Lyngenturneringa til helga: Kampoppsettet er klart

Lørdag og søndag går Lyngenturneringa 2023 av stabelen. Her finner du kampoppsettet!

JUBILEUM OG OPPRYKK: L/K-guttene og trener Markus Karlsen Skogheim (bak til høyre) fikk en ekstra fin tirsdag morgen. Nå er de klare for TiTo-spill.

Lyngen/Karnes har i sitt eget jubileumsår sikret opprykket tilbake til TiTo-serien!

Tre serierunder før slutt er det klart at L/K skal spille TiTo-fotball i 2024. Det skyldes, i tillegg til god sportslig innsats, to ting som skjedde i går:

* Storsteinnes, som var det eneste opprykksaktuelle laget av våre tabellnaboer, tapte mot Hamna 2.

* Samtidig seilte det inn en mail fra Troms fotballkrets som konkluderte med at Finnsnes bruk av ulovlig spiller i FIL 2s seier over L/K forrige mandag medfører 0-3 og tre poeng til L/K.

Dermed skiller det plutselig 10 poeng mellom L/K og Storsteinnes med tre kamper igjen å spille og da er det bare å gratulere alle L/K-ere!
Vi har oppnådd det store, altoverskyggende målet for sesongen takket være en strålende jobb av trenerapparatet, med hovedtrener Markus Karlsen Skogheim i spissen, spillere og resten av klubben.

L/K-leder Tone Iversen er strålende fornøyd  med  gladnyhetene og trekker først frem treneren.

- Trener Karlsen Skogheim har gjort en formidabel innsats gjennom sine to sesonger som hovedtrener for L/K. Han har utviklet en større profesjonalitet i trenerjobben, som igjen har bidratt til stabilitet i spillerstallen. God treningskultur og lojalitet internt i laget er viktige faktorer for årets suksess, sier Iversen.

Leder for fotball senior, Linda Skog, stemmer i:

- Det er vanvittig gøy at guttene har lyktes i nå målet for sesongen, sier Skog.

Iversen peker også på det spesielle i at en såpass liten bygdeklubb som L/K har klart opprykket med spillere som nesten utelukkende er Lyngen-gutter - ispedd solid hjelp fra nabokommunene.

- At laget i hovedsak består av spillere med lokal tilhørighet er vi veldige stolte av. Det viser at det er mulig å lykkes med å satse på egne spillere, og at det gjøres en solid jobb også på aldersbestemte lag, sier L/K-lederen, og lover følgende:

- Nå blir det opprykksfest lørdag 14. oktober, når sesongens siste kamp spilles på Geitnes!

Hovedtrener Markus Karlsen Skogheim trekker fram at det har vært en hard jobb å nå målet for sesongen.

- En veldig fin dag for alle som er glad i Lyngen/Karnes! Seniorlaget satte seg ett klart mål før sesongen med ett opprykk på først forsøk. Det har vi nå klart å oppnå. Det er ikke tilfeldig. Spillerne har trent hardt og målrettet for dette i lang tid, en samlet enhet hvor alle har dratt i samme retning, sier Skogheim.

Se den oppdaterte tabellen her!

Han peker på at målet ikke har bare har vært å rykke opp, men å gjøre det med en underholdende spillerstil.

- Det sportslige målet har vi kombinert med en tydelig og offensiv fotball som jeg tror har begeistret Lyngen-publikumet i år. Det skal aldri være kjedelig å se på mitt Lyngen/Karnes og det skal aldri bli stilt spørsmål rundt innsatsen til spillerne! Nå gjenstår enda tre viktige serierunder og målet var aldri bare opprykk, men også å vinne divisjonen. Å da må være den beste utgaven av oss selv i tre helger til. Vel møtt på Polleidet lørdag klokken 15:00 da vi tar imot Senja 2 til årets siste gresskamp!

Rotet seg bort på Stakkevollan

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Sep 2023

L/K hadde sjansen til å ta et langt steg mot sikker opprykksplass, men rotet seg i stedet bort mot Stakkevollan.

I et begivenhetsrik oppgjør på Stakkevollan var det til slutt hjemmelaget som tok alle poengene. L.K tok ledelsen 0-1 etter en heading av Joakim Berg Bjørklund etter corner. SIF utlignet før pause i en jevn første omgang. Det var forsåvidt også andre omgang, men der SIF var effektive så nøyde L/K seg med å sette ballen rett på keeper gjennom nesten hele omgangen. SIF fikk gå opp i en 4-1-ledelse før L/K maktet å kvittere. Først ved Mika Johnsen og så, langt på overtid, ved Gabriel Wikbo-Larsen. 4-3-målet kom imidlertid for sent til å hjelpe L/K og dermed ble det hjemmeseier. SIF har løftet seg mange hakk siden i vår, da L/K vant greit på Geitnes, men dette var likevel en kamp L/K burde vunnet.

I stedet ble det null poeng og dermed er det fortsatt uvisst om, og eventuelt når, L/K kan sikre seg den andre opprykksplassen. Kvaløya er allerede klar for TiTo, men fortsatt kan Storsteinnes ødelegge moroa for L/K. En seier hjemme mot Senja 2 neste helg vil hjelpe veldig på L/K-nervene i alle fall.

I tillegg har L/K inne en protest ifm. FIL 2-kampen i forrige serierunde. Der benyttet Finnsnes seg av en spiller som skulle sonet for gule kort. Den kampen kan dermed ende med 3-0 og tre poeng til L/K. Men enn så lenge innfinner vi oss med at vi står med null poeng der.

* 60. A-kamp for Isak Kristiansen lørdag. Samtidig rundet Gabriel Wikbo-Larsen 50 kamper og Mika Johnsen 40 kamper for L/K.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, William Sørensen, Marco Mathisen, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen

Innbyttere: Oskar Leiros, Krister Klaussen, Sander Kristiansen

Gule kort L/K: Marco Mathisen, Krister Klaussen, Einar Skogheim og Markus Skogheim (trener).

Dommer: Michael André Mosæther Hagen

6. divisjon

L/K 2 spilte en bra kamp på Polleidet søndag, men tapte til slutt 2-5 for Kvæsma. Stopperne Jørgen Skog og Tordar Eidet Karlsen (str) sto for målene. Utifra spill og sjanser kunne L/K tatt poeng her, men Kvæsma var akkurat det lille hakket bedre og mer rutinerte.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Christian Karlsen, Jørgen Skog, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Berger Eidet Karlsen, Vebjørn Beck Løvland, Gard Grønvoll Sommerseth, Ian Harper, Helmer Karlsen, Aleksander Larsen.
Innbyttere: Ayaz Mahmoud, Erlend Gamst

Gule kort L/K: Tordar Eidet Karlsen og Berger Eidet Karlsen

Høstsesongens første L/K-tap på Finnsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Sep 2023

L/K spilte en god første omgang og kunne sågar ledet til pause mot et sterkt FIL 2-lag. Men i andre omgang var hjemmelaget best og vant til slutt fortjent.

Finnsnesværingene gikk hardt til verks fra start, men etter at det første sjokket hadde lagt seg, og de første sjansene var avverget, så kom L/K meget godt inn i kampen. Det ble lagt ned mange kilometer med løping bare i førsteomgangen og etter 19 minutter får L/K også betalt. William Sørensen klarer å vinne ballen på FILs banehalvdel og står for en flott assist til Einar Skogheims harde skudd ned i lengste hjørne fra rundt 16 meter.

Finnsnes utligner på et frispark etter en drøy halvtime og L/K går til pause på 1-1 etter en meget god omgang. Da hadde blant Gabriel Wikbo-Larsen hatt en eventyrlig sjanse alene med keeper rett før pause.

I andre omgang sliter L/K litt mer og Finnsnes har et par mann på benken som kommer inn og lager mer problemer for oss. Spesielt kjappe Niklas Sørensen, som setter to mål i andre omgang. L/K spiller ingen god 2. omgang heller og FIL 2 vant som sagt kampen fortjent.

* Og mens det ikke var så mye "hjelp" å få fra FIL 2 i kveld, så fikk vi litt hjelp i tetstriden fra FK Senja - som slo Storsteinnes på bortebane. Det betyr at vi til tross for tap opprettholder forspranget til Storsteinnes, hvilket er viktig i kampen om de to opprykksplassene i 5. divisjon.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Krister Klaussen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: Marco Mathisen, Sander Kristiansen, Johan Gamst-Eriksen, Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Tokle

Dommer: Jarle Evertsen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og William Sørensen

Ny thriller - ny 3-2-seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2023

L/K - Storsteinnes 3-2: Kristoffer Hansen Holst ble formell matchvinner med et vakkert langskudd, men den reelle matchvinneren for L/K lørdag var keeper Håkon Jensen.

Det er ikke ofte at bortelaget med rette kan si at de fortjente poeng på Polleidet gress, men lørdag var det lett å skjønne de balsfjordingene som var skuffet etter 3-2-tapet for L/K. L/K rodde i land seieren, om enn etter å ha scoret vinnermålet en god halvtime før slutt, ulikt dramatikken på Fagernes da Ramfjord ble beseiret med de samme sifrene.

Storsteinnes, med den gamle L/K-helten Krister Skogli som spillende trener, ledet både 0-1 og 1-2 og spilte en god andre omgang. Men likevel stod det 3-2 til L/K når dommeren blåste av kampen. Da hadde lagene spilt en jevn første omgang der Storsteinnes scoret på en kontring og så ut til å kunne gå til pause med 0-1. Men helt på tampen av omgangen er den ellers gode STIL-keeperen Joachim Bråthen ute av buret og klarerer. William Sørensen får ballen på 45 meter og spotter at keeper er feilplassert. Han er rask med å sende av gårde et skudd og ballen seiler over keeper og i mål. Sterk kandidat til årets mål fra William Sørensen, som startet på benken lørdag etter en uke preget av sykdom.

Publikum hadde knapt fått satt seg på tribunen etter kaffe og vafler i pausen før bortelaget igjen er i ledelsen. Marius Dalhaug gjør det meste av et oppløp på venstresiden og litt passivt forsvarsspill fra L/Ks side og klinker ballen i nettet ved første stolpe. En ny kalddusj for L/K, men så skulle det snu ganske fort. Marco Mathisen hadde kommet inn på midtbanen til starten av omgangen og hans pasningsfot var gull verdt etter 56 minutter. En presis ball i bakrom til raske Gabriel Wikbo-Larsen, et touch fra 17-åringen og så skudd i hjørnet. 2-2.

Og like etterpå skal L/Ks toppscorer Kristoffer Hansen Holst vise seg fram. Han har etter at Sigve Ringbakken skadet seg, fristet tilværelsen på venstrekanten istedenfor sin vante spissrolle, men 58 minutter ut i kampen viser han at man ikke trenger å være rett foran mål for å score. Han får ballen på 20 meter og curler den med høyrefoten opp i hjørnet. Lekkert av Holst, som nå har 17 seriemål for året. Dermed holder han fortsatt stand også som 5. divisjons fremste målgjører - sammen med Hamna 2s Simen Mikkelsen.

L/K skapte flere sjanser utover i omgangen og fikk blant annet et mål annullert uten at det fremsto glassklart hvorfor. Men samtidig ga ikke balsfjordingene opp kampen, og etter hvert var de også klart farligst foran mål. Flere store sjanser ble vasket frem og det smalt blant annet i aluminiumet bak L/K-keeper Håkon Jensen i tillegg til at 16-åringen måtte i aksjon flere ganger mot slutten av kampen.

Det ble imidlertid ikke flere mål - verken den ene eller den andre veien - og såpass mye av æren for det hadde Jensen at han ble belønnet med Dagens L/K-gutt. Velfortjent på en dag der den nybakte pappaen og L/K-treneren Markus Karlsen Skogheim var mest lettet og glad for det tre poengene. Og tabelltopp også - med KSK ett poeng bak med én kamp mindre spilt.

* Med lørdagens seier holder vi Storsteinnes syv poeng bak oss i tetstriden. Hvis alt går som det ser ut til i divisjonen over oss, at Ulfstind og Andreas Løvland tar TiTO-gullet, så er det ingen av andrelagene rundt oss (FIL 2 og Hamna 2 spesielt) som har anledning til å rykke opp. Med to lag opp fra 5. divisjon så betyr det som det står nå at det realistisk sett kun er Kvaløya og Storsteinnes som kan forpurre opprykket for L/K. De neste ukene vil bli spennende i så måte - med tøffe bortekamper for L/K på Finnsnes og på Stakkevollan.

* Vebjørn Isaksen (24) rundet 160 A-kamper for L/K lørdag. Vebjørn har også i 2023 vært påliteligheten selv på høyre stopperplass og har som den eneste spilt, fra start, samtlige 23 L/K-kamper (inkludert treningskamper). Mika Johnsen er den eneste andre som har spilt alle 23 kampene, men han har hatt et par kamper som innbytter.

* Gabriel Wikbo-Larsens 2-2-mål var L/Ks 100. scorede mål denne sesongen - treningskamper inkludert.  I serien er tallet 82, hvilket ikke mange lag i nordnorsk herreserie matcher. Det gir et snitt på 4,82 mål per kamp.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Krister Klaussen, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: William Sørensen, Marco Mathisen, Joakim Berg Bjørklund

Gule kort L/K: Kristoffer Hansen Holst og Einar Skogheim

Dommer: Trond Haug, Kvaløya

L/Ks målscorere: William Sørensen, Gabriel Wikbo-Larsen og Einar Skogheim

Neste kamp: Finnsnes 2 (B), mandag 18. september.

Tap for L/K 2

L/K 2 spilte kamp etter A-laget på Polleidet lørdag. L/K-rekruttene spilte en bra kamp, men det ble likevel tap 2-5 for KSK 2. L/K skapte mye offensivt i denne kampen og burde absolutt scoret mer enn de to målene det ble. Samtidig "skapte" man litt vel mye defensivt også og KSK fikk en enkel jobb på noen av sine mål. William Waltenberg sto for L/Ks første mål da han stakk igjennom på stillingen 0-2 og satte ballen i lengste hjørne. Tordar Eidet Karlsen scoret på straffe i andre omgang.

L/K 2 har tre kamper igjen av sesongen. To hjemmekamper mot Kvæsma og Tromsøstudentene før man avslutter borte mot Storfjord 8. oktober.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Christian Karlsen, Jonas Samuelsen, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Vebjørn Tokle, Vebjørn Beck Løvland, Gard Grønvoll Sommerseth, Helmer Karlsen, Ian Harper og William Waltenberg.

Innbyttere: Berger Eidet Karlsen, Ayaz Mahmoud, Arion RJ Ballovarre og Rudi Dreyer.

Berget trepoenger fem minutter på overtid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Sep 2023

L/K styrte mot et småflaut poengtap på Fagernes. Men så dukket kaptein Kristian Bjørn Hansen opp - igjen.

L/K ledet 2-0 til fem minutter før slutt etter mål av Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen og var på vei mot en oppskriftsmessig seier mot bunnlaget Ramfjord lørdag.

L/K spilte ingen stor kamp og skapte mindre offensivt enn vanlig, men hadde stort sett full kontroll på hjemmelaget gjennom nesten hele kampen. Men ut av ingenting reduserer RUIL på et av de få våpnene de brakte til Fagernes kunstgress - en dødball. Og to minutter senere er katastrofen et faktum da hjemmelaget får straffespark. Den setter spissen Isak Hamnes Johansen i mål og L/K er i ferd med å rote bort to poeng på utilgivelig vis. Kanskje ble man for selvsikker på 0-2, men etter 2-2 så det ikke ut som L/K skulle klare å berge seieren.

L/K-trener beordret kaptein Kristian Bjørn Hansen opp på spissplass for å prøve å skape noe på tampen. Dommer Ørjan Sørensen Høili hadde lagt til rikelig med tid og fem minutter it i overtiden løper Kristian Bjørn Hansen igjennom på en lang ball bakfra. Han kommer alene med keeper, som er på tur ut for å lage trøbbel for L/K-kapteinen, men Kristian er kald og rolig og legger en lekker lobb over keeper med innsiden av høyrefoten. Det virker som en evighet før ballen kjærtegner nettmaskene og L/K kan slippe jubelen løs. Like etter er kampen over og RUIL må innse at de var bare sekunder unna å tukte L/K.

Kristian berget uavgjort for L/K i sluttminuttene også i forrige bortekamp - mot Fløya 2. En god vane kapteinen har lagt seg til!

Med tre nye poeng så har L/K fortsatt ryggen på Kvaløya på toppen av tabellen. Og viktigere: Vi holder lagene bak oss på tabellen på en fotlengdes avstand.

* Einar Skogheim scoret sitt 14. seriemål lørdag. Målet kom på lekreste vis - på et langskudd fra nærmere 25 meter som føk forbi keeper og inn i lengste hjørne.

* På en dag der det lugget litt offensivt og det ble mye kriging på en liten, trang bane så var det midtbanemotor Krister Klaussen som stod fram som L/Ks beste.

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Krister Klaussen, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Innbyttere: Johan Gamst-Eriksen, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Tokle

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund og Kristian Bjørn Hansen

Dommer: Ørjan Sørensen Høili