FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2010

Storseier borte mot Skjervøy

Andreas Løvland liker å score mot Skjervøy. Lørdag gjorde han det igjen.

L/K reiste seg mesterlig etter det forsmedelige tapet mot Salangen sist helg, og knuste Skjervøy 5-0 i dagens kamp.

L/K har ikke for mange triumfer på kunstgressbanen på Skjervøy og den første halvtimen av kampen kunne det se ut som at det skulle bli nok en slitekamp for L/K-guttene. SIK var på hugget fra start og ga ikke L/K fred noe sted. L/K ble stresset til å gjøre feil og mistet gang på gang ballen til aggressive SIK-ere. De blåhvite var imidlertid ikke særlig farlige framover og evnet bare unntaksvis å skape målsjanser. Den største sjansen hadde stopper Ronny Olsen på en heading, men det var i slutten av omgangen da L/K hadde fått langt bedre kontroll på kampen.

Se bilder fra kampen her (facebook)

Da det var gått en halvtime begynte ting å fungere litt bedre for Johnsen og Langes menn. Steffen Dreyer kom i gang på midtbanen og Morten Nilsen begynte å våkne på topp etter en rolig start på kampen. Et par farlige oppløp skulle varsle litt av det som var i vente i 2. omgang.

For etter hvilen var det i praksis bare ett lag på banen. For mens L/K gikk resolutt til verks fra start og holdt initiativet tvers gjennom omgangen, så hadde SIK ikke én kvalifisert målsjanse i andre omgang. Det er nok ikke hverdagskost på hjemmebanen. Før det hadde gått ti minutter hadde Morten Nilsen alene hatt tre store sjanser, hvorav to på heading. Så etter 55 minutter spiller Andreas Løvland ut til Morten Nilsen på løp ut mot høyre cornerflagg. Morten får god tid og legger inn foran mål der Ole Oscar Ross er på skråløp fra motsatt kant. Ole er først på ballen og stusser den i mål med hodet.

2-0 kommer ni minutter senere. Steffen Dreyer, indreløper for dagen, spiller Andreas Løvland igjennom. Keeperen kommer ut og er først på ballen, men mister den og feller så Løvland. Grei straffe som Tarjei Hansen Gautestad setter imål. Etter tre straffebom for L/K i det siste (Løvland, Nilsen og Dreyer), var det bra å få uttelling igjen. Og Gautestad har satt alle sine tre forsøk så langt i sesongen.

I det 70. minutt er Andreas Løvland på farta igjen ute på venstresiden. Han legger inn i feltet til Tarjei Hansen Gautestad. Dalingen får imidlertid en litt klein touch og ballen havner hos Ole Oscar Ross. Han nøler ikke og klinker ballen i lengste. 3-0 og SIK nå er det bare et spørsmål om hvor stor L/K-seieren skal bli.

Det går bare tre minutter før L/K på nytt øker ledelsen. Denne gangen gjør Steffen Dreyer alt sjøl fra sin midtbaneposisjon og setter inn 4-0 med et plassert skudd.

Det femte og siste målet er det Andreas Løvland som står for. L/K-spillerne står nærmest i kø for å score, men det blir unge Løvland som tar ansvar og setter inn kampens siste mål i en meget god L/K-periode. Godt for Andreas å score igjen etter å ha gått uten mål siden L/K spilte mot SIK sist.

Med seieren mot SIK, og Fløyas uavgjortresultat mot TIL 3, er L/K tilbake på andreplassen på tabellen - tre poeng etter Skarp. Skarp har riktignok en kamp til gode - borte mot TUIL 2 mandag. Dagens resultater og tabell finner du her.

* Andreas Holm spilte sin 60. A-kamp for L/K i går.

* Skjervøy stadion anses ikke akkurat som noen lykkebane for L/K, men faktum er likevel at L/K er ubeseiret her siden 2006. De tre foregående oppgjørene har alle endt uavgjort.

* Ole Oscar Ross kryper opp på samme antall seriemål som Tarjei Hansen Gautestad. Begge står nå med åtte mål.

Skjervøy-Lyngen/Karnes 0-5 (0-0) 0-1 Ole Oscar Ross (55), 0-2 Tarjei Hansen Gautestad (64), 0-3 Ross (70), 0-4 Steffen Dreyer (73), 0-5 Andreas Løvland (85)

L/Ks lag: Jørgen Vik, Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell, Espen Haugen, Tarjei Hansen Gautestad, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Morten Nilsen

Innbyttere: Jøran Grønnbakk Åsheim, Joakim Einebakken Nilsen og Ole Remi Hausner

Gult kort L/K: Andreas Holm

Dommer: Hallgeir Bertelsen, Bakkeby - klarte seg greit