Gullet glipper

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Sep 2007

Med tap for TUIL 2 i kveld, er det kun teoretiske muligheter for TiTo-gull for L/K.

TUIL 2 tok til slutt, fortjent nok, tre poeng i en kamp som hele tiden stod og vippet. Og selv om L/K klarte å utligne til 2-2 med 10 mann på banen like før slutt, så var TUILs Preben Yttergård Hansen frampå igjen langt på overtid og satte inn 3-2.

Tapet er katastrofalt for L/K i den forstand at det kun er relativ syltynn teori igjen av håpet om TiTo-gull. Med tre kamper igjen og seks poeng opp til Senja, er nok det toget gått nå. Men det er bare å fighte seg igjennom de tre siste kampene, så får vi se hvor det ender til slutt.

TUIL 2 fremstod ikke på noen måte som TiTo-seriens dårligste lag i dag, slik tabellen viste før kampstart. Tvert imot var de det førende laget første del av første omgang og det var slett ikke ufortjent at de tok ledelsen midtveis i første omgang. Preben Yttergård Hansen utnyttet en sleiv i L/Ks indre forsvar etter frispark og satte ballen i mål.

Etter 31 minutter blir det imidlertid balanse i regnskapet. Steffen Dreyer setter flott inn 1-1 på frispark fra 20-22 meter og resultatet holder seg til pause. Siste del av omgangen har L/K veldig god kontroll og gir TUIL 2 skikkelig pes til tider med godt kombinasjonsspill på spesielt høyrevingen og en rekke innlegg i boksen. Men mål blir det ikke.

TUIL 2 starter dog best etter hvilen og L/K skal være glad at det ikke ble 2-1 i denne perioden. Kampen hardnet også til og taklingene satt løst hos begge lag. Om TUIL 2 hadde forventet at de skulle bade seg til seier vites ikke, men det var i hvert fall ikke aktuelt for L/K å gi seg uten kamp. Rødtrøyene fightet seg inn i kampen igjen og kommer til farligheter - blant annet ved innbytter Frode G. Larsen og et innøvd cornertrekk som Steffen Dreyer dunker i stolpen.

På 1-1 får L/K-stopper Stian Amundsgård sitt andre gule kort for dagen og må forlate banen. Da er det fortsatt 10-15 minutter igjen av omgangen og det gjorde ikke ting enklere for L/K. De gule kortene til Stian var isolert sett helt greie, men det var endel situasjoner forut som var vel så stygge som den Amundsgård gjorde seg skyld i - uten at dommeren tok affære. Men nok om det.

Aleksander Samuelsen satte inn 2-1 målet like før slutt, men L/K jobbet med ti mann for å få utligning og klarer det like før full tid. Et frispark blir slått inn i feltet, TUIL-keeper Hans Henrik Johansen redder et skudd men gir retur. Og på returen dukker, for anledningen, stopperen Rune Lillevik opp og sklir ballen i mål.

L/K jakter seiersmålet, men i stedet er det TUIL som heller iskaldt brevann i blodet på alle L/K-ere med sitt seiersmål på overtid. Brutalt, men dessverre ikke helt ufortjent. Markeringene sviktet ved de to siste målene og da blir man straffet mot et lag som det TUIL hadde i dag.

Men L/K skal absolutt ha ros for en vel gjennomført kamp i dag. At kampen til slutt vippet feil vei var mer tilfeldigheter enn noe annet.

Selv om det fortsatt er et lite håp om TiTo-gull, så er det strengt tatt bare seriesølvet igjen å spille for. Røffe bataljer mot Kvaløysletta, Senja og Skjervøy gjenstår før sesongen mest sannsynlig er over.

Rune Kristiansen og Stian Amundsgård må stå over mot Kvaløysletta til helga. Rune fikk sitt tredje gule, mens Stian altså fikk rødt.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Freddy Skogvang, Mats-Haakon Karlsen, Stian Amundsgård, Jens G. Løvland; Tarjei Hansen Gautestad, Tom-Jørgen Gangsø, Morten Nilsen.; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Steffen Dreyer

Innbyttere: Ken Stian Olsen for Gautestad, Frode G. Larsen for Rune Kristiansen, Øyvind Garfjell for Steffen Dreyer.

Gult kort L/K: Rune Kristiansen

Rødt kort L/K: Stian Amundsgård

Dommer: Kenneth Daleng - mistet gradvis kontrollen på kampen, men falt i hvert fall ikke for fristelsen til å strø om seg med kort  som følge av det.