Ingen spenning med Lenning

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2017

Det som på forhånd så ut som et tricky oppgjør ble til slutt en parademarsj for L/K - mye takket være denne mannen.

L/Ks nye storscorer Aleksander Lenning har vist en voldsom målappetitt i de to siste kampene. Seks mål mot Burfjord ble fulgt opp med fire nye i kveld mot Nordkjosbotn i en kamp der L/K var veldig gode veldig lenge og der spesielt ungguttene Kristian Bjørn Hansen og Einar Skogheim på midtbanen imponerte stort. Men hele laget fortjener skryt for måten man gjennomfører på. Bunnsolid bakover, i den nye backtreeren med Olaussen, Bjørn og Skogli, og svært så lekent offensivt samtidig som alle jobbet som galeislaver gjennom hele kampen.

Det skulle likevel gå 36 minutter før ketchupflaska ga etter i flomlyset på Geitnes i kveld. L/K hadde kommet til flere fete sjanser før Aleksander Lenning fikk headet inn 1-0 på en corner. Samme mann legger på til 2-0 fire minutter senere etter aldeles lekkert forarbeid av Øyvind Garfjell - som spiller Lenning fri alene med keeper. Medtaket og avslutningen til spissen er det også høy klasse over.

3-0 kommer like før pause når L/K fullstendig overmanner NIL og kommer med tre mann mot NIL-keeper med det assosiasjonstunge navnet Andreas Løvland. Garfjell setter inn målet og L/K går til pause med en svært fortjent ledelse. NIL har en svær sjanse på 1-0, men på uforklarlig vis klarer man å sløse bort den sjansen på blank goal.

I andre omgang fortsetter L/K å male balsfjordingene sønder og sammen. Aleksander Lenning straffer NIL to ganger i løpet av tre minutter i starten av omgangen, før Joachim Olaussen header inn 6-0 på bakerste stolpe i det 75. minutt.

L/K gjør mange bytter i andre omgang, men bortsett fra en litt slapp periode på 5-0, holder L/K dampen oppe gjennom hele kampen til tross for bytter og omkalfatreringer. Ungguttene som kommer inn viser seg også fram og det kunne fort blitt flere enn de seks målene det ble. At NIL får seg et trøstemål på overtid er litt irriterende for et L/K som også spilte en flott forsvarskamp i kveld. Trebackssystemet fungerte godt og bakerst sto Jørgen Vik fjellstøtt i 2 x 45.

* NILs Markus Karlsen Skogheim og Oskar Leiros spilte begge mot moderklubben for første gang. Markus spilte attpåtil mot lillebroren Einar på midtbanen.

* Aleksander Lenning har nå scoret 10 mål på fire kamper. Vi finner fram Rushfeldt-skjemaet nå! Han ble også, ikke uventet, kåret til Dagens L/K-gutt av juryen. Og hadde vi hatt flere Jekta-gavekort, så hadde kandidatene stått i kø.

* Visekaptein Joachim Olaussen har scoret i tre kamper på rad, mens Øyvind Garfjell har scoret mål i de seks siste kampene.

* Artig med mye folk på Geitnes i lokaloppgjøret!

* Ny kamp torsdag - borte mot Ishavsbyen.

* Med seieren i kveld er L/K oppe på 40 poeng - tre poeng foran Skarp, som slo TUIL 2 8-0 søndag.