3. divisjon, L/K - Nordreisa 6-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2012

L/K best i alt
Nordreisa hadde rett og slett ingenting å stille opp med mot Ståle Johansen og co. på Polleidet i kveld. Endelig versjon!

Slaget om Nord-Troms ble aldri noe slag. Til det var L/K altfor gode for bortelaget. L/K var det klart beste laget i 90 samfulle minutter og vant fullt fortjent 6-0. Selv om det bare sto 1-0 til pause, var L/K aldri truet.

Nordreisa kom til Polleidet med to strake seire men det var ingen som forventet at de skulle stå høyt med laget og angripe L/K. At de skulle bli liggende så lavt som de gjorde, var nok likevel en liten overraskelse.

Kaptein Tor Martin Mienna var stort sett eneste NIL-spiller som beveget seg over midtbanen og L/K fikk spille ball så mye de ville langt inn på NILs banehalvdel. Det gjorde da også L/K, men det ble straks verre da man skulle nærme seg Christoffer Jensen i NIL-målet. Men selv ni mann i forsvar klarte ikke helt å demme opp for L/K når man satte fart på ball og folk.

L/K hadde stopper Vegard Emaus Nikolaisen tilbake og han tok plass sammen med Marius Dreyer i L/Ks midtforsvar. Mats-Haakon Karlsen gikk ut på høyrebacken, mens Øyvind Garfjell dekket venstresiden bak. Jørgen Vik var tilbake mellom stengene etter skade, mens en annen eks-skadet L/K-er, Joakim Einebakken Nilsen, bekledde en litt uvant venstrekantrolle fra start.

Det var på corner at de første store sjansene kom. Stopper Vegard Emaus Nikolaisen, som var meget god i dag, fikk en dobbelsjanse allerede etter fire minutter. Først en heading som treffer L/Ks egen Mats-Haakon Karlsen på streken. Deretter er Vegard selv framme på returen, men den blir avverget til ny corner. Også på den corneren er det nære på, men fortsatt 0-0.

Ole Oscar Ross er fremme og header tre minutter senere, men avslutningen går utfor. L/K har i denne perioden ballen minst 80 prosent av tiden og etter 16 minutter får Øyvind Garfjell all verdens med tid ute på 25 minutter til å ladde venstreslegga. 22-åringen er ikke tungbedd og klinker til mot mål. Ballen har en fin retning fra før, men den blir enda finere når den treffer storscorer Steffen Dreyer og seiler inn i nettet bak en utspilt NIL-keeper. Nordreisa ville ha hands på Dreyer på den scoringen, og det kunne de muligens ha rett i, men dommer Jonny Andreassen og hans menn godkjente målet.

Utover i omgangen er Nordreisa bare sporadisk inne på L/Ks banehalvdel i det hele tatt og Jørgen Vik trenger ikke gjøre en eneste redning i løpet av omgangen. Men 1-0 er ingen trygg ledelse uansett og derfor virket det unødvendig av hjemmelaget å legge seg på et ganske lavt kvalitetsnivå både innsatsmessig, presisjonsmessig og tempomessig utover i 1. omgang. Etter halvtimen glimter man imidlertid til. Høyreback Mats-Haakon Karlsen drar opp et angrep. Slår ballen inn i midten der Steffen Dreyer spiller vegg og får tilbake ballen litt skrått på venstresiden. Avslutningen er velplassert men litt løs og går dessverre i lengste stolpe og ut. På overtid har samme mann en kjempesjanse til å øke til 2-0, men igjen er det folk på streken som ødelegger for 160-målsmannen.

Det er ikke uvanlig at L/K spiller bedre førsteomganger enn andreomganger, men på Polleidet fredag var det heldigvis motsatt – selv om det paradoksalt nok var NIL som fikk sin første – og eneste – sjanse i andre omgang (og hele kampen totalt sett). Ikke var den særlig stor heller, men det var en god prestasjon av Tor Martin Mienna. Han mottok en ball fra venstresiden, dempet den under press fra L/K-stopperne og tok den med seg ut mot venstre. Avslutningen fra skrått hold er imidlertid for dårlig og resten av omgangen hadde L/K-forsvaret full kontroll på spissen.

I andre enden var det imidlertid ikke mye kontroll å spore. L/K presser på for 2-0 og det kommer. 52 minutter spilt og L/K har corner fra høyre. Ballen slås langt og på bakerste står

Den 41 år og 179 dager gamle Ståle Johansen – som nok var banens beste i dag. Han vinner duellen med NIL-forsvareren og setter sin første seriescoring for sesongen i nærmeste hjørne. Han forbedret dermed sin egen rekord som L/Ks eldste seriemålscorer gjennom tidene.

Inspirert av de rutinertes målteft finner stopper Vegard Emaus Nikolaisen (18) at han ikke kan være noe dårligere. Én time ut i kampen er den langstrakte stopperen på raid i Nordreisas indre forsvar. Han spiller vegg i midten og får ballen tilbake litt i grenseland for keeperens rekkevidde. Tromsøgutten er imidlertid innstilt på å få sitt første A-lagsmål for L/K noensinne og gir alt for å nå ballen først. Det gjør han og dermed 3-0 og god stemning på Polleidet. To minutter senere presser L/K NIL til å gjøre feil. En avklaring går rett i en energisk jobbende Ståle Johansen og ballen triller i mål til 4-0.

Finnmarkingen Lassei Biti Næss har vært en suksess etter overgangen fra Finnsnes i sommer. Karasjok-gutten scoret et fantastisk mål mot Norild forrige helg og i dag var han igjen å finne på scoringslisten. Han var på rett sted etter 77 minutter og plasserte ballen sikkert i hjørnet fra 7-8 meter.

L/K satte etter hvert innpå tre 95-modeller. Aleksander Elveslett Slettli, Henning Skogvang og Oskar Kleveland Leiros. Sistnevente har måttet stå over masse kamper etter å ha blitt utvist i en kamp før sommerferien, men er endelig tilbake på banen igjen nå. To minutter før slutt var den løpssterke oksvikingen på et langt løp på sin venstreside. André Fagerborg, som hadde strødd om seg med godpasninger hele kvelden, crosset fra høyresiden og Oskar sprang seg alene med NIL-keeperen. 17-åringen er rolig, til tross for at han aldri har scoret på A-laget før, og setter ballen forbi Christoffer Jensen og i mål. Punktum og 6-0.

L/K gikk opp på andreplass på 3. divisjons-tabellen, bak fortsatt ubeseirede Bossekop. Søndag spiller Fløya mot Norild borte. Blir det grønn seier der, så passerer de oss på den suverene målforskjellen deres - selv om L/K pyntet litt på målforskjellen sin.

L/Ks målscorere: Ståle Johansen (2), Steffen Dreyer, Lasse Biti Næss, Vegard Emaus Nikolaisen, Oskar Kleveland Leiros

L/Ks lag: Jørgen Vik; Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Øyvind Garfjell; Ståle Johansen, André Fagerborg; Ole Oscar Ross, Lasse Biti Næss, Joakim Einebakken Nilsen; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Henning Skogvang, Oskar Kleveland Leiros og Aleksander Elveslett Slettli.

Dommer: Jonny Andreassen - god