L/K - Senja 4-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2010

Nilsen i scoringsform

Morten Nilsen scoret tre da 2. divisjonslaget Senja ble slått i Skarphallen i kveld.

Årets første ordentlige treningskamp endte med 4-3 seier til L/K i kveld. Kampen mot FK Senja var en jevnspilt affære, men L/K var best foran mål og det var ikke ufortjent at vi vant til slutt.

Morten Nilsen ble kampens store spiller med tre mål, men det var ikke bare målene å glede seg over i dag.

Det begynte imidlertid som vanlig med et mål i mot. Men det var etter flere store L/K-sjanser, blant annet var Morten Nilsen og Ole Oscar Ross, spissparet i første omgang, hver sin gang alene med keeper. Begge prøvde seg på en lobb, og begge lobbene gikk like utenfor. Ole Oscar Ross var to ganger til på godt skuddhold, men FKS-keeperen reddet det som kom.
Etter 27 minutter tar FKS føringen. Litt nølende forsvarsspill slipper en senjaspiller igjennom i midtforsvaret. Han slår inn foran mål og der er Jørgen Møller Martinsen og setter inn 1-0.

Så skjer ting fort. L/K får til et pent angrep etter 29 minutter, der Tarjei Hansen Gautestad tar ballen med seg, slår til Morten Nilsen inne i feltet som slår videre på en touch til Andreas Løvland på løp. Han setter ballen i mål til 1-1.

Så får Senja et litt heldig 2-1 mål minuttet etter, når Mats Nordmos innlegg fra sidelinja fyke over Jørgen Vik og daler ned i motsatt kryss. Men Morten Nilsen kvitterer fire minutter før pause med en knallperle fra 16 meter, der han vender opp og klinker ballen i kryssets umiddelbare nærhet. 2-2 til pause.

Etter hvilen har L/K en meget god periode der vi går opp til 3-2 og 4-2. Begge gangene er det Mr. Nilsen som er på farten. Først etter et langskudd fra venstreback-åpenbaringen Øyvind Garfjell, som keeperen gir retur på, og så på et vanvittig soloraid fra Ole Oscar Ross der ballen ender opp hos Morten. Han setter den sikkert til 4-2. Da var det gått 62 minutter.

Senja er ikke overraskende godt med i kampen fortsatt og får etter hvert en del av banespillet også. De får 4-3 målet tyve minutter før slutt og kunne fort ha fått 4-4 når en Senja-spiller er alene igjennom. Men Jørgen Vik viser klasse og avverger.

I andre enden er Morten Nilsen frempå både med stolpeskudd og med andre farligheter, men det blir ikke flere mål. Slett ikke ufortjent seier til L/K. Spesielt artig at vi kunne bytte såpass mange som åtte spillere inn, uten at det ble helt krise mot 2. divisjonsmotstanderen. Det er en styrke.

L/Ks lag (startet i 4-3-1-2-formasjon): Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Øyvind Garfjell; Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Aleksander Helberg; Steffen Dreyer; Ole Oscar Ross, Morten Nilsen.

Innbyttere: Mathias Olsen, Kristoffer Fagerborg, Jonas Samuelsen, Ole Remi Hausner, Espen Haugen, Stig-Roar Hansen Rognli, Alexander Løvland Rygh, Joakim Einebakken Nilsen

Dommer: Ragnar Dahl - meget god.