3. divisjon, L/K - HFK 3-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Sep 2011

Lekestue på Polleidet
Utrolig at det "bare" ble tre mål på L/K-guttene i dag. Endelig versjon!

L/K er tilbake på tabelltoppen i 3. divisjon etter dagens 3-0 seier over gjestene fra Hammerfest. Øyvind Garfjell, Morten Nilsen og Espen Haugen sto for målene i en kamp som blant annet vil bli husket for L/Ks sjanseproduksjon. Minst 20 målsjanser ble vasket fram i løpet av 90 minutter på solfylte og høstnydelige Polleidet, men det ble med de tre målene.

L/Ks sjansefabrikk kom i gang fra start. Men i motsetning til forrige hjemmekamp, mot Salangen, fikk vi uttelling tidlig - etter 7 minutter. Venstrekanten Øyvind Garfjell, som var spektakulær den halvtimen han fikk før han ble skadet, er sistemann på ballen etter at han selv startet angrepet. Garfjell dribler seg løs på venstre og slår en pen pasning til Ole Oscar Ross på motsatt kant. Han fyrer av men HFK-keeper Tore Eilertsen redder. Den rutinerte keeperen på snart førti gir imidlertid retur og Morten Nilsen er på den. I duellene som følger med HFK-forsvaret er det Øyvind Garfjell som får pirket ballen over mållinjen.

Da målet kom hadde allerede Morten Nilsen vært alene igjennom med keeper etter å ha blitt headet fri av Andreas Løvland, men HFK-Eilertsen stopper Nilsen. Eilertsen med fortid i blant annet Lofoten, Nordreisa og Finnsnes, har spilt mot L/K mange ganger, men har neppe vært så mye i aksjon som på Polleidet lørdag.

Etter 14 minutter er det duket for litt Skjervøy-samarbeid. Stopper Magnus Henriksen, som var solid i 90 minutter, slår Morten Nilsen igjennom på løp. Nilsen kommer litt skrått på mål, men avslutter forbi HFK-keeperen. Ballen går i bakerste stolpe men ingen L/K-ere rekker returen.

Tre minutter senere viser Ole Oscar Ross seg fram. Han kjører berg-og dalbane med gutta fra oljebyen og kommer til slutt helt fram til mål. En anelse skrått, men godt skuddhold for en mann med Ross' skuddfot. Uegoistisk som han er, legger han imidlertid ballen inn til en litt bedre plassert Morten Nilsen. Men HFK-forsvaret har fått summet seg, og lager krøll for Nilsen når han skal avslutte.

Etter 20 minutter er Ross løs igjen. L/K får flere muligheter før ballen ender hos Andreas Løvland. Han skyter ballen over, ett av mange skudd under pari fra L/K-ben i dag.

Etter 22 minutter er det borte hos Øyvind Garfjel det skjer. Han gjør et helt fantastisk forarbeid før han slår et vakkert innlegg til Morten Nilsen foran mål. Han leverer en bra heading, som HFK-keeperen såvidt redder. Ballen blir liggende på streken og Andreas Løvland kommer akkurat for sent til å få pirket ballen over streken.

Garfjell legger inn på nytt fem minutter senere. Fin heading fra Ole Oscar Ross, men rett på keeperen. Like etterpå er høyrebacken Joakim Einebakken Nilsen, som hadde en meget god kamp som offensiv back i dag, frampå med et legg. Han finner Morten Nilsen, men headingen hans går utenfor.

Etter halvtimen får Øyvind Garfjell seg en stygg smell. Han er først på ballen men blir taklet ganske stygt. HFK-spilleren treffer begge beina til Garfjell og etter noen minutters behandling fra L/K-fysio Hege Robertsen, prøver Garfjell seg igjen. Men etter ett minutt med halting på det grønne gresset kaster han inn håndkleet. Inn med Espen Haugen.

Et par sjanser til, blant annet til Andreas Løvland, hjelper ikke på målprotokollen og det hele ser ut til å ende 1-0 til pause. Men Joakim Einebakken Nilsen har andre planer. I det 46. minutt slår han et perfekt legg på første stolpe og igjen er Morten Nilsen først på ballen. Han header ballen i mål ved første stolpe, med nesen! 2-0 til pause.

L/K starter andreomgangen godt. Et pent angrep der Morten Nilsen stusser til Ole Oscar Ross på høyrekanten. Han legger tilbake til innbytter Espen Haugen, som vender bort en HFK-forsvarer og legger ballen nede i hjørnet med høyra. Meget pent av lenangsværingen!

Utover i omgangen ruller L/K opp mange lekre fartsfulle angrep. HFK er innimellom frampå og Jørgen Vik må gjøre en ordentlig redning etter en time. I det 65. minutt gjør L/K alt rett fram til ballen havner hos Ole Oscar Ross. Han klarer dessverre ikke å sette kronen på verket, og skyter utenfor.

L/K kontrollerer kampen ut, men på slutten skulle HFK likevel få en gyllen mulighet til ødelegge clean sheet-en til lyngsværingene. En HFK-angriper forfølger et oppspill, men L/K-keeper Jørgen Vik kommer ut og er først på ballen. Dommer Ragnar Dahl dømmer straffe, noe han kunne spart seg. Men Jørgen Vik viser klasse og tar straffesparket elegant.

Dermed blir det 3-0 og opp på tabelltoppen for Lange og Johansens menn - ett poeng foran formsterke Finnsnes. Det gjenstår to kamper for L/K. Neste helg skal vi til Kirkenes til en svært tøff bortekamp. Den må vinnes. Så har vi siste kamp for sesongen - hjemme mot Nordkjosbotn. Blir det seks poeng her så er det ingen som kan nekte oss opprykket. Skulle vi rote bort poeng, så er vi avhengig av at FIL gjør det samme. De har Ishavsbyen hjemme neste helg - en kamp der FIL er store favoritter. Siste kamp er borte mot BUL - et oppgjør som er langt mer åpent.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Magnus Henriksen, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Ole Remi Hausner; Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Morten Nilsen

Innbyttere: Espen Haugen, Jens-Georg Løvland, Oskar Leiros

Gult kort L/K: Morten Nilsen

Dommer: Ragnar Dahl, Kvaløya - god