Talbergs taletid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jun 2018


Noen ord fra treneren:

Som ny trener i Lyngen/Karnes har jeg brukt tid til å bli kjent med klubben og bygda. Jeg har fått en historisk innføring fra Johnny Hansen, der han på en kjøretur fortalte meg hvilke områder de gamle klubbene, Lyngen og Karnes, tilhørte. Nå vet jeg hvor Andreas Løvland og Trond Olsen vokste opp og kan sjekke om Sigmund Forfang har klippet plenen. 

I tiden jeg har vært trener har jeg møtt mange som er glad i klubben og som har meninger om hvordan ting burde være. 

Engasjement er viktig og jeg håper virkelig at Lyngen/Karnes skal få frem nye fotballspillere på høyt nivå, samtidig som klubben gir et flott aktivitetstilbud til barn og unge i bygda. Gjennom fotballen lærer man om kameratskap og det å ta vare på hverandre. Jeg tror på kompetanse, samarbeid og det å dra i samme retning.

Etter mange år som spiller har jeg vært i Lyngen flere ganger ved ulike anledninger. Her har jeg møtt ivrige og høylytte motspillere som bestandig har kjempet med nebb og klør. De har spilt for en klubb med lange og ærverdige tradisjoner. Stoltheten over historien er viktig å ta med seg, så håper jeg at jeg som trener kan være med å bidra til at nye gode øyeblikk skapes og ny historie skrives. 

Etter en litt turbulent vinter er vi kommet god i gang med sesongen. Vi har spilt seks kamper, der vi har tapt fire, en uavgjort og en seier. Dette høres kanskje ikke veldig imponerende ut, men jeg synes laget har lagt ned en god innsats og vi har allerede utviklet oss som lag og enkeltspillere. 

Målsetningen for året er å ha det gøy med fotball og utvikle oss som klubb, lag og enkeltspillere. Dette er kanskje ikke målbart, samtidig føltes det riktig og ikke ha et resultatmål for sesongen. Vi har i dag en stall på ca. 18 spillere, der hovedvekten er unge spillere som bor i Lyngen. I Tromsø har vi en treningsgruppe for de som bor i byen. Treningsgruppa i Tromsø ble hardt rammet av at mange spillere fant seg andre klubber etter fjorårssesongen, så de skal ha skryt for innsatsen som er lagt ned når ting ikke har vært like enkelt. 

Som A-trener er jeg opptatt av hva som kreves for å bli god.Sannheten er at det ikke er noen snarveier til det. Man må trene mye, spise riktig og sove godt. Klarer man å jobbe strukturert over tid kommer utviklingen. Mulighetene for å bli god i Lyngen er fantastiske. På anleggssiden har man en innendørshall, kunstgress på Geitnes og en gressbane på Polleidet. Forholdene ligger til rette for at man kan spille mye fotball både sommer og vinter. På rundturen med Johnny kjørte vi også innom Polleidet og inspiserte gressbanen. Den ser vi frem til å ta det i bruk i løpet av sommeren og jeg håper det blir spilt fotball dag og natt i Lyngen hele sommeren.

Til slutt oppfordrer jeg alle som leser dette til å komme på kamp. Ta gjerne med en kompis, venninne, nabo eller slektning. Hvis vi klarere å få enda flere tilskuere på kampene vil det skapes interesse, positivitet og engasjement, og hjemmekampene kan bli en arena for å treffes for hyggelig samvær. 

#LYNGENPOWER 

Sportslig hilsen 

Ole Talberg

Lørdag kl. 14.00 spiller L/K bortekamp mot Nordkjosbotn. Nordlys viser kampen live her!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.