FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jun 2010

Kjedelig kamp - dramatisk slutt
L/K gikk på sitt første bortetap i årets serie

Til tross for at Morten Nilsen scoret sitt 16. seriemål for sesongen og tok L/K i ledelsen etter 19 minutter av kampen, klarte ikke L/K å berge poeng på Finnsnes i dag.

FIL kvitterte umiddelbart på straffespark og det sto 1-1 til pause. Og etter en sjansefattig andre omgang går FIL opp i ledelsen like før slutt. L/K får imidlertid straffespark i de aller siste sekundene av kampen. Andreas Løvland tar ansvar, men misser og dermed er årets første bortetap et faktum.

Hjemmelaget hadde fokus på det defensive og skapte knapt målsjanser i det hele tatt på sin egen hjemmebane. L/K var ikke mye bedre i sjanseprotokollen og klarte bare unntaksvis å trenge igjennom den grønne forsvarsmuren.

1-0 målet til L/K var dog en liten perle. Joakim Einebakken Nilsen (15) spiller Morten Nilsen nydelig igjennom og FK Fotball-ligaens toppscorer tar ballen med seg og setter sikkert inn sitt 16. seriemål. Ekstra bittert at FIL får et litt billig men slett ikke ukorrekt straffespark like etterpå. Thomas Berntsen går ned i feltet i en duell med Mats-Haakon Karlsen. Leif Arne Brekke er sikkerheten selv fra straffemerket.

Mot slutten av andre omgang innser L/K at det ikke blir mål hvis man ikke satser maks framover. Med fire spisser og tynt med folk bakover satser L/K alt for å få tre poeng. Andreas Løvland og Morten Nilsen har gode tilbud, men L/K virker ikke spesielt målfarlige i dag. I stedet er det FIL og Andreas Semmingsen som utnytter dårlig L/K-forsvarsspill og setter inn 2-1. Straffesparket like etterpå er det FIL-keeper Andreas Mortensen som står for når han feller Morten Nilsen. Men 17-årige Andreas Løvland klarer ikke å overliste samme Mortensen og dermed er L/Ks første bortetap et faktum.

Nå blir seriefinalen mot ubeseirede Skarp neste helg en uhørt viktig kamp. Vinner Skarp der har de ni poengs forsprang på oss. Det bør alle L/K-ere være interessert i å unngå.

* Henning Hansen vikarierte i dag med stort hell som erstatter for en syk Jørgen Vik. Vik måtte kaste inn håndkleet i dag morges, men Hansen var klar til å steppe inn.

FIL - L/K 2-1 (1-1) 1-0 Morten Nilsen (19), 1-1 Leif Arne Brekke (str) 21, 2-1 Andreas Semmingsen (90).

L/Ks lag: Henning Hansen; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Rudi Dreyer, Joakim Einebakken Nilsen, Espen Haugen, Andreas Løvland; Tarjei Gautestad, Morten Nilsen.

Innbyttere: Christer Steinvik, Alex Løvland Rygh, Jøran Grønnbakk Åsheim.

Dommer: Johnny Olsen, Bakkeby - god

Gult kort, L/K: Espen Haugen