Seier på Alfheim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Jun 2007

L/K vant 2-1 mot Kvaløysletta i kveldens kamp.

Øyvind Garfjell avgjorde kampen rett før slutt og førte dermed L/K opp på 2.plass på TITO-tabellen. Da hadde L/K presset voldsomt på for å få vinnermålet.

Lyngen/Karnes ledet 1-0 til pause etter at Viktor Sørensen scoret på en corner 30 minutter inn i 1.omgang. Kvaløysletta fikk en stopper Thomas Berg utvist rett etter ledermålet og L/K så ut til å ha god kontroll på kampen. Frisparket i etterkant av utvisningen satte Ken Stian Olsen forøvrig knallhardt i tverrliggeren.

Kvaløysletta kom imidlertid tilbake og utlignet midtveis i 2.omgang. Og like etter har KIL den suverent største sjansen i hele kampen, utenom målene.  Men Frode G. Larsen klarer med nød og neppe å springe opp ballen og klarere. Hadde det blitt et nytt Kvaløysletta-mål der, så hadde det sett uhyre stygt ut.

Lyngen/Karnes flyttet mye folk opp mot slutten av kampen og til slutt klarte altså Øyvind å sette ballen i mål etter en stuss av Rune Lillevik. Ballen gikk inn via en KIL-forsvarer, men unge Garfjell får selvsagt målet.

Seieren mot et godt hjemmelag varmet selvsagt, men til at KIL spilte med ti mann i siste del av første omgang og hele andre omgang så var blåtrøyene ubehagelig mye tilstede i kampen. På 1-1 var det flere ganger nære på foran Jørgen Vik i L/K-målet, i tillegg til megasjansen rett etter utligningen, men L/K klarte stort sett å klarere før KIL kom til ordentlig avslutning.

I hele andre omgang produserte L/K jevnt og trutt med sjanser:

53. min: Rune Kristiansen med fint innlegg fra venstre. Tom Jørgen Gangsø mutters alene på bakerste stolpe, men setter ballen over. Stor sjanse!

56. min: Et enda finere angrep. Denne gangen fra høyre. Ender med at Rune Lillevik stupheader rett på keeper.

68. min: Ken Stian Olsen alene foran mål, men headingen går utenfor.

70. min: Ny kjempesjanse for Olsen. Kommer alene med keeper, men skyter utenfor - litt presset av KIL-forsvaret.

77. min: Innbytter Øyvind Garfjell skyter hardt - rett på keeper.

87. min: Garfjell igjen. Helt igjennom, litt skrått på mål, men skyter utenfor.

I det 90. minutt gjør imidlertid Garfjell alt godt igjen og selv om dommer Mathiesen la til seks minutter, så var det relativt trygt etter det.

* Viktor A. Sørensen scoret sitt første mål for L/K på fire år og to måneder. Målet var hans 54 mål for L/K.

* Øyvind Garfjell scoret sitt første seriemål for L/K for sesongen.

* Ole Oskar Ross debuterte for start for L/K - sentralt på midtbanen.

* Målscorerne i dag var L/Ks eldstemann og L/Ks yngstemann. Viktor fylte 38 år i mars, mens Øyvind fyller 17 år om en uke.

Lagoppstilling: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Mats-H. Karlsen, Viktor A. Sørensen, Frode G. Larsen; Lasse Hausner, Ole Oskar Ross, Tom-Jørgen Gangsø, Ken Stian Olsen; Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell og Freddy Skogvang.

Dommer: John A. Mathiesen. Dømte godt.

Gule kort L/K: Jens G. Løvland, Viktor A. Sørensen, Ole Oskar Ross