Tremåls-Markus i spissen for en god L/K-prestasjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Sep 2021

Hyllest: Markus Karlsen Skogheim blir gratulert av Mathias Sørum og Sverre Meløy etter sin 2-2-scoring. I forgrunnen ser vi Fredrik Johansen og Vebjørn Isaksen.

L/K klarte 3-3 mot topplaget Skarp, men kunne fort tatt alle tre poengene også.

I et strålende høstvær på Polleidet presterte hjemmelaget årsbeste mot én av seriefavorittene i årets TiTo-serie. L/K, anført av en strålende opplagt Markus Karlsen Skogheim, ledet to ganger og hadde særdeles feite muligheter på 3-3. Men alt i alt kan verken L/K eller Skarp klage på at det ble poengdeling på gresset i Pollen.

L/K-trener Dan-Håvard Johnsen valgte å kjøre kaptein Einar Skogheim på venstrebacken, en rolle han grodde fint inn i utover i kampen. Jørgen Skog og Vebjørn Isaksen var begge tilbake i forsvaret - Vebjørn på fast plass på høyrebacken, mens Skog dannet stopperpar med Joachim Olaussen.

L/K innledet scoringsballet etter seks minutter. Da er Markus Karlsen Skogheim på bakerste stolpe og scorer sitt første for dagen etter corner fra lillebror Einar Skogheim. Flott start for et L/K-lag som har mistet inn mål tidlig i begge de to siste kampene. Riktignok scorer Skarp ganske kjapt 1-1-målet, men likevel en god start av L/K.

Skarp setter også 1-2 ved spissen Jim Daniel Tefrum, hans andre for dagen, men Karlsen Skogheim vil ikke være noe dårligere. Etter halvspilt omgang forfølger kvalvikingen en stikkball fra Sverre Meløy i bakrommet til Skarp, vender inn i banen og både skaffer seg, og får, bra med tid til å sette ballen i buret.

Skogheim var sammen med spesielt høyrekant Fredrik Johansen en konstant trussel for Skarp-forsvaret. Senjaværingen Johansen hadde virkelig sitt gjennombrudd i L/K-trøya med sin hurtighet og evne til passere spillere å få lagt inn. Lørdag var det bare målet som manglet.

Fredrik Johansen spilte en strålende kamp for L/K mot Skarp. Her tar han et tak defensivt, mens Vebjørn Isaksen, Hassan Tazabajev, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim og Sverre Meløy følger med.

L/K får en enda bedre start på andreomgangen enn den første. L/K får straffe allerede etter ett minutt, og Markus Karlsen Skogheim benytter sjansen til å få sitt hat-trick. Markus har nå seks mål på de tre siste kampene.

Men heller ikke denne gangen klarer L/K å holde på ledelsen særlig lenge. Seks minutter etterpå klarer Skarp å presse fram en utligning etter særdeles lite besluttsomt forsvarsspill fra hjemmelaget. L/K har utallige muligheter til å klarere ballen, men klarer ikke å få den ut av farlig sone. Til slutt havner den hos Sondre Flaat på hjørnet sv femmeteren og han setter skuddet rett i lengste hjørne.

Resten av omgangen har begge lag sjanser til å avgjøre, og L/Ks muligheter var vel så farlige som Skarps. Blant annet er Mathias Sørum frampå flere ganger og tester skuddfoten, men i denne kampen var ikke marginene helt på storscorerens side. Han får også en stor sjanse på en kontring på slutten av kampen, men avslutter litt tidlig og keeper får kontroll.

Helt på tampen har Skarp en svær sjanse til å berge seieren, men da viser L/K-keeper Hassan Tazabajev at han er en verdig utfordrer til L/Ks førstekeeper Martin Brun. Han redder avslutningen fra kloss hold og makter også å holde ballen i fast grep.

* Dommermangelen i Troms fotballkrets materialiserte seg ved at Jonny Andreassen måtte dømme uten assistenter på Polleidet. Det tror vi er første gang i L/K-historien, men Andreassen løste det veldig bra - sammen med to disiplinerte lag. Men at det i det hele tatt skjer, er jo et kraftig signal til både kretsapparat og ikke minst til klubbene selv.

* Markus Karlsen Skogheim ble Dagens L/K-gutt. Han gikk samtidig til topps på toppscorertabellen i serien med sine seks mål. Mathias Sørum følger på med sine fem mål.

* L/K har med sine fire poeng åttendeplassen på tabellen etter at fem av elleve kamper er unnagjort. Det er imidlertid lett å både klatre og falle på tabellen. De er tre lag på fire poeng, og L/K har best målforskjell av de tre.

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Johansen, Oskar Leiros, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Marcus Hausner Christensen

Gult kort L/K: Mathias Sørum