399 Olsen-kamper, Lyngen mot Karnes og fotballgalskapen rundt Lyngenfjorden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Des 2017


Rundt 60 fotballinteresserte møtte opp på Geitnes fredag kveld for en 3,5 timers seanse spekket av historikk, debatt, intervjuer og ikke minst gode historier. 

Fotballmuseets venner hadde invitert til mimrekveld på Geitnes og mange gamle, og unge, storheter hadde møtt opp. Trond Olsen, fersk fra opprykksjubel med Bodø/Glimt, var hedersgjest på Geitnes og ble gjenstand for et intervju om sin imponerende over 16 år lange karriere i norsk toppfotball. Trond trakk fram noen av høydepunktene i karrieren, blant annet seriemesterskapene med Rosenborg og kamp mot Ronaldo og co i Real Madrid. 


Etter intervjuet fikk Trond blomster og en L/K-drakt med nummer 30 av Johnny Hansen, en drakt han slett ikke utelukket at han ville ikle seg oftere en gang i framtiden. Men først er vi sikker på at Trond har fortsatt flere gode år igjen i norsk toppfotball! 

En gjennomgang av historien til fotballen rundt Lyngenfjorden, ført i pennen av fotballhistoriker Jonny Hansen, ble fremført av Sverre Lennart Isaksen - med mange historiske bilder fra spesielt Lyngen ILs, Furuflaten ILs og Karnes ILs historie. 

Det ble også tid til en paneldebatt på en knapp time, med innledning fra Stig-Roar Hansen Rognli, som har skrevet oppgave om fotballen rundt Lyngenfjorden og hvordan det var mulig å ha både Kåfjord FK, Lyngen IL og Karnes IL i 3. divisjon samtidig i 1983 - samt at Furuflaten spilte på nivået under.


Etter paneldebatten, der Johnny Hansen, Wiktor Sørensen, Torbjørn O. Karlsen, Steinar Høgtun, Torhild Hansen og Geir-Hugo Hansen deltok, med Helge Matland som debattleder, blant annet tok for seg noen av de mulige årsakene til at fotballen fikk et så sterkt fotfeste i Lyngen. Det ble også snakket om foranledningen til fusjonen etter 1989-sesongen og det faktum at det har vært en på alle måter vellykket sammenslåing - noe man ikke har fått til alle steder man har prøvd.


Etter paneldebatten ble det åpnet for gode fotballhistorier og det var endel som grep sjansen - blant annet Tor Inge Holm, Dan-Håvard Johnsen, Paul Arne Liebeck, Magne «Boifen» Johansen og Rolf Magne Hansen, før Jo Are Vik rundet av seansen litt over klokken 21.30. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.