Skogheim har sagt ja - skal lede L/K i TiTo-serien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Okt 2023

L/K har hovedtreneren på plass rekordtidlig foran TiTo-comebacket.

Det er ikke ofte at L/K har hovedtrenerspørsmålet avklart bare dager etter sesongslutt, men opprykks-og jubileumsåret 2023 er et sånt år. 

I dag ble det nemlig klart at Markus Karlsen Skogheim (25) holder seg i moderklubben og blir L/K-trener også i 2024! Det er en helt strålende nyhet og vi er selvsagt ekstra glade for en så tidlig, og ikke minst god, avklaring på trenerspørsmålet. Hovedpersonen selv takker for tilliten.

— Etter en veldig fin 2023 sesong for meg og for Lyngen/Karnes så var jeg veldig takknemlig og ydmyk for alle de flotte tilbudene som har aktualisert seg etter sesongen. Det er i utgangspunktet urettferdig for alle andre lag å være i kampen om min signatur mot Lyngen/Karnes. Klubben har et helt spesielt sted i hjertet mitt og jeg vil alltid være takknemlig for at de for to år siden satset på en helt fersk trener, sier Skogheim.

Riktig sted

Og selv om klubbfølelsen er sterk, så er Markus likevel klar på én ting:

— Når det er sagt så er ikke dette noe medlidenhetssignering. Jeg mener og føler oppriktig at Lyngen/Karnes er det riktige stedet for min videre utvikling som trener. 2024 kommer til å bli ett flott år for alle som har ett hjerte for Lyngen/Karnes!

I medvind 

Markus har lagt ned en enorm jobb for L/K de to sesongene han har ledet A-laget og en unison spillergruppe har ønsket han med videre. Det er et svært viktig moment i det hele, sier L/K-leder Tone Iversen. 

— Ja, vi er strålende fornøyde med å ha landet en ny avtale med Markus for neste sesong. Det har vært et klart ønske fra både spillere, støtteapparatet rundt A-laget og ledelsen i klubben om å beholde Markus som hovedtrener. Han har gjort en utmerket jobb i sesongen som har gått, og med opprykk så seiler klubben i medvind. Det gir oss de beste forutsetninger for å videreføre det gode arbeidet inn i neste sesong, sier Iversen. 

Utvidet rolle

Markus vil, i tillegg til å være hovedtrener for A-laget, få en utvidet, administrativ rolle i klubben, sier Tone Iversen. 

— Han skal være markedsansvarlig, og bistå klubben med å følge opp sponsoravtaler og annet markedsrettet arbeid. Det vil styrke klubben med tanke på å følge opp de forpliktelser vi har ovenfor våre sponsorer, men også bringe inn nye avtaler, sier Iversen. 

Den beste på lenge

Det viktigste akkurat i dag er imidlertid at L/K og Markus i lag kan starte planleggingen av en uhyre spennende sesong i TiTo-serien. 

— Neste års utgave kommer til å levere like artig angrepsfotball og like intenst press-spill. Og med enda bedre defensiv struktur så kommer 2024-utgaven av LK til å være den beste på lenge. Jeg gleder meg til fortsettelsen og er glad ting falt på plass tidlig. Det er mye arbeid som må legges ned og den jobben starter allerede idag, sier L/Ks hovedtrener for 2024. 

Markus skal selvsagt også ha et team rundt seg i 2024, noe som skal spikres i den nærmeste tiden. Det samme gjelder selvsagt spillerstallen. Alt dette kommer vi tilbake til! 

Kontaktinfo for ytterligere kommentarer:

L/K-leder Tone Iversen: 990 23 534

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim: 479 12 187 
Opprykksfest både på og utenfor banen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Okt 2023

Lørdag 14. oktober ble en ordentlig festdag for Lyngen/Karnes!

Med masse folk på tribunen og et L/K-mannskap i festhumør ble det riktig så trivelig på Geitnes lørdag. Motstander Kvaløya var også opprykksklare og i starten av kampen så det ut som de var mest interessert i de tre poengene. Men etter at William Sørensen, Dagens L/K-gutt, satte inn 1-0 så gikk det bare én vei for hjemmelaget. Samspillet satt bare bedre og bedre og til slutt stod det 6-2 i målprotokollen. William Sørensen (2), Gabriel Wikbo-Larsen, Krister Klaussen, Isak Kristiansen og Johan Gamst-Eriksen sto for målene. Johan sågar med sitt første mål for L/K - sju år etter debuten!
William Sørensen var banens beste lørdag.

 Det sivet rapporter inn fra serieleder Hamna 2s kamp mot Senja 2 som indikerte at verken L/K eller KSK hadde sjans på seriegullet, men for begge lag var opprykket viktigst. Og for L/K var det i tillegg viktig å få en god opplevelse hjemme i sesongens siste kamp. Det ble det i høyeste grad. Motstanden tatt i betraktning var dette noe av det beste L/K har levert i år.  

L/K står dermed registrert med kruttsterke 103 mål i serien i år - 97 av dem er reelle mål, mens seks av dem har kommet på kamper der resultatet er satt til 3-0 til oss (Valhall hjemme og FIL 2 borte). Så scoret Einar Skogheim ett mål mot FIL 2, så det reelle tallet scorede mål er 98. 

Alle innbytterne kom inn, med unntak av reservekeeper Asgil Brændeland. 

Etter kampen klinket L/K til med kaffe, brus og opprykkskake til alle som ville ha. Og det var en hel del! Veldig gledelig at så mange ville feire opprykket og sesongen med oss.

Nybakt ordfører Eirik Larsen møtte på kamp og holdt en liten tale under kakebordet. Han hadde både blomster og en liten pengegave med seg til det ferske TiTo-laget.

Kaptein Kristian Bjørn Hansen får æren av å åpne opprykkskaka!

 For første gang gikk L/K så rett på årsfest etter siste kamp - på Polleidet. Tradisjonen tro god stemning og mange kåringer på festen - som var for både A-laget og L/K 2. Slik fordelte prisene seg:

  • Årets toppscorer L/K: Kristoffer Hansen Holst
  • Årets toppscorer L/K 2: Tordar Eidet Karlsen
  • Årets mål L/K: Marco Mathisen
  • Årets mål L/K 2: Helmer Karlsen
  • Årets unge spiller: Håkon Jensen
  • Årets spiller L/K: Einar Skogheim 
  • Årets spiller L/K 2: Tordar Eidet Karlsen
  • Årets forbilde: Vebjørn Isaksen


Nå er det noen dager fotballferie for de fleste involverte. Men sesongen 2024 skal planlegges og da kan man ikke hvile på laurbærene!
Nå blir det vanskelig å ta gull

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Okt 2023L/K klarte bare ett poeng mot Hamna 2 og nå ser det dårlig ut med tanke på seriegull.

Det manglet ikke på sjanser til å ta alle poengene mot Hamna to på Fløya Arena lørdag, men det endte nå likevel bare med 1-1 og ett poeng for Markus Karlsen Skogheims menn. Marco Mathisen scoret L/Ks eneste mål midtveis i andre omgang etter at Hamna tok ledelsen totalt ut av det blå rett før pause. L/K spilte ingen god første omgang men burde likevel ledet komfortabelt til pause, men isteden roter keeper Håkon Jensen og stopper Oskar Leiros det til på et frispark og det ender med at Hamna-spissen Sebastian Hole Ambjørnsen kan sette ballen i mål. 

Mathisens mål, en flott gjennomløping fra midtbanen etter en godt timet pasning fra Gabriel Wikbo-Larsen, kom riktignok i en periode der Hamna skapte flere enorme sjanser, og der keeper Jensen var veldig god. Men alt i alt var dette en kamp L/K skulle vunnet. 

Nå må guttene i stedet se at Hamna antagelig stikker avgårde med det. De har Senja 2 borte i siste kamp og vinner de der, så havner gullet i Hamna. Skulle de imidlertid gå på tap på Senja, så må L/K i alle fall sørge for å vinne siste kamp - som er mot en annen gulljagende gjeng fra Kvaløya SK. En spennende lørdag blir det i alle fall!

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Marco Mathisen, Krister Klaussen, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim, William Sørensen, Gabriel Wikbo-Larsen 

Innbyttere: Vebjørn Tokle, Sander Kristiansen, Jørgen Skog

Gule kort L/K: Vebjørn Tokle, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen

Dommer: Filip Holmen - god
Finfotball og årsbeste på høstgresset

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Okt 2023

L/K viste seg fra sin aller beste side da Senja 2 ble feid til side på Polleidet lørdag. 

Etter 90 minutter stod det nemlig hele 8-3 til L/K etter tidvis festfotball på gresset på Polleidet. Og selv om kampen resultatmessig var jevn ganske lenge, så viste L/K utover i andre omgang at de er et topplag, og ikke minst at man ikke er fornøyd med å «bare» rykke opp, men at man også vil vinne serien. 

Ekstra artig at L/K gjennomfører to svært gode omganger. Markus Karlsen Skogheims menn tar ledelsen etter kvarteret ved Mika Johnsen og legger på til 2-0 fem minutter før pause ved Gabriel Wikbo-Larsen. Det var også kampens peneste mål, med oppbygging bakfra av Marco Mathisen og Krister Klaussen og en perfekt vektet pasning fra Mika Johnsen tol Gabriel. Pasningen er langt fra ferdigscoret, men Wikbo-Larsen får det til å se sånn ut. Han hamrer ballen i lengste kryss fra hjørnet av 16-meteren og kunne ta imot velfortjent applaus fra tribunen. 

At Senja får et mål etter corner like før pause var kanskje ingen bombe. Senja hadde forsterket sitt andrelag med blant andre tometersstopperen Daniel Sellevoll og kraftspissen David Eilertsen, med 14 mål i TiTo så langt i år. Sellevoll kriget inn reduseringen rett før pause og rett etter pause straffer Eilertsen L/K etter en særdeles uheldig klarering i L/K-forsvaret. Dermed sto det plutselig 2-2 i en kamp der L/K hadde vært klart best. 

Men så takket også L/K for følget. I perioden fra det 60. til det 83. minuttet scorer L/K seks ganger. FKS får kun et trøstemål på tampen og kampen ender dermed 8-3. Gabriel Wikbo-Larsen pg Kristoffer Hansen Holst scoret to hver, mens Isak Kristiansen og Mika Johnsen puttet hver sitt. Assistene, flere av dem av den oppofrende sorten,satt også løst mellom de fire men 4-2-målet til Gabriel Wikbo-Larsen kan han selv ta 99 prosent av æren for. Han tar i kjent stil ballen med seg opp i banen i fart, uten at FKS-spillerne får grep på ham, og når gan kommer på skuddhold på 25 meter så hamrer han ballen i nettaket - helt uten sjanse for keeper.  

Med 8-3-seieren tok L/K lørdag tabelltoppen i 5. divisjon, takket være Kvaløyas poengtap mot Storsteinnes. Hamna 2 spiller imidlertid søndag og kan tilvriste seg ledelsen igjen. Hamna 2 er for øvrig L/Ks neste motstander. 

L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Oskar Leiros, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Krister Klaussen, Marco Mathisen, William Sørensen, Gabriel Wikbo-Larsen, Isak Kristiansen

Målscorere: Gabriel Wikbo-Larsen (3), Mika Johnsen (2), Kristoffer Hansen Holst (2) og Isak Kristiansen. 

Innbyttere: Jørgen Skog, Vebjørn Tokle, Joakim Berg Bjørklund, Sander Kristiansen og Arion RJ Ballovarre. 

Dommer: Ken Rune Johansen - meget god

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen


L/K 2 i 6. divisjon spilte kamp etter A-laget og der ble det tap 1-3 mot et av divisjonens beste lag, TSI. En første omgang litt under pari, og med et par svært uheldige baklengs,  ble fulgt opp av en solid andre omgang. Ian Harper satt inn 1-3, og L/K kunne fort hatt flere mål på Geitnes-kunstgresset. Men TSI halte seieren i land, fortjent nok.