Vinterserien, L/K - Ishavsbyen 4-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Apr 2013

Kom fra benken og ble brassehelt
30 minutter spilletid var evig nok for comeback-kid Tarjei Hansen Gautestad.

MÅLJEGERE: Ole Oscar Ross og Tarjei Hansen Gautestad scoret hvert sitt flotte mål mot Ishavsbyen.

Hadde anledningen vært  enda litt større enn en vinterseriekamp mot Ishavsbyen, så kunne Tarjei Hansen Gautestads overraskende comeback i L/K-trøya vært filmmateriale.
For etter å ikke ha spilt seriefotball for L/K siden mai 2011 - borte mot Ishavsbyen - var Tarjei tilbake igjen på midtbanen som om han aldri hadde vært borte. Roen med ballen og trademark-pasningene med utsiden av foten fikk L/K tilbake på vinnersporet og på overtid kroner han forestillingen med et brassesparkmål som kom totalt ut av det blå. Eller gjorde det det? Den pålitelige Jo Are Vik har nemlig billedbevis på at Gautestad trente på brassespark kvelden før - på TUIL Arena Se her!
Såpass bra var det at OMT Fotballside valgte å kåre til tromsdalingen til banens beste spiller. Det er ikke verst etter å ha spilt 2/3s kamp mindre enn utfordrerne.

Gautestads mål ble den store snakkisen i en kamp der L/K i lange perioder var under pari. Som i kampen i 2011, Tarjeis forrige i L/K-trøya, tok IFK ledelsen tidlig. Den utlånte TUIL-spilleren Sondre Flaat fikk stå alene inne i feltet og heade inn 0-1 etter innlegg fra kanten. Innlegget var ikke hardere enn at L/Ks indre forsvar burde kunnet hindre Flaat i å få en "free header", men mål ble det.

Ti minutter senere er IFK på ordentlig luggeføre defensivt. Ole Oscar Ross tok seg en lett joggetur på høyresiden og forfulgte en ball som de fleste andre med to bein ville ansett som håpløs. IFK-keeperen gjør den klassiske tabben og tror han rekker ballen først. Det gjør han ikke og dermed feller han Ross og straffen er et faktum.

Den straffen tok Ross selv. Og selv om L/K-nett ikke støtter myten om at den som blir felt ikke skal ta straffen, så kan vi godt være litt etterpåklok her. Ross skyter nemlig knallhardt i stolpen og ut.

Etter 21 minutter er det imidlertid ikke sjans å stoppe Ross. En IFK-stopper feilberegner en pasning fram mot Ross - denne gangen på venstresiden. Dermed er den ferske 23-åringen løs og kommer alene med keeper - litt skrått. Men i steden for å vente med avslutningen til han kom nær keeper, skyter Ross knallhardt med innsiden av høyre fra rundt 20 meter. Skuddet er totalt utagbart for keeperen og ballen suser opp i nettaket til 1-1. Like etter var han alene igjennom på nytt, men denne gangen går skuddet over.

L/K hadde, til tross for Ross muligheter, spilt en høyst ordinær første omgang til nå. Og den ble ikke bedre av at IFK tok ledelsen på nytt - etter 33 minutter. Vi mister ballen på midten og IFK straffer oss. Pasningen blir slått i bakrom og her dukker Sondre Flaat opp på et skråløp som flere kvalifiserte og godt plasserte L/K-ere slo fast var offside. Men Flaat gikk fri, rundet keeper Kristoffer Granås og satte inn 1-2. Det ble også pauseresultatet.

I andre omgang hadde L/K langt bedre kontroll på motstanderen. IFK slapp ikke til med mye annet enn utligningen til 3-3 etter 83 minutter. Da hadde L/K i mellomtiden snudd kampen. Først setter kaptein Vegard Emaus Nikolaisen inn 2-2 på straffe etter 63 minutter. Da hadde den tidligere IFK-spilleren Jonathan Talseth Nilsen blitt dyttet over ende i feltet og fått et rimelig greit straffespark. Så, etter 71 minutter, slår innbytter Lars Petter Rotvold Nilsen et meget pent frispark fra venstresiden som finner Mads A. Bjørkly på bakerste. Kraftspissen er uimotståelig i luftduellen med IFK-forsvaret og header inn 3-2.

Det så ut til å gå mot uavgjort etter IFKs utligning syv minutter før slutt, men Tarjei Hansen Gautestad ville ikke at hans comebackkamp skulle ende uavgjort. Og takk for det! En corner fra høyre ble slått helt bak i feltet. Der får Kristian Knutsen med nød og neppe headet ballen tilbake inn igjen og derfra og inn handler alt om Tarjei. Målet ble hans 16. i hans 47. kamp for L/K. Han var første gang i klubben allerede i 2007 - på lån fra TUIL. Så gikk han permanent til L/K foran 2010-sesongen og var svært sentral i den sesongen og i 2011-sesongen, helt til skaden i mai.
Tarjei Hansen Gautestad vil ikke være tilbake for fullt for L/K før i juni. Tarjei går på skole i Kristiansand og flytter ikke hjem til Tromsø før etter skoleslutt. Men fra da av kan vi også regne med Tarjeis tjenester.

Neste helg er det alvor. Da spilles en tøff bortekamp mot Norild. Da må samspillet L/K-guttene i mellom sitte langt bedre enn tilfellet var mot Ishavsbyen. Av og til er det lett å se at vi har hatt store utskiftninger i mannskapet og at mange ennå har trent for lite i lag. Men det blir "bedre og bedre dag for dag", som det het på NRK på 70-tallet.

L/K er med unntak av langtidsskadede Kristoffer Brenn og  Marius Dreyer ganske godt forberedt til seriestart. To seiere mot slutten av vinterseriesesongen har vært viktige, spesielt etter noen stygge tap i forkant av disse igjen. At vi i dag kunne bytte inn fem spillere i en smell uten at laget ble merkbart svekket, er en styrke i seg selv. Det var ikke bare Tarjei som gjorde et godt innhopp. Jonas Samuelsen var veldig frisk på venstrekanten, Lars Petter Rotvold Nilsen hadde som sagt en målgivende og også Kristian Knutsen markerte seg den halvtimen de fikk sjansen.

L/Ks trener David Lundblad har begynt å se fremover mot neste helg allerede:

- Jeg er fornøyd med at vi har snudd en negativ trend med å vinne de to siste kampene før serien starte. Å like at vi har snudd begge kampan og fremstår mentalt sterkere og godt trent. Samt at vi vise god bredde i stallen. Det er vi godt fornøyd med. Det er ting å rette på her og der og det skal vi jobbe knallhardt med på trening. Nå gleder vi oss til serien starter og føler oss ganske godt forberedt, sier Lundblad.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Edvard Hamnvik Sagelv, Christer Steinvik; Vegard Emaus Nikolaisen, Jonathan Talseth Nilsen, Ole Oscar Ross, Stian Nordby; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Lars Petter Rotvold Nilsen, Oskar Leiros, Kristian Knutsen og Tarjei Hansen Gautestad.