Godt rustet foran gresspremieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jul 2018

Etter en fin treningsleir på grønne Polleidet, er L/K-guttene klare for høstsesongen.


Normalt er L/K i Piteå på treningsleiren på denne tiden. Men i år var det grønne gresset i Bergsviken byttet ut med nesten enda råere forhold hjemme på gressbanen på Polleidet. Både varmen og gresset kunne gi assosisjoner til sydlige strøk og med liflige trekkspilltoner fra trekkspillfestivalen på Polleidet har L/K-trenerne Ole Talberg, Jørgen Vik og Cato Larsen kjørt økter på Polleidet. 

- Fint å være samlet. Vi har fått jobba mye lagtaktisk og med struktur. Virker som en offensiv og sulten gruppe. Det har vært flott å trene på gress og guttene har tatt overgangen veldig bra. Det må ligge i genene her inne. Det blir fordel L/K, sier Jørgen Vik etter de første øktene med L/K-guttene etter tilbakekomsten fra Skjervøy.

Han er likestilt hovedtrener med Ole Talberg i høst og med Cato Larsen som trener i tillegg. På noen av øktene på Polleidet deltok også evigunge Sigmund Wibe-Karlsen, som utrolig nok fylte 75 år i mars, som ad-hoc keepertrener.


- Samlinga var veldig bra. Fine forhold på Polleidet, med trekkspillmusikk i bakgrunnen. Artig å spille på en strøken gressbane. Vi har fått mange økter der vi har jobbet med struktur og spill på stor bane. Veldig nyttig og viktig. Samlingen har gitt oss en fin start på høstsesongen, sier Ole Talberg, som skryter av L/Ks unggutter:

- Mange unge spillere gjorde et fint inntrykk på samlingen og har meldt seg på angående spilletid i høst. Så er det viktig å påpeke at en god treningsuke ikke er nok, men å trene godt over tid er svaret hvis man ønsker å utvikle seg.Mannskapsmessig er L/K forsterket på keeperplassen med Jørgen Viks tilbakekomst. Så er det usikkerhet rundt Christer Steinvik og hans skolegang foran en høstsesong der L/K kun holder seg unna bunnplassen på tabellen ved hjelp av bedre målforskjell enn Nordreisa.

- Hvordan ser dere på høstsesosongen? Er vi godt nok rustet - antallsmessig og kvalitetsmessig?

- Optimalt sett burde man få inn en offensiv og en defensiv spiller antallsmessig og for økt konkurranse, sier Jørgen Vik.

- Vi har plass til flere spillere og jobber med å få inn flere som er bosatt i Tromsø. Vi ønsker en større treningsgruppe der, sier Talberg.

Talberg er glad for å ha fått inn Vik både som trener og keeper.

- Det har fungert veldig bra, vi har planlagt og diskutert sammen. For meg har det vært flott å få en sparringspartner og det gjør det enklere å gå mellom rollen som spiller/trener når man er to. Vi er også klokkeklar på prinsippene for hvordan vi ønsker å spille og tenker likt ang spillestil, sier Talberg.

NB! Søndag kl. 14.00 sparkes høstsesongen i gang på Polleidet - mot Salangen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.