FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2009

Bittert, bittert, bittert
Det ville seg slett ikke for L/K på Fløyabanen i dag. Etter en noenlunde jevnspilt første omgang, der Fløya har de farligste sjansene og leder fortjent 1-0, skifter kampen fullstendig karakter etter hvilen.

L/K legger press på Fløya fra første pipeblås og skaper veldig mye gjennom hele omgangen. Men ballen ville rett og slett ikke i mål.

Det vil si: Ballen var i Fløya-målet to ganger i andre omgang. Begge gangene var det virvelvinden Morten Nilsen som satte ballen i mål og begge gangene ble målet annulert etter at linjemannen vinket. Den ene gangen er det en corner som blir slått inn av Torgrim Sollid. Morten kriger ballen i mål, men linjemannen har sett ett eller annet ureglementært i feltet.

L/K trykker videre og det er kun udyktighet foran mål som gjør at ikke utligningen likevel kommer. Andre omgangs spissduo Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross hadde blant andre flere feite tilbud. Og når Morten Nilsen på nytt er frampå og løper igjennom Fløya-forsvaret og setter ballen i mål helt på slutten av kampen, så blir sannelig den scoringen også avvinket. Denne gangen for offside på en Rune Lillevik som er på tur ut fra situasjonen, med ryggen mot mål og totalt uinteressert i ballen. Det var rimelig uforståelig, for å si det veldig pent, men det var lite å gjøre med den.

Fløya drar til slutt seieren i land. Selv de i grønt vil nok langt på vei være enig i at de var heldige som klarte alle tre poengene, men det er ikke en interessant diskusjon nå.

L/K må likevel gå i seg selv når man ikke klarer å avgjøre slike kamper. Det har vært en god egenskap i tidligere årganger at man har trøkket og trøkket til målene og seieren har vært et faktum. I dag var det mye vilje og trøkk, men målene kom likevel ikke. Og fokuset ble dessverre også i alt for stor grad på dommertrioen og dens avgjørelser, og det skal selvsagt ikke skje.

L/Ks Erlend Strand fikk sin seriedebut for L/Ks A-lag i dag i førstekeeper Michael Wæraas' skadefravær. Naustnessiingen løste den oppgaven med bravur. Han avverget to Fløya-gjennomløpninger i første omgang og var generelt veldig på hugget i spillet sitt. Meget betryggende av 17-åringen.

Kampen idag bar i hvert fall bud om at L/K ikke har tenkt å tape så veldig mange kamper framover. Det skal Ishavsbyen få merke når de kommer til Polleidet neste helg.

L/Ks lag: Erlend Strand; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Morten Nilsen, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Gaute Veseth Olsen, Aleksander Helberg, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen.

Innbyttere: Torgrim Sollid for Fredrik P. Johansen, Rune Lillevik for Tor Arne Larsen, Tore Veseth Olsen for Gaute Veseth Olsen.

Gule kort, L/K: Tor Arne Larsen, Rune Lillevik, Steffen Dreyer, Erlend Strand og Jens-Georg Løvland.