Her har Jan-Robin sikret tre livsviktige L/K-poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Sep 2019

På en dag da det var litt stang-ut for L/Ks storscorere, trådte en stopper fra Jensvoll fram som en ekte målsnik.

Jan-Robin Bjørn (29) ble nemlig matchvinner på Polleidet mot TUIL 2 søndag. Først satte han inn 1-0-målet etter et frispark fra Øyvind Garfjell som TUIL-keeper Gard Trollskar ga retur på. Så satte han inn 2-1-målet på mer eller mindre identisk vis - bare at denne gangen var det et frispark fra Steffen Dreyer som keeperen måtte gi retur på.

Dermed tre livsviktige poeng til L/K, som har fått en liten luke til de to nederste lagene på tabellen - Ishavsbyen og Storelva (begge har ni poeng i skrivende stund, men Ishavsbyen spiller kamp mandag kveld). 

Selve kampen ble vanskelig for L/K mot et TUIL-lag som til tross for at de stilte et ungt lag ga L/K kamp til døra. L/K tok ledelsen i det 8. minutt og hadde et par store sjanser som lett kunne gitt flere mål utover i første omgang - blant annet et flott skudd av Kristoffer Hansen Holst som slo i krysstanga og ned på streken og ut. Ikke rent få blant Polleidet-publikumet mente den også var over streken, men dommertrioen var ikke overbevist om det samme.

En litt slapp og uinspirert første omgang ble etterfulgt av mye av det samme i andre omgang. TUIL har ballen en god del, men skaper lite farligheter foran kaptein Kristoffer Granås i L/K-buret. Utligningen kommer litt ut av det blå - med et innlegg fra TUILs venstreside som innbytter Fredrik Lundblad hamrer i mål fra kloss hold. 

Normalt er L/K en sjansemaskin på hjemmebane, men det ble intet stormløp mot TUIL-målet for å få vinnermålet. Tvert i mot benyttet TUIL momentumet utligningen hadde gitt dem til å prøve seg flere ganger og Kristoffer Granås måtte dra fram en redning fra hans nest øverste hylle for å stoppe et godt skudd.

I andre enden hadde Øyvind Garfjell flere gode skuddforsøk og spesielt det han sendte avgårde midtveis i omgangen testet TUIL-keeperen skikkelig. Skuddet fra høyrekanten blir såvidt tuppet i tverrliggeren og ut av TUILs sisteskanse. 

At Jan-Robin Bjørn var på hugget 13 minutter før slutt var derfor gull verdt for L/K. Bjørn har nå scoret tre mål på sine fire kamper i L/K-trøya etter returen fra Stakkevollan. Og de fire kampene han har spilt har resultert i fire seire. Den eneste kampen L/K har tapt i høst etter at han skrev under for L/K var mot Nordkjosbotn. Den kampen spilte ikke Jan-Robin... Jan-Robin står nå med 24 mål på sine 204 A-kamper. 

* L/K gjorde ingen bytter i denne kampen. Det hører til sjeldenhetene, men de 11 utvalgte klarte seg bra.

* Spesiell kamp for kvalvikingen William Sørensen, som spilte en bra kamp på midtbanen for TUIL 2 mot spillere han har spilt på samme lag med siden han var liten. 

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell

Dommer: André Resvoll - klarte seg greit

Gule kort L/K: Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros

Nå venter to tøffe bortekamper for L/K - mot opprykksjagende Skarp og Krokelvdalen. Poeng her vil være bonus i kampen mot å unngå nedrykk fra 4. divisjon.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.