Tapte hengekamp mot topplaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Sep 2021

Til tross for et klart tap for Krokelvdalen var det flere lyspunkter å ta med seg for L/K

Topplaget Krokelvdalen ble litt for tøff motstand for L/K i hengekampen på Kroken kunstgress onsdag. 4-1 til pause ble til 6-3 til slutt og akkurat det var det lite å si på. Men L/K viste tenner mer enn én gang mot laget som står uten poengtap så langt i år. I tillegg til tre flotte mål, skaper L/K såpass mye mot bylaget at det ser lovende ut før sekspoengskampen mot Salangen lørdag.
Det er også lovende at man gjennomfører en såpass god andre omgang også defensivt. Sigve Ringbakken kommer inn allerede i første omgang og gjør en strålende jobb på uvant plass på venstrebacken, samtidig som L/K legger om fra tre til frie bak, og samtidig som L/K finner seg mer til rette i den defensive jobben i alle lagdeler.
KIL har dog sine mulighet, det er vanskelig å nekte divisjonens toppscorer Jonas Simonsen målsjanser. KILs mål i andre omgang kommer på et langskudd som L/K-keeper Martin Brun er litt uheldig på, og et flott klikk-klakk-angrep der L/K ikke henger med i svingene.

At vi også klarer å score tre mål på et forsvar som ikke har sluppet inn mer enn ett mål i noen kamp i år, er også en fjær i hatten. Tidligere Kroken-spiller Kristoffer Mathiassen spiller seg blant annet til to enorme sjanser i første omgang på stillingen 1-1, men forsøkene hans blir henholdsvis reddet på strek og ved en god keeper-parering. Hadde han scoret på én eller begge der, så kunne det blitt en svært så interessant kamp.

L/Ks mål:

1-1, Mathias Sørum. Lang ball direkte fra Joachim Olaussen på stopperplass. Sørum løper fra Kroken-forsvaret og lobber ballen elegant over keeper.

4-2, Mathias Sørum. Kveldens peneste angrep. Sverre Meløy bryter et KIL-angrep nede på 16-meteren og slår opp på Kristoffer Hansen Holst. Han legger igjen til Markus Karlsen Skogheim, som igjen spiller opp på Mathias Sørum. Han vender inn bort et par KIL-forsvarere og finner Kristoffer Hansen Holst, som nå har tatt turen opp nærmere straffefeltet til hjemmelaget. Han venter litt på en Frederik Johansen, som kommer i full fart på høyrekanten. Johansen får ballen, tar en touch og slår så hardt inn foran mål. Der har L/K-toppscorer Sørum plassert seg lurt og kan sette sitt andre for dagen fra to-tre meters hold.

5-3, Markus Karlsen Skogheim. Nok et pent angrep, denne gangen på en vaskeekte kontring der Fredrik Johansen gjør det meste. Han vinner ballen etter en corner, vipper den lekent forbi en motstander og begynner sin ferd mot KIL-målet. Han har både Sørum, Hansen Holst og Karlsen Skogheim med seg i angrep, men venter til akkurat rett øyeblikk før han slipper den til sistnevnte. Markus viser at L/K har to storscorere, er iskald og setter ballen i lengste hjørne på første touch. Meget lekkert.

Lørdag er det altså ny bortekamp, mot Salangen på Idrettsheia. Salangen har i likhet med L/K hatt en beskjeden poengfangst, og trenger i likhet med L/K å øke avstanden til de farligste nedrykksplassene.

L/Ks lag: Martin Brun, Joachim Olaussen, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Fredrik Johansen, Kristoffer Mathisssen, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum

Innbyttere L/K: Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Marcus Hausner Christensen, Gabriel Wikbo-Larsen, Aleksander Larsen

Gult kort L/K: Einar Skogheim