Høsten blir tyngre og tyngre for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Okt 2021

Tap 3-5 for TUIL 2, og plutselig ble høsten fryktelig tung for L/K.

Etter en best tenkelig start på årets siste hjemmekamp, med mål av Kristoffer Mathiassen etter ett minutt, så gikk det gradvis gal vei for L/K på Polleidet. Til slutt sto det 3-5 til TUILs unge mannskap, og da hadde L/K sølt bort en rekke store muligheter. Bare i første omgang var L/K-spissene alene med keeper tre-fire ganger uten at vi klarte å score.

Til L/Ks forsvar så levde kampen helt til siste slutt. TUIL 2s siste mål kom på overtid og først da var det kveld og mørkt for L/K-guttene. Men det var noen nedturer før det også. Men vi tar oppturene først, i tillegg til Kristoffer Mathiassens mål etter 70 sekunder (assist av navnebror Holst Hansen):

Samme Mathiassen fikk stygg medfart i en duell ute ved sidelinjen og måtte gå av banen med en smertefull skulder. Inn kom L/K-bautaen Jan-Robin Bjørn, som spilte sin første kamp siden pandemien stoppet all fotball i mars 2020. L/K manglet defensiv styrke i fraværet til Joachim Olaussen, Sverre Meløy og Oskar Leiros, og derfor var comebacket til Jan-Robin kjærkomment. Og 31-åringen brukte ikke lang tid på å markere seg - også i målprotokollen. Han styrte rutinert inn 2-1-målet etter 28 minutter - kun få minutter etter han hadde entret banen. Det var hans 27 mål i hans 212. kamp for klubben. Jan-Robin burde vært kamprusten 20 måneder etter sin siste A-kamp, men det var ikke spesielt lett å se noe rust i spillet til Jan-Robin på Polleidet lørdag. Viktig mann for L/K å få tilbake i en litt kritisk periode for klubben!

TUIL brukte bare to minutter på å komme ajour i målprotokollen, og da på et straffespark. Og fem minutter før pause gikk de også opp til 2-3.

Kristoffer Mathiassen var imidlertid ikke ferdig med å score. Da andre omgang kom igang, hadde han fått såpass skikk på skulderen at han kunne entre den grønne matta igjen. Og syv minutter ut i omgang sto han for L/Ks utligning. L/K hadde vært farlige på corner hele kampen og nå skulle vi få uttelling direkte fra corner. Einar Skogheim slår en presis ball inn i feltet og der henger Mathiassen og header ballen vakkert ned i hjørnet. Mathiassens andre direkteheading etter dødball som har endt med mål. Han scoret med hodet også mot Salangen - da etter frispark.

På 3-3 kunne L/K-ere håpe på en ordentlig sluttspurt, men L/K manglet den siste energien til å ta poeng denne gangen. Angrepene ble for sporadiske og ofte basert på enkeltprestasjoner. Skader og noe småsykdom hos enkeltspillere hjalp heller ikke på i jakten på en seier. I stedet var det TUIL som får gå opp til 3-4 og til slutt også 3-5. Da hadde L/K også sluppet ut av fengsel et par ganger - takket være keeper Martin Brun. Han forårsaket først en straffe, som han så fulgte opp med å redde på mesterlig vis. Deretter hadde han en vill redning på en avslutning fra kloss hold som alle på Polleidet så i nettet. Men til slutt klarte TUIL 2, ledet av tidligere L/K-trener David Lundblad, å ta seieren med hjem til Dalen.

Et lite lyspunkt på en mørk dag var kakebordet etter kampen. Koronaåret 2020 var første gang siden tidlig åttitall at det ikke har vært kakebord på klubbhuset etter kampen, men med årets comeback så holder L/K liv i en flott tradisjon - der også motstanderlag, dommere, og publikum og supportere får nyte kaker og kaffe. En ekstra takk til våre trofaste kakebakere, som sørget for godt utvalg på kakebordet også i år!

4. divisjon: Krokelvdalen tok sin tiende strake seier i helga, og kunne dermed feire et suverent seriemesterskap én runde før slutt. Vi gratulerer krokelvdalingene med mesterskapet! Og så håper selvsagt alle L/K-ere at de gjør jobben også i siste kamp mot BOIF, og ikke minst i kvalikspillet i høst.

* Jørgen Skog spilte sin kamp nummer 60 for L/K.

* For første gang i år manglet L/K Joachim Olaussen i midtforsvaret. Nå er det kun Markus Karlsen Skogheim og Kristoffer Hansen Holst som har spilt samtlige 10 seriekamper for L/K i år.

* Sigve Ringbakken ble kåret til Dagens L/K-gutt i dag etter en ny god kamp på venstrebacken.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Fredrik Johansen, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum, Kristoffer Mathiassen.

Innbyttere: Jan-Robin Bjørn, Marcus Hausner Christensen, Gabriel Wikbo Larsen, Aleksander Larsen

Dommer: Jonny Andreassen - stødig kamp, som vanlig.

Litt opp- og nedrykksteori:

Med tapet mot TUIL så lever L/K veldig farlig i bunnen av 4. divisjonstabellen. Det er kun målforskjellen som holder L/K unna 11. plassen, som i praksis er garantert nedrykksplass i vår divisjon, ettersom Finnsnes er så godt som klar for nedrykk fra 3. divisjon. På 11. plass ligger i dag Stakkevollan, som tilfeldigvis er L/Ks siste motstander i årets sesong... L/K må selvsagt gå for å vinne denne kampen, men får 10. plassen på tabellen også ved uavgjort, ettersom L/K har mye bedre målforskjell enn Stakkevollan.
10.plassen, som L/K innehar nå, er utrygg. Plassen er berget hvis seriemester Krokelvdalen klarer å kvalifisere seg til opprykk til 3. divisjon. Skulle de ikke klare det, er også 10. plassen nedrykksplass. Krokelvdalen møter først vinneren i Finnmark, som er Bossekop. Skulle de vinne det oppgjøret, så er saken klar og 10. plassen trygg. Skulle de tape, så må de ut i en ny kvalikrunde. Der skal de spille mot taperen av de oppgjøret mellom vinnerne i Hålogaland fotballkrets og Nordland fotballkrets. Vinner de det oppgjøret, så rykker de også opp - og 10. plassen er trygg. Taper de imidlertid den kampen også, så rykker TiTO-tieren også ned.
Det er tre poeng opp til niendeplassen på tabellen. Dem er trygg, såfremt ikke også TIL 2 kommer ned fra 3. divisjon. Det kan fortsatt skje, men vi får regne med at TIL-laget ikke roter seg bort på slutten. På niendeplassen ligger Salangen nå etter en sterk seier borte mot Skarp. Skulle Salangen tape hjemme mot Storelva, samtidig som L/K klarer tre poeng på Stakkevollan, så karrer L/K seg forbi Salangen. Skulle L/K vinne 1-0 og Salangen tape 1-0 så havner begge lagene på minus syv i målforskjell. Da går L/K foran på flere scorede mål i sesongen. Det er også en teoretisk mulighet for å ta igjen BOIF, som også ligger på 11 poeng. De møter seriemester Kroken i siste seriekamp, og skulle Kroken være i humør til det og tar en solid seier på Bardufoss, så kan L/K krype forbi laget vi slo i første seriekamp - forutsatt selvsagt at vi vinner mot Stakkevollan, helst med mer enn ett mål.