FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jul 2010

30 poeng og ferie
L/K fikk endelig revansjert fjorårets bitre bortetap mot BOIF.

Det var på alle måter fortjent at L/K til slutt rodde i land en knepen 1-0 seier i BOIF-land lørdag. L/K spilte tidvist godt i første omgang og burde ledet mer enn 1-0. Tarjei Hansen Gautestad satte den første sjansen i mål allerede etter to minutter og ikke mange ville veddet på at det skulle bli kampens eneste mål.

Enda færre ville nok inngått det veddemålet da BOIF fikk et korrekt idømt straffespark etter kvarteret i første omgang. Men Jørgen Vik liker rene lakener og reddet straffen med et tigersprang nede i venstre hjørne.

L/K fikk til mange fine angrep i kampen. I Ole Oscar Ross jobbfravær fikk Christer Steinvik sjansen fra start på høyrekanten og han kombinerte flere ganger fint med Andreas Løvland og ikke minst høyreback Joakim Einebakken Nilsen. På andre flanken sprang backfenomenet Øyvind Garfjell opp og ned så murpussen flasset av på tribuneanlegget. Innleggene var gode men verken Løvland, Morten Nilsen eller Tarjei Hansen Gautestad klarte å omsette de i mål - selv om det var vanvittig nært ved flere anledninger.

Andre omgang ble ikke like L/K-dominert som første. BOIF hadde initiativet i en periode midtveis i første omgang og hadde flere oppløp som kunne blitt farlige. Men noe fyrverkeri av sjanser og dramatikk var det ikke før mot slutten av omgangen. Først har L/K noen eventyrlige sjanser til å score først og fremst ved Morten Nilsen. Men ballen led av nett-allergi i dag, noe som ble ekstra synlig da L/K fikk straffe godt på overtid. Nilsen tar rennafart og klinker ballen i stolpen og ut i verdensrommet.

Det var imidlertid liten tid for BOIF til å gjøre noe særlig for å berge uavgjort etter det. Men kampen var ikke slutt likevel. Først får Tarjei Hansen Gautestad ett gult kort til og dermed rødt. Dermed må han sone mot Salangen 31. juli. Så, fire minutter på overtid, springer Morten Nilsen fra BOIF-forsvaret og dundrer ballen forbi BOIF-keeperen og i stolpen - cirka 27 centimer over stedet han traff like før.

Men da var kampen også over og L/K kunne ta fotballferie med 30 poeng og andreplass på tabellen -tre poeng bak Skarp.

* Aldri en kamp på Rustadhøgda uten litt utenomsportslige episoder. I fjor var det vanvittig uvær som førte til et 20 minutters opphold i kampen. Lørdag  møtte hoveddommeren rett og slett ikke opp. Det kan faktisk undertegnede i farten ikke huske at har skjedd før i en L/K-kamp og hektisk telefonvirksomhet i forkant av kampen nyttet lite. Linjedommer John-Arnar Hansen tok ansvar og dømte kampen med én linjemann. Duoen kom fra det med æren i behold, noe man ikke kan si om dommeren som ikke møtte opp. Hvem som egentlig skulle vært på plass på Rustadhøgda og hvor feilen ligger blir opp til kretsen å finne ut av. Men det er beklagelig at sånt skjer.

* Tarjei Hansen Gautestad scorte sitt åttende seriemål for sesongen. Kjempesterkt av mannen fra Dalen. Målet mot BOIF var en solid prestasjon av Tarjei, som spilte sin 25. kamp i L/K-trøya.

* Andreas Løvland spilte sin 60. A-lagskamp og er sammen med Øyvind Garfjell og Mats-Haakon Karlsen de eneste som har spilt alle seriekampene fra start i år. De to sistnevnte har sågar spilt alle kampene fra start i år, inkludert treningskamper og cupkamper - 19 i tallet.

* Ytterligere fire spillere har kun gått glipp av én seriekamp i vårsesongen: Morten Nilsen, Jørgen Vik, Joakim Flatvoll og Tarjei Hansen Gautestad. Mens Andreas Holm, samt Olene Hausner og Ross har stått over to seriekamper hver. Det forteller om stabilitet.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Andreas Løvland, Espen Haugen, Christer Steinvik, Ole Remi Hausner; Tarjei Hansen Gautestad, Morten Nilsen

Innbyttere: Aleksander Helberg, Jøran Grønnbakk Åsheim.