Ett poeng gull verdt for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Apr 2022

L/K slet, kjempet og løp i 97 minutter og fikk betalt i form av ett poeng i sesongåpningen mot Skarp.

Det var egentlig bare været og publikumsantallet som tilsa på forhånd at dette skulle bli en flott dag for L/K. Hjemmelaget møtte seriefavoritten Skarp etter å ha tapt alle treningskampene i vinter, mot langt svakere motstand enn det rutinerte og samspilte Skarp-laget som stilte på motsatt banehalvdel lørdag. Senest tirsdag tapte for eksempel laget 1-5 i generalprøven mot Valhall.

L/K hadde bare 19 dager tidligere takket ja til å overta den ledige plassen i TiTo etter at BOIF trakk seg, og dermed måtte laget omstille seg fra å være et bra 5. divisjonslag til å være et nederlagsdømt TiTo-lag.

At L/K-trener Markus Karlsen Skogheim i tillegg manglet fire-fem spillere som normalt ville kjempet om en startplass, deriblant toppscorer Mathias Sørum, - óg slet med litt sykdom i den gjenværende kamptroppen, gjorde at oddsen var solid imot L/K fra start.

Skogheim hadde dermed 18 mann i kamptroppen, inkludert seg selv. Det betød 15 lyngsværinger i troppen, pluss Lyngen-bosatte Jahn Petter Hellebust og de to keeperne Hassan Tazabajev og Geir-Morten Bartholdsen. Dermed ti lyngsværinger fra start i TiTo-åpningen, og med Tazabajev i mål.

Og man kunne vel knapt bedt om en bedre start enn det L/K fikk etter bare to minutter spilt. Da slår L/Ks yngstemann, Gabriel Wikbo-Larsen (15), lekkert inn fra høyre og finner L/K eldstemann Jonas Samuelsen inne i feltet. 1-0 til hjemmelaget!

Årets første: L/Ks målscorer Jonas Samuelsen

Skarp ble muligens litt paff av den kraftige kalddusjen, men lot seg ikke prege nevneverdig utover i omgangen. De hadde god kontroll på et L/K-lag som måtte konsentrere seg om å forsvare seg, og som bare unntaksvis fikk angrepet helhjertig. Skarp hadde det meste av banespillet, men fikk på ingen måte lekt seg av den grunn. Bylaget måtte kjempe for hver centimeter på banen mot L/K-gutter som virkelig løp strømper og sko av seg, og som gikk i taklinger og hodedueller med livet som innsats.

Gabriel Wikbo-Larsen tok for seg i duellene på midtbanen til L/K.

Etter 17 minutter får imidlertid Skarp betalt for overtaket sitt. Et godt regissert angrep på deres venstreside ender opp med at Thomas Aloyseous får god tid til å prikke inn utligningen fra 10 meters hold. Da var det nok noen L/K-ere som fryktet at det kunne komme flere i sekken. Men sånn ble det ikke. Skarp lette og lette etter rom og anledning inne på L/Ks banehalvdel, og hadde også noen dødballer som ble farlige, men L/K rodde seg greit i land til pause.

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim går igjennom taktikken i pausen.

Andre omgang ble lik den første i og med at Skarp beholdt føringen og ballbesittelsen. Og i andre omgang kom de også til flere farlige sjanser enn i første. Skarps spielführer Thomas Kind Bendiksen fikk regelmessig vist fram pasningsfoten og overblikket og det var et par ganger at hele Geitnes så ballen i mål. Blant annet et stolpeskudd og påfølgende retur, og en heading på bakerste stolpe som Thomas Aloyseous på uforklarlig vis ikke får satt på mål. Oppofrende forsvarsspill og solide keeperinngrep fra Hassan Tazabajev holdt Skarp stangen, og da man kunne begynne å tro på ett poeng til L/K på slutten så vasker hjemmelaget fram et par virkelig fete sjanser. Jonas Samuelsen får to store muligheter på overtid, og også Kristoffer Hansen Holst var frempå, men vi får konstatere at det ville vært litt i overkant mye av det gode om alle tre poengene hadde blitt igjen i Lyngen.

Dagens L/K-gutt: Jørgen Skog

Uansett: Ett poeng føles som en seier for L/K. Samtlige L/K-spillere spilte sin beste kamp for sesongen og jobbingen til spillere som Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim og de andre L/K-spillerne var rett og slett imponerende. Klarer man å bygge på de defensive prestasjonene fra lørdagen og i tillegg klarer å by på litt mer offensivt så kan det bli flere gode stunder med Skogheims menn.

• L/K blir omtalt som et ungt lag, og det stemmer. Men det er ikke snakk om noe juniorlag heller. Gjennomsnittsalderen på elleveren i går var på 21,5 år og den eneste spilleren som er født etter 2002, og som holder junioralder, er 15 år gamle Gabriel Wikbo-Larsen. Resten av spillerne, med unntak av 95-modell Leiros og 92-modell Samuelsen født mellom 1999 og 2002 og de fleste har spilt mange sesonger på A-laget for moderklubben.
  • Jahn Petter Hellebust (26) fikk sin offisielle debut for L/K. Førdianeren er lærer på Eidebakken skole og fikk et hektisk innhopp mot slutten av kampen, der han fikk være med og bidra til at L/K berget ett poeng.
  • Jørgen Skog ble kåret til Dagens L/K-gutt og fikk med det et gavekort fra Mathallen i Tromsø. Den nybakte 20-åringen var solid i forsvaret til L/K!

L/K fra start: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Isak Kristiansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst, Jonas Samuelsen

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Jahn Petter Hellebust

Gule kort L/K: Einar Skogheim og Jørgen Skog

Dommer: Tom Erik Johannessen - en god prestasjon med fløyta, spesielt ettersom han ikke hadde linjedommere til å hjelpe seg