Tommelen opp for årets første seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mar 2017


Det måtte tre tap til før seieren endelig kom for L/K i Grand Cup. 6-3 mot TUIL 2 er vi akkurat så fornøyde med som bildet av Krister Skogli og Markus Karlsen Skogheim indikerer - spesielt ettersom vi tapte tre ganger for de unge dalingan i fjor.

L/K gjennomførte en god kamp og vant fortjent. Første omgang var noe av det bedre som er prestert under Vik og Garfjell, selv om det bare sto 2-1 til pause. L/K gikk offensivt ut fra start med Øyvind Garfjell og Oscar Ross på hver sin ving, en heit Markus Karlsen Skogheim som spiss og med en midtbane og backer som var flinke til å fylle på offensivt. Til sammen ble det for mye for de unge TUIL-spillerne, som skal være ekstremt fornøyde med bare to baklengs.
Ross og Garfjell har ikke blitt tregere med årene og herjet verre med TUIL-forsvaret til tider med både teknikk, fart og styrke. De to 26-åringene var sist eller nest sist på det meste som ble skapt offensivt, men målene i første omgang var det herrene Skogli og Skogheim som sto for. Etter 10 minutter kom kanskje det vakreste målet for kvelden. Fredrik Allertsen vinner en av mange dueller på midtbanen i sin aldeles strålende L/K-debut og spiller Marco Mathisen sentralt i banen. Han flikker ballen til møtende spiss Markus Karlsen Skogheim som tar et touch før han vender og slår ut i rommet foran en Garfjell i full firsprang. Han runder backen sin og slår inn i feltet til Oscar Ross, som bryster ballen ned til Markus Karlsen Skogheim, som har kommet seg inn i feltet. Han tar ballen på direkten og smeller den opp i nettaket fra 12 meter. Helt strålende!

L/K fortsetter stormløpet mot TUIL-målet, samtidig som man slipper motstanderen til lite sjanser. Jørgen Vik må i aksjon et par ganger, men har egentlig lite å gjøre fram til TUIL får 1-1 etter halvtimen. Fem minutt før pause er imidlertid L/K igjen i føringen og igjen er det pent spill som ligger bak. Igjen er det Fredrik Allertsen som vinner ballen på midten og spiller til Markus Karlsen Skogheim på et skråløp. Han gir seg selv plass med en elegant avdribling og avanserer oppover, stopper opp og venter på overlappen fra høyreback Krister Skogli. Pasningen vektes perfekt og Skogli vender inn i banen og avslutter med venstre. Skuddet er ikke spesielt hardt, men det er godt plassert og dermed kan Storsteinnes-gutten notere seg for sitt sjette L/K-mål på bare 13 kamper!

2-1 til pause og etter hvilen fortsetter L/K det gode spillet. Oscar Ross gjorde fryktelig mye bra i første omgang, men manglet en ordentlig avslutning på mål. Den bestemte han seg for å få unna tidlig i andreomgangen. Markus Karlsen Skogheim hadde gått ned på midtbanen da Steffen Dreyer ble byttet inn etter pause og det var Skogheims klarering som fant Dreyer på midtbanen. Han vinner hodeduellen med TUIL-forsvareren og ballen havner hos Oscar Ross på høyrekanten. Ross setter fart og parkerer hele Tromsdalen før han kan bredside 3-1 alene med keeper.


4-1 sto innbytter Dreyer for selv. Alle som hadde sett de først ti minuttene av andre omgang, og som i tillegg har sett noen av Dreyers foregående 363 A-kamper i L/K-trøya hadde nok feelingen av at det ville bli et mål eller to på elvevollingen. Han var farlig frempå flere ganger i starten av omgangen og etter 55 minutter blir det endelig mål. TUIL-keeperen er uheldig med en klarering og Øyvind Garfjell er god og snapper ballen på venstrekanten. Han slår inn til Steffen Dreyer som får en enkel jobb med å sette sitt første for dagen.

TUIL får 4-2 etter timen, men L/K har god kontroll utover i kampen også. En annen innbytter, Marcus Hausner Christensen har blant annet en ball i nota et kvarter før slutt, men blir avblåst for en hårfin offside. Så scorer TUIL igjen etter 83 minutter og det ser ut til å bli en spennende avslutning på kampen. Men Garfjell og Dreyer var ikke interessert i neglebiting på tampen og trygger seieren med ett mål hver. Dreyer med solid assist til Garfjells tap-in, mens innbytterne Espen Haugen og Kristoffer Hansen Holst står bak oppbyggingen til Dreyers 248. L/K mål. Kristoffer Hansen Holst debuterte for øvrig på A-laget med en flott inntreden på høyrevingen bare dager før han fyller 16 år. Kristoffer var 15 år og 359 dager da han debuterte - med den gamle L/K-keeper og pappa Henning Hansen på tribunen i Skarphallen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli; Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Marco Mathisen; Markus Karlsen Skogheim, Oscar Ross, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Aleksander Skatland, Espen Haugen, Marcus Hausner Christensen, Kristoffer Hansen Holst.

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim, Marco Mathisen

Dommer: Karoline Jensen

L/Ks mål: Steffen Dreyer (2), Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell, Oscar Ross og Krister Skogli.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.