Vinterserien 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mar 2009

Fest i én omgang

L/K var i festhumør mot Fløya i ettermiddag.

L/K vant 5-2 over Fløya i Skarphallen i dag etter en smått fantastisk første omgang der det meste gikk inn og en langt mer ordinær andreomgang.

L/K startet i en 4-3-3-formasjon og brukte bare 14 sekunder på å sette inn 1-0. Avsparket ble slått rett i føttene på høyreving Ole Oscar Ross og han setter fart nedover høyresiden - slik han gjorde utallige ganger i kampen. Han kommer seg til dødlinjen og slår inn foran mål. På bakerste har Steffen Dreyer hengt siden kampstart og han setter hodet til. 1-0.

Utover i omgangen jobbet L/K knallhardt og presset Fløya til å gjøre feil. Det førte til først et selvmål etter 19 minutter og ett minutt etter snapper Ross ballen fra Fløya-forsvaret og stormer mot dødlinja. Der fikk han etterhvert god tid og kunne plukke ut Tore Veseth Olsen som kommer på løp. 3-0.

4-0 kommer på veldig vakkert vis, etter 24 minutter. Tore Veseth Olsen blir felt på et raid på venstresiden og kaptein Steffen Dreyer setter ballen over muren og opp i vinkelen. Særdeles vakkert utført av storfjordingen. Og på 5-0 er Tore på farta igjen. Han får ballen etter corner på vår høyreside etter 32 minutter og tar den med seg innover i banen før han avslutter med et utspekulert skruskudd i lengste.

5-0 til pause mot ett av de bedre lagene i FK Fotball-Ligaen var selvsagt veldig bra, selv om det etter spil og sjanser var litt i overkant. L/K var svært effektiv, mens Fløya ikke klarte å sette de sjansene de vasket fram. Samtidig var L/K utrolig disiplinert i den defensive jobbingen og benyttet sjansen til å storme i angrep så snart muligheten bød seg.

Andre omgang ble langt mer ordinær. L/K makter ikke å score i denne omgangen og Fløya benyttet sjansen til å pynte på resultatet to ganger. Begge lagene gjorde endel bytter i andre omgang og en laber andre omgang må også ses i lys av den solid åpningen på matchen. Fløya fikk dog vist i andre omgang at de er et godt lag.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens G. Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Alex Helberg; Andreas Løvland, Andreas Holm, Tore Veseth Olsen; Fredrik P. Johansen, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Erlend Strand, Aleksander Løvland Rygh, Stian Amundsgård, Tor Arne Larsen

Gule kort, L/K: Steffen Dreyer og Mats-Haakon Karlsen

Fløyas kampreferat finner du forøvrig her! De skriver blant annet at L/K har mange sterke og rutinerte spillere, og selv om det nok var mer rutine og styrke i L/Ks lag lørdag enn i Fløyas unge mannskap, så er faktum at gjennomsnittsalderen til  gårsdagens førsteellever var på 21,5 år. Det er ganske så lavt i L/K-sammenheng. L/Ks eldste spiller var Jens Georg Løvland, som har fylt 27 år.