Vakre mål i kø da L/K slo Valhall

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2020

L/K lå under 2-0 tidlig, men kom sterkt tilbake - blant annet ved hjelp av noen ordentlig lekre mål fra blant andre Mathias Sørum (bildet). 

Nyopprykkede Valhall viste seg som det kanskje beste laget L/K har møtt hittil i år. Kanskje en rar ting å si etter et par store tap tidligere i vinterserien, men vi tror i alle fall ikke Valhall blir noen kasteball i 4. divisjon i 2020.

Det er det heldigvis ikke så mye som tyder på at L/K blir heller. Skjønt, etter 18 minutter, og to vel eksekverte mål fra VFK, så kunne man kanskje lure litt. Men L/K hadde andre planer denne lørdagskvelden enn å tape for et nyopprykket lag. Det ble mer fasong over forsvarsspillet og offensivt begynte guttan å finne tonen. Prøvespiller Mathias Sørum (Stakkevollan) hadde vist både hurtighet og duellstyrke gjennom hele omgangen, og spesielt etter 23 minutter, da han tok med ballen fra egen banehalvdel, holdt hele VFK-forsvaret unna og fikk skutt like utenfor mål. Men et lite kvarter senere var han enda hvassere. Han kriger til seg ballen inne i midtsirkelen og ballen havner hos dagens kaptein Einar Skogheim. Einar, som hadde en stor kamp på midten i dag, finner Sørum på løp. Han vinner en duell med en VFK-spiller, setter fart mot mål og sender avgårde et lekkert skudd oppe i nettaket. Sterkt av lånespissen, som er aktuell for en overgang til L/K.

Bare tre minutter senere var det duket for utligning og det var ikke mindre pent. Først er det allestedsnærværende Einar Skogheim som vinner kula inne på VFKs banehalvdel. Ballen havner hos Isak Kristiansen, som slår en presis pasning ut til Kristoffer Hansen Holst på høyrekanten. Han slår inn på direkten og ballen går over alt og alle og helt på bakerste stolpe. Der dukker Marco Mathisen opp og setter kontant i nettet. Balsfjordingene, med tre sesonger bak seg i rødt, er igjen aktuell for å spille for L/K. Lørdag spilte han én omgang, og han rakk å vise at han er på tur tilbake igjen etter skade. 

2-2 til pause, men andre omgang skulle altså bli enda mer målrik - og med enda flottere scoringer. Men først må lånekeeper Marius Sandnes fra Krokelvdalen i aksjon et par ganger. Spesielt den ene redningen fra et skudd fra den gamle TIL-spilleren Espen Minde var det høy klasse over. Så var det kaptein Einar Skogheim som tur.  Han har ikke fullt så mange mål i L/K-drakten som sin storebror Markus, men etter å ha vist fram pasningsfoten i en times tid, så presenter Einar skuddfoten. Opptakten er et glimrende raid av Kristoffer Hansen Holst på høyre etter pasning fra Markus Karlsen Skogheim. Holst slår inn i feltet mot Gard Grønvoll Sommerseth, og etter litt att og fram, havner ballen hos Skogheim på 16 meter. Han nøler ikke, og dundre ballen opp i krysset med venstre. 

Og bare tre minutter senere fyrer Isak Kristiansen fra 35 meter. Keeper gir en farlig retur og Mathias Sørum har luktet lunta og er påpasselig frempå og setter inn sitt andre for dagen. 

VFK var imidlertid langt fra ristet av. De reduserer til 3-4 etter 67 minutter, men L/K hadde mer å by på. Og denne gangen var det spillende trener Håkon Norberg som skulle presentere seg. Han spilte første omgang på midtstopperplass, men flyttet høyere i banen da Jan-Robin Bjørn kom inn som stopper. Og drøyt midtveis i omgangen plukker han opp en headet klarering fra VFK-forsvaret på nærmere 30 meter. Han tar en tilretteleggingstouch før han sender avgårde en ustoppelig suser som fyker opp i lengste kryss. Dagens mål, og det sier ikke lite! 

Valhall får en redusering til et kvarter før slutt og etter det var det sjanser til begge lag. L/K kan nok med rette si at de ble snytt for en straffe fem minutter før slutt. Da forfølger Mathias Sørum en lekker stikkball fra Einar Skogheim. Sørum rekker ballen først og får en touch før VFK-keeper en dundrer inn i spissen med full tyngde. Sørum får seg en skikkelig trøkk i brystet og sliter med pusten, men etter et par-tre minutter på bakken klarer tomålsscoreren å reise seg og gå av banen for egen maskin. Selv om det burde vært straffe, så skal dommer John Magnus Nergård ha ros for at han skjønte alvoret i situasjonen og stoppet spillet umiddelbart. Nergård dømte for øvrig svært godt i denne kampen, med en rolig og trygg framtoning og ingen unødvendig kortbruk. 

L/K dro i land seieren og har nå, etter en trå start på vinterserien, to seire på rad. Neste helg er det ikke kamp og skuddårshelga er det syverturnering i Lyngenhallen. Neste vinterseriekamp er 8. mars, mot Ringvassøy.

* L/K lånte Kroken-keeper Marius Sandnes i skadefraværet til Kristoffer Granås. 

* L/K stilte i tillegg uten Øyvind Garfjell, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen og Odin Sørensen til denne kampen. Jan-Robin Bjørn startet kampen på benken, men kom inn utover i andre omgang. 

* Marco Mathisen spilte sin 64 kamp for L/K lørdag og scoret sitt 18. mål. 

* Jørgen Skog spilte sin kamp nummer 50 for L/Ks A-lag.

* L/K fire første kamper i Grand Cup har inneholdt 35 mål. Det er nesten ni mål per kamp.

L/Ks lag: Marius Sandnes, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Håkon Norberg, Nasim Shirzad, Einar Skogheim, Markus Karlsen Skogheim, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Åhgren Sørum, Marco Mathisen

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Jan-Robin Bjørn, Tordar Eidet Karlsen

Gult kort L/K: Vebjørn Isaksen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.