Odin og William tar steget til Glimt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jul 2020


L/Ks stortalent Odin Sørensen (15) og broren William (18) blir Bodø/Glimt-spillere. 

20 år etter at Trond Olsen ble signert av Bodø/Glimt, følger brødreduoen fra Kvalvik etter. Yngstemann Odin går direkte fra L/K, mens William har vært de siste sesongene i TUIL. 

Kamparenaen er riktignok ikke Eliteserien og førsteelleveren på for tiden Norges beste lag.
For Odin sin del er det snakk om å utvikle seg videre på G15- og G16-lagene til Glimt, mens den tre år eldre broren ifølge pappa Uno Nesvik skal følge andrelaget til Glimt, som spiller i 3. divisjon. Både Odin og William har fått vise seg fram i Glimt-drakt ved flere anledninger, så klubben er kjent med hva de får å jobbe med.

- Bodø/Glimt har fulgt guttene lenge og har sett dem i aksjon flere ganger. Så var det litt overraskende at det skjedde nå, men Glimt har bestemt seg for å gå for det, sier Nesvik. 

Nesvik skryter av opplegget til Glimt og føler seg trygg på at sønnene vil bli godt ivaretatt.

- De har et fantastisk miljø der nede, med blant andre Stig Johansen og Cato Hansen rundt ungguttene. Det ligger i klubbens kultur å få fram talenter. William og Odin kan nå starte oppkjøringen for sesongen sammen med guttene og da er det bare å tørre og by på seg selv. Så er det en fjær i hatten til Lyngen-fotballen også at vi leverer fotballspillere oppover i systemet. Det faller naturlig for en klubb som L/K å produsere gode fotballspillere, sier Nesvik som selv har fulgt guttene tett på aldersbestemte lag i L/K opp gjennom årene.

Sin unge alder til tross, så har Odin rukket å både debutere og score for L/K. Men pga. koronasituasjonen, har han ennå ikke fått debutert i serien for moderklubben. Også William debuterte tidlig for L/K før han fortsatte karrieren sin i TUILs utviklingsavdeling.

Nå er det imidlertid gult og svart for alle pengene - i alle fall for et år framover. L/K gratulerer William og Odin med sjansen de har fått, og ønsker Lyngen-guttene all mulig lykke i Bodø. Med talent kommer man et godt stykke, og har man i tillegg gode holdninger og den riktige treningsiveren, kan man nå langt. I så måte står begge guttene godt rustet til det som følger nå. 

- At Odin og William får sjansen nå, viser bare for at det går an for spillere fra Nord-Troms å ta steg. det er bare å stå på, sier Uno Nesvik.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.