Ungguttene satte standarden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Apr 2007

Det ble en overbevisende seier på Geitnes-grusen for et ungt L/K 2.

L/K vant til slutt 5-0 etter en rekke flotte mål. Det stod 4-0 til pause etter to mål av Fredrik P. Johansen, ett av Ole Oskar Ross og ett av Øyvind Garfjell. Målscorerne er forøvrig 50 år tilsammen...

1-0 kom etter 16 minutter etter et kvarter med null målsjanser. Kaptein Ole Oskar Ross viste Geitnes-publikummet én av hans mange ekstremferdigheter - høyrefoten. Litt medvind og en litt slapp BOIF-keeper skal nevnes, men skuddet fra 30 meter pluss var likevel fantastisk bra - helt oppe i vinkelen.

2-0 kom fem minutter senere og denne gangen var det L/K-spissen Fredrik P. Johansen som skulle presentere seg. Den knøttlille teknikeren tok et Tor Arne Larsen-frispark fra L/Ks egne banehalvdel ned på mesterlig vis inne blant høyreiste stoppere i BOIF-forsvaret. Et par tiendeler senere lå ballen i mål.

Da hadde L/K scoret på de sjansene de hadde. Og den tredje sjansen havnet også i mål... 27 minutter var spilt da venstrebacken Tor Arne Larsen gjorde forarbeidet og slo inn til Fredrik. Han rakk ballen og satte den på hel volley i nettet bak BOIF-keeperen. Helt utrolig å klare å styre den ballen i mål.

4-0 kom etter at unge Johansen hadde blitt taklet utenfor 16-meteren. Inn på scenen kom Øyvind Garfjell med venstrefoten sin. Den hadde han prøvd en gang før på frispark, men da gikk ballen i muren. Denne gangen satte han den på usedvanlig vakkert vis i lengste kryss. Da var det gått 38 minutter.

Andre omgang hadde L/K en viss motvind uten at det burde ha noe å si. L/K klarte å spille fotball på grusbanen, men til tross for flere sjanser ble det ikke mål i denne omgangen før fem minutter før slutt. Og da måtte man ha kraftig hjelp av BOIF-forsvaret. Keeperen skulle ta et tilbakespill på direkten og hamre den opp på banen. I stedenfor spratt ballen over benet hans og inn i må på ekte Arason-vis.

En flott serieåpning for det unge L/K-laget. To spillere født i 1991, fire i 1990  og to i 1989 var i startoppstillingen i tillegg til "veteranene" Larsen (1980), Kviteberg (80) og Karlsen (84). Alle gjorde i hvert fall manns jobb i dag og sørget for en utrolig gledelig start på L/K 2s seriespill.

L/K - BOIF 5-0 (4-0).

1-0 Ole Oskar Ross (16), 2-0 Fredrik P. Johansen (21), 3-0 Johansen (27), 4-0 Øyvind Garfjell (38), 5-0 Selvmål (85).

L/Ks lag: Jonas Gullesen; Tor Arne Larsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Stian Stenhaug; Ole Oskar Ross, Andreas Holm, Stian Kviteberg; Øyvind Garfjell, Fredrik P. Johansen, Kristoffer Fagerborg.

Innbyttere: Vegard Samuelsen (kee), Frank Bekkstrand, Uno Nesvik, Lars-Andreas Wikbo.

Dommer: Inge Jensen