Historisk mål i debuten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Feb 2017


Det ble et nytt tap for L/K i Grand Cup lørdag. 5-3 mot Senja vil ikke bli stående med gullskrift i historiebøkene, om vi tar det med i det hele tatt, men en unggutt fra Kvalvik kan nok regne med å bli nevnt. William Sørensen, født 7. januar 2002, fikk nemlig sjansen til å debutere på A-laget i en alder av 15 år og 28 dager. William har vært på flere landslagssamlinger og er en svært talentfull og moden spiller - sin unge alder til tross. Men at midtbanespilleren skulle score mål noen få minutter inn i sin A-lagsdebut var likevel mye forlangt. Men det gjorde han! Dermed forbedret han Andreas Løvlands rekord fra 2008 med 51 dager. Andreas var 15 år og 79 dager da han debuterte med to mål mot Ramfjord på Polleidet 28. juli. Løvland har imidlertid fortsatt rekorden for seriemålscoring i ung alder og den rekorden blir nok stående noen år til.


Kampen ellers var ikke spesielt minnerik for L/K. Offensivt var det tidvis bra og man skapte bra med sjanser. Oscar Ross og Øyvind Garfjell på hver sin kant skapte mye hodebry for et Senja-lag som riktignok inneholdt en del A-lagsnavn, men som i praksis var et forsterket B-lag. Uansett så fikk L/K plenty av trøbbel defensivt og til slutt ble det altså fem i sekken etter at det raknet litt mot slutten av kampen. L/K stilte uten sin førstekeeper Jørgen Vik, som var opptatt med eliteseriespill i futsal, men til tross for fem innslupne må spilte erstatter Johan Valø en god kamp.
L/K lå under 5-1 etter mål av en annen ung kvalviking, Einar Skogheim, før L/K klarte å putte to mål på slutten - William Sørensen, samt nyervervelsen Fredrik P. Johansen - som scoret i sin andre kamp på rad. Han har faktisk fem mål på sine siste tre kamper for L/K - alle som innbytter. Alle tre målene lørdag kom da også fra innbyttere.
* Sander Sigvaldsen er på prøvespill fra Ishavsbyen. Lenangsværingen fikk en halvtime i går.

L/Ks lag: Johan Valø, Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Stig-Roar Hansen Rognli. Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Tobias Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell, Oscar Ross.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen, Jan Robin Bjørn, Einar Skogheim, Sander Sigvaldsen, William Sørensen.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.