Fine takter på Senja - tross tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Mar 2023

L/K, med en 14-åring og en 15-åring fra start, ga FK Senja god kamp i Senja storhall lørdag

For til tross for at det ble et knepent 1-2-tap for L/K-guttene i treningskampen på Senja, så var kampen nok et stort steg i riktig retning. Selv med en rekke forfall til kampen, så komponerte trener Markus Karlsen Skogheim en slagkraftig ellever - bestående av blant andre Vebjørn Tokle (14) på sentral midtbane og William Waltenberg (15) i en mer offensiv tierrolle sammen med Einar Skogheim.

Det fungerte fra første minutt. L/K-guttene jobbet, taklet og løp og hadde i store perioder full kontroll på et FK Senja-lag som riktignok også stilte redusert, men som tross alt er et 4. divisjonslag nylig nedrykket fra 3. divisjon.

Tokle og Waltenberg klarte seg også meget godt i sine A-lagsdebuter fra start. Men hele L/K-laget kan være fornøyd med gjennomføringen lørdag. Forsvarstreeren med Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen begynner virkelig å sitte og offensivt er Einar Skogheim et konstant uromoment for motstanderen. Mika Johnsen var også frisk på venstrekanten, spesielt i første omgang og på andre flanken fylte Oskar Leiros en mer uvant rolle på stødig vis. Det er dog fortsatt forbedringspotensiale offensivt, der enda flere må melde seg på.

Markus Karlsen Skogheim med en liten peptalk i pausen

Spissen Kristoffer Hansen Holst fikk en vanskelig jobb på topp, men jobbet utrettelig i 90 minutter og fikk betalt til slutt - på stillingen 0-2 til FKS. Da slo innbytter Tordar Eidet Karlsen en lang ball fra venstre stopperposisjon over på bakerste stolpe. Der har Einar Skogheim løpt seg fri og han header ballen tilbake inn i feltet til Holst. Han feier inn reduseringen fra 6-7 meter og skaper litt spenning i kampen igjen på slutten. FK Senja hadde overraskende lite ball i kampen, men hadde også noen gode sjanser foran L/Ks sikre sisteskanse Asgil Brændeland.

• Helmer Karlsen (16) fikk sin debut på L/K. Helmer, sønn av den gamle L/K-stopperen Trond-Egil Larsen, har tatt overgang til L/K etter å ha spilt aldersbestemt fotball i TIL. Flott for L/K å rekruttere treningsvillige «andregenerasjons» lyngsværinger til klubben.
  • Vebjørn Isaksen spilte sin 140. A-kamp for L/K.
  • Kristoffer Hansen Holst har scoret ett mål i hver av de tre treningskampene L/K har spilt så langt i vinter.

140 L/K-kamper for Vebjørn Isaksen (23)

L/Ks lag fra start: Asgil Brændeland, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Marco Mathisen, Mika Johnsen, William Waltenberg, Einar Skogheim og Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Vebjørn Beck Løvland, Helmer Karlsen