En lenge etterlengtet seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2019

MÅLSCORERNE: Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell sto for brorparten av målene mot IFK, men fikk hjelp i målprotokollen av Sigve Ringbakken, Kristian Bjørn Hansen og Gard Grønvoll Sommerseth. Det fineste målet scoret imidlertid Isak Kristiansen, som ikke er på bildet, for.

Man kan trygt si at det var en viss ketchup-effekt på Polleidet lørdag.

For etter å ha spilt en hel vårsesong, pluss en kamp i høstsesongen, klarte L/K endelig å vinne en kamp i 4. divisjon. Og det på den mest overbevisende måten man kan tenke seg – nemlig 13-0 over Ishavsbyen. Et lag vi forøvrig tapte 8-1 for i vårsesongen.

Mange faktorer kan nok pekes på som forklaring på seieren og størrelsen på den. For det første spilte L/K en god kamp borte mot Fløya i høstpremieren, og det ville vært naturlig å tro at fremgangen i den kampen skulle kunne sees også i neste kamp. Så kan man for det andre si at gresspremieren på Polleidet sjelden bruker å gå dårlig for L/K. For det tredje så er det ingen tvil om at Jan-Robin Bjørn, som var tilbake i midtforsvaret til L/K, bidro til ro og trygghet i de bakre rekker. For det fjerde var Ishavsbyen svekket og stilte med bare én innbytter og med en utespiller i mål. For det femte var det flere andre L/K-spillere som spilte sin kanskje beste kamp for sesongen – som blant andre Isak Kristiansen, som scoret sitt første A-lagsmål på lekreste vis, og Nasim Shirzad.

Når alt dette er sagt, så er det vanskelig å ikke tilskrive en stor del av seieren til at to målmaskiner var tilbake på hjemlig gress, nemlig Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell. De to bidro med ni mål til sammen (Garfjell fem og Dreyer fire) og de var rett og slett umulig å stoppe for et stadig mer frustrert IFK-lag. Garfjell, i en alder av 29 år, er like rask og målfarlig som han bestandig har vært og løp gang på gang i fra IFK-forsvaret etter å ha mottatt gode pasninger fra lagkameratene. Dreyer, på sin side, er L/Ks toppscorer gjennom tidene og har ikke akkurat mistet verken power eller målinstinktet på de to årene han har vært i Skjervøy. Fire mål i tillegg til de 264 han hadde fra før lar seg høre.

Men selv om veteranene stjal overskriftene mot Ishavsbyen, så var det en langt yngre kar som startet ballet – med sitt aller første mål for L/Ks A-lag. Isak Kristiansen nølte ikke da ballen landet foran han på 30 meter. Isak klinket til på første touch og ballen føk i mål helt oppe i krysset. Det første målet på Polleidet i år kan fort bli det vakreste også.

Det var enda mer fart i ballen da Øyvind Garfjell scoret sitt første L/K-mål for året. L/K kriger godt inne i feltet og til slutt spiller Kristian Bjørn Hansen ballen ut til Øyvind, som smeller til på direkten fra 20 meter – utagbart for keeper.

Siden blir det mål jevnt og trutt utover i kampen. Kristian Bjørn Hansen scorer fra kloss hold etter godt forarbeid av Steffen Dreyer etter 19 minutter. Garfjell scorer sitt andre etter å ha skåret inn fra høyre og avsluttet nede i hjørnet etter 33 minutter. Dreyer setter sitt første for dagen etter å ha snappet opp et løst tilbakespill og kjempet seg forbi et par IFK-forsvarere, pluss keeper. 6-0 sørger Garfjell for etter pent spill der Kristian Bjørn Hansen står for assisten og Garfjell starter perfekt og får halve banen å løpe på før han setter ballen rolig i hjørnet. Det er det siste som skjer før pause.

I andre omgang vekslet Dreyer og Garfjell på å stå for servering og scoringer, i tillegg til at noen store sjanser ble svidd på et IFK-forsvar som hadde gitt opp. Og når innbytterne Gard Grønvoll Sommerseth og Sigve Ringbakken også tegnet seg på scoringslisten, så var dagen komplett. At vi også holder nullen for første gang i år er svært gledelig. På overtid har IFK en stor sjanse, men da er det kaptein Kristoffer Granås som viser at han kan trekke opp en feberredning fra hatten når det trengs – selv om han hadde vært uvirksom i store deler av kampen.

Med årets første seier kryper L/K opp på fem poeng på tabellen. Fortsatt er det fire poeng opp til Storelva og Ishavsbyen på de neste plassene og det er derfor helt avgjørende at L/K fortsetter å plukke poeng framover. Neste kamp er en tøff bortekamp mot Nordkjosbotn og det blir ikke enkelt å ta poeng der.

HOLDT NULLEN: Nasim Shirzad og Jan-Robin Bjørn og resten av L/K-forsvaret slapp ikke IFK til mange målsjanser.

* Samtlige 14 som var på banen for L/K lørdag er fra Lyngen. Da inkluderer vi selvsagt Steffen Dreyer, selv om han er fra Elvevoll i Storfjord.

* Seieren er den største til L/K siden 16. september 2017, da Senja 2 ble slått 17-0 på Geitnes.

Kampen gikk live på Nordlys.no. Opptaket kan du se her!

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Nasim Shirzad, Jan-Robin Bjørn, Jørgen Skog, Stig-Roar Hansen Rognli, Isak Kristiansen, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Kristian Bjørn Hansen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, Benjamin Johansen

L/Ks mål: Øyvind Garfjell (5), Steffen Dreyer (4), Kristian Bjørn Hansen, Isak Kristiansen, Sigve RIngbakken og Gard Grønvoll Sommerseth

Gule kort L/K: Isak Kristiansen, Jan-Robin Bjørn

Dommer: Johannes Andresen - god


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.