Dobbel Olsen sikret seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2007

L/K tok alle poengene i gresspremieren på Polleidet i kveld - takket være en "gammel" storscorer.

Ken Stian Olsen scoret nemlig begge målene i 2-1 seieren over Fløya i ettermiddag - på to langskudd. Ingen tvil om at L/Ks storscorer er på vei tilbake mot storformen - nå fra sin posisjon som indreløper.

Ikke så mye å si på at L/K vant i dag, men noen overbevisende seier var det langt ifra. Fløya var med på notene hele veien og spilte i tillegg store deler av andre omgang med ti mann etter at grønntrøyene fikk Lars Loennechen utvist.

En sjansefattig førsteomgang tilsa ikke det voldsomme pauseresultatet. Det sto da også 0-0 til hvilen etter et par halvsjanser til begge lag. Det mest spektakulære var egentlig suseren fra 35 meter fra kaptein Løvland som dessverre kom rett på Fløya-keeperen. Største sjansen hadde imidlertid Rune Lillevik på overtid i første, da han kom seg fri i feltet men satte ballen i klypene på Fløya-keeperen.

Andre omgang var straks mer sjanserik. Allerede etter fire minutter var det duket for 1-0. Ken Stian Olsen spiller opp på spiss Lillevik. Han holder litt på ballen og legger tilbake til Olsen, som har brukt sekundene til å komme i bedre posisjon. Han smeller til fra rundt 20 meter og ballen går i mål - via en litt slepphendt og uheldig Fløyakeeper. Fin prestasjon uansett av karnesværingen.

Men det skulle ikke gå mange minuttene før lagene var like langt. Et frispark blir slått kort, og så kommer legget inn i feltet. Der har Fløya samlet mye folk på bakerste stolpe og ballen går over alt og alle av L/Ks forsvarere. Lars Elvevold får en smal jobb å sette ballen bak Jørgen Vik.

Et surt baklengsmål ettersom det kom ut av ingenting. Men Ken Stian Olsen syntes ikke poengdeling var noe å trakte etter på gresspremieren på Polleidet. I det 70. minutt ladder han igjen, denne gangen fra 25 meter pluss. Og denne gangen kan ikke Fløya-keeperen lastes. 2-1.

Å si at L/K trygget ledelsen ut mot ti mann er likevel en overdrivelse. L/K mistet initiativet mot slutten og kunne fort ha fått seg et baklengsmål til mot slutten. Men det ble med en redning på streken i en hektisk slutt på kampen. I andre enden hadde Rune Kristiansen et par gylne muligheter til å trygge ledelsen, men steindalingen klarte ikke å finne nettmaskene i dag.

I dag holdt det imidlertid at Ken Stian gjorde det. Så får folk sørge for å melde seg på i kampen om toppscorertitten.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Morten Nilsen, Ken Stian Olsen, Lasse Hausner; Øyvind Garfjell, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Steffen Dreyer for Rune Lillevik, Tor Arne Larsen for Øyvind Garfjell, Stian Amundsgård for Rune Kristiansen.

Gult kort L/K: Morten Nilsen

Dommer: Jonny Olsen - Grei kamp