Vinterserien 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Feb 2009

Fortjent tap for Senja

FK Senja ble et hakk for sterke for L/K i vinterseriekampen i ettermiddag.

Fjorårets 2. divisjonslag viste i første omgang at det favorittstempelet de måtte ha fått i årets FK Fotball-Liga er fortjent. L/K klarte ikke å stå imot kombinasjonen av hurtig angrepsspill og fysisk fotball som Baklis gutter viste i første omgang. Og selv om fire mål var i overkant etter spill og sjanser, så var det høyst fortjent at FKS ledet til pause. Flere av målene var det høy klasse over - blant annet 3-0 målet til Glenn Martin Andreassen, som kom på halv (hel?) knallhardt volleyskudd (halv eller hel?) etter innlegg fra høyrekanten.

L/Ks mål var til gjengjeld også av den vakre sorten. Ole Osar Ross, i sin første kamp for året etter lyskeoperasjonen, bryter på midtbanen og spiller høyrekant Torgrim Sollid igjennom. Han avanserer til linjen og slår et av mange fine legg på bakerste stolpe. Dit har Steffen Dreyer nådd, og han setter sikkert inn 1-3 med hodet.

Andre omgang ble langt mer positiv, spesielt resultatmessig. L/K scorer det eneste målet i omgangen, etter et flott raid av innbytter Fredrik P. Johansen. Han går på tvers av hele Senja-forsvaret men avslutningen klarerer FKS-keeperen å parere. Men returen får Ole Oscar Ross hånd om, for ikke å si fot om. I hvert fall smeller han til med høyreslegga og ballen fyker i nærmeste vinkel.

Sjansestatistikken for andre omgang tror jeg ble ganske jevnt. Senja hadde flere store sjanser midtveis i omgangen, men Michael Wæraas i L/K-buret hadde flere flotte parader. I motsatt ende var Steffen Dreyer et konstant uromoment for Senja-stopperne og storfjordingen hadde to farlige avslutninger etter knappe timen. Først en kjempeprestasjon der han river seg løs og drar seg fri på 17-18 meter. Skuddet med venstre er ikke så hardt, men det er velplassert og keeperen klarer så vidt å fiste ballen i tverrliggeren og ut. Få minutter senere avanserer høyreback Fagerborg oppover og spiller Steffen fri. Han får skutt, men ballen går like utenfor. En god periode for rødtrøyene.

Den siste halvtimen blir ikke så spennende som den første timen. L/K henger godt med hele veien, men det blir ikke flere mål verken den ene eller den andre veien. L/K klarer å demme opp for Senja-angrepene, men klarer ikke å skape så mye sjøl heller.

Konklusjonen etter Senja-kampen er at FKS har kommet hakket lengre i sesongforberedelsene. De har fortsatt et høyere nivå inne etter 2. Divisjonsoppholdet, er mer samspilte per nå enn det L/K har og har en veldig sterk førsteellever med rutine, kraft og ikke minst fart. Når det er sagt, matchet L/K Senja på fart og kondisjon matchen igjennom, men fikk litt trøbbel i litt av duellspillet rundt om på banen. L/K manglet rett og slett noen kilo med muskler i dag.

Nå skal det sies at Senja spilte til tider småstygt og tidvis nærmest uansvarlig i duellspillet. Blant annet holdt Tore Veseth Olsen, eks-Senja, på å slå seg helseløs på en av Skarphallen-søylene bak dødlinja etter en drøy kroppstakling fra en Senja-back. Dommer Bertelsen fant ikke en gang grunn til å påtale det, noe som fremsto som merkelig. En enda mer myndig dommer hadde nok gitt enda flere gule kort enn de fire-fem Senja pådro seg i dag. Ironisk nok fikk Steffen Dreyer gult kort etter å ha blitt meid ned for ørtende gang av en FKS-forsvarer. Steffen var frustrert og smelte ballen spontant og demonstrativt i bakken etter taklingen. Dermed slapp takleren fri, mens offeret fikk gult… Forsåvidt greit at Dreyer fikk gult for demonstrasjonen, men det sier litt om regelverket at takleren gikk fri.

Men,men. Det er det bare å ta til etterretning for L/K-spillerne. Vi vet hvor lista ligger og da er det bare for flere å gå foran i duellene. Vi skal i hvert fall ikke klage på at motstanderne trykker til og alle ære til Senja som viste hvor skapet skal stå om man ha ambisjoner om å finne FK Fotball-Ligaen i år. Og klaging var det forøvrig lite av idag fra L/K-spillerne. Sedvanlig fin stemning i laget. I dag var det stopperne Karlsen og Dreyer som ikke overraskende oftest var i krigen, i tillegg til kaptein Dreyer. Eks Senja-spiller Veseth Olsen var også involvert i mange dueller både for og imot, og fikk gult kort tidlig.

* Re-debut for Tore Veseth Olsen i L/K-trøya tre og et halvt år etter at han debuterte sist for klubben. Tore viste fra avspark at han blir en enorm tilvekst for oss. Mot tøff motstand tok Tore ansvar i det offensive spillet. Tore høyrefot sto for det meste av dødballer gjennom kampen og han hadde et par farlige frisparkforsøk der han fikk vist at han har både presisjon og power i foten.
Nå handler det for Tores del å bygge opp en matchform som matcher Tores ambisjonsnivå hva gjelder aksjonsradius og antall tilbakelagte kilometer i løpet av kampen. Der er nemlig ambisjonsnivået høyt hos kjøllefjordingen og det går nok ikke lang tid før han er i suveren matchform.

* L/Ks publikumsjuryen kåret forøvrig Rudi Dreyer til dagens L/K-spiller - fortjent nok. Men både stopperkollega Mats-Haakon Karlsen og Steffen Dreyer var blant de L/K-spillerne som var gode gjennom hele kampen.

* Første kamp for året for Ole Oscar Ross - forøvrig i litt uvant rolle som spissmakker til Steffen. Ole viste i glimt sitt vanvittige potensial og hadde et par veldig fine kombinasjoner med kaptein Dreyer. Avhengig av system L/K  spiller er Ross aktuell på flere plasser.

* Andreas Løvland fikk seg en solid lårhøne i kampen og måtte gå av banen litt før pause. Formodentlig er 15-åringen kjapt på banen igjen.

* Steffen Dreyer scoret sitt sjette mål hittil i år, og har puttet i alle fire vinterseriekamper hittil. Steffen har 86 A-lagsmål på 196 kamper, hvilket gir et snitt på 2,28 kamper per mål.

* Små jubileum for keeper Wæraas og høyreback Fagerborg i dag. Begge spilte sin 30. A-lagskamp for L/K.

FK Senja - L/K 4-2 (4-1) 1-0 (19), 2-0 (23), 3-0 (33), 3-1 Steffen Dreyer (42), 4-1 (44), 4-2 Ole Oscar Ross (55)

L/Ks lag i 4-4-2: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Alexander Helberg; Andreas Løvland, Tore Veseth Olsen, Torgrim Sollid, Andreas Holm; Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross

Innbyttere: Jens-Georg Løvland, Fredrik P. Johansen, Magnus Minde, Jonas Samuelsen

Gule kort L/K: Tore Veseth Olsen og Steffen Dreyer

Dommer: Hallgeir Bertelsen - var slett ikke blant banens beste i dag, men  beholder likevel en viss kontroll over et småtøft oppgjør. Frustrerte FK Senja blant annet ved flere ganger å blåse de av i gode posisjoner da han burde brukt fordelsparagrafen. mens Steffen Dreyer burde hatt straffe da han ble taklet alene med keeper i første omgang. Steffen holdt seg dessverre på beina, men ble så kraftig hindret at angrepet rant ut i sanden.