste slutt. Han besøkte Lyngen ofte, gjerne i forbindelse med 17. mai, og han har fått sett mange L/K-kamper opp gjennom årene.

Både L/K-nett og Framtid i Nord hyllet Ron Meades da han nådde milepælen 100 år i desember i fjor. Da sa hans gode venn og gamle spiller Øystein Garfjell følgende om hva han trodde var årsaken til at Meades rakk å runde 100:

– Ron lever et nøkternt liv som avholdsmann og personlig kristen. Han er svært tilpasningsdyktig, sosialt intelligent og har en god humor som slår an hos de fleste. I tillegg har han bestandig vært forut for sin tid med vitenskaplige tilnærminger og i god fysisk form. Det er ikke overraskende at akkurat han blir hundre år.

Nå er siste kapittel skrevet om Ron, men han vil bli husket i fotballmiljøet i Lyngen for evig og alltid. Vi takker for innsatsen, og lyser fred over hans minne.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.